Insanely-Great

Insanely Great: Steve Jobs’ leven nu ook als stripboek

We horen je al denken: 'alweer een Steve Jobs boek?' Niet geheel onterecht natuurlijk, maar Insanely Great pakt het anders aan door het leven van Jobs te vertellen in stripvorm. Bekijk hier een paar pagina's.

Steve-Jobs-stripboek
Je boekenkast kun je vanaf vandaag wederom uitbreiden met een boek over Steve Jobs. Geen complexe literatuur, maar een stripboek dat het leven van Jobs aan de hand van tekeningen en handgeschreven tekst vertelt.


Het is onderhand lastig om niet te weten hoe Steve Jobs geleefd heeft. Kort na zijn overlijden verscheen de eerste biografie, terwijl een paar maanden geleden Becoming Steve Jobs dit nog eens dunnetjes overdeed. Vergeet ook de film Jobs niet en de film Steve Jobs die in oktober in premiere gaat.

Insanely-great

‘Alweer een boek?’

Het grenst dus aan een overkill aan informatie nu er ook nog een stripboek over Jobs in de winkels ligt. Schrijver en tekenaar Jessie Hartland pakt het echter anders aan, met 225 pagina’s aan zwartwit tekeningen.

Hartland begon al in 2012 aan Insanely Great, wat uiteindelijk een verzameling geworden is van alle hoogte- en dieptepunten in het tumultueuze leven van Jobs. Niet alleen Apple, maar ook zijn jeugd, Pixar en NeXT komen aan bod. De aparte tekenstijl van Hartland is misschien wel even wennen, evenals de tekst die soms priegelig om de tekeningen heen geschreven is.

Insanely-great

Luchtig alternatief

Als je op zoek bent naar een luchtigere manier om meer te weten te komen over Steve Jobs, dan ben je bij Insanely Great aan het juiste adres. Dankzij de tekeningen is het in ieder geval het meest kindvriendelijke boek over Jobs. De vraag is alleen hoe vaak dit verhaal nog verteld kan worden voordat iedere geïnteresseerde er genoeg van weet.

Insanely Great is nu te bestellen bij de meeste online (boek)winkels, waaronder Amazon en Bol.com. Gemiddeld ben je voor de hardcover variant €19,99 kwijt.

Bekijk ook

Steve Jobs: alles over Apple's oprichter en voormalige CEO

Steve Jobs leefde van 1956-2011 en werd bekend als de iconische oprichter en CEO van Apple. Lees hier over de biografie van Steve Jobs en welke invloed hij heeft gehad op Apple.

Insanely-great

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.