‘Spotify-apps krijgen in maart nieuw ontwerp’

Spotify heeft voor maart een herontwerp van de officiële apps gepland. Dat stelt Wall Street Journal-journaliste Joanna Stern.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Spotify iPhone app-icoon iPad iOSHoewel Spotify wat muziekaanbod betreft nog altijd hoge ogen gooit, is het ontwerp van de officiële apps inmiddels aardig verouderd, ondanks wat kleine visuele wijzigingen voor iOS 7. Concurrerende diensten als bijvoorbeeld Rdio, Deezer en Google Play Music hebben een ontwerp dat veel eigentijdser is en meer rust en overzicht uitstraalt. Maar daar lijkt binnenkort verandering in te gaan komen. Volgens journaliste Joanna Stern van de gezaghebbende Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal heeft Spotify voor maart dit jaar namelijk een flinke make-over van de apps op de planning staan.


De make-over wordt door Stern aangehaald in een artikel over de nieuwe streamingdienst Beats Music die deze week in de Verenigde Staten van start ging. Hoewel de iOS-app niet specifiek wordt benoemd ligt het voor de hand dat Stern daar wel op doelt.

Over Spotify, het lievelingetje in de streaming muziekbranche, gesproken: je zou beter tot maart kunnen wachten voor je een streaming-muziekdienst kiest. Spotify’s volgepropte en onoverzichtelijke apps krijgen een broodnodige makeover. Ik mocht afgelopen week een blik werpen op de verbeterde versies en dat zag er goed uit.

Voorlopig is het gissen naar de plannen die Spotify heeft. Misschien biedt het nieuwe ontwerp van de desktop-app ons een kleine glimp van de vernieuwingen die ons in de mobiele app te wachten staan. In december vorig jaar bleek Spotify te zijn begonnen met het uitrollen van een nieuwe interface voor de Mac- en Windows-apps, waarin de kleur zwart de boventoon voert en bovendien meer gebruik wordt gemaakt van beeld.

Nieuw ontwerp Spotify Mac

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Met dank aan @markveldhuis voor de tip

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:38
Onderwerp
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.