Reacties voor: Sony gaat met PlayStation-smartphone in de aanval op Apple

Sony gaat met nieuwe apparaten de strijd tegen Apple beginnen. Er komt een smartphone die PlayStation-games kan downloaden en spelen en een combinatie van netbook en e-reader die het tegen de iPad gaat opnemen.

Reacties: 51 reacties

  1. Sony gaat altijd 1 dag na verstrijken van de garantietermijn kaput.

    Next!

  2. Dat is nu ook waar, ik heb nog altijd een ps 1 waar ik soms nog FIFA op speel…

  3. Niet waar bedoel ik!

  4. Hopen dat dit gaat aanslaan, concurentie is altijd beter voor de consument ( wij dus )

  5. Sony-Ericsson heeft toch al smartphone.

  6. Man! Dit is nou iets waar ik op zit te wachten. Hopelijk eindelijk eens een telefoon waarvan ik de kriebels krijg en ontevreden ga worden met mijn iPhone. Tot nu toe heeft nog geen één telefoon in twee jaar tijd mijn aandacht kunnen trekken.
    En een soort tablet die mijn all time favourites Ico, sotc en okami zou kunnen draaien zeg ik ook geen nee tegen. Ik ben benieuwd!

    @ Sjaak: ?

    @ Tom: die draait geen ps spellen.

  7. Als dit doorgaat verliest apple sterk.

    Hij concureert nu met de PSP (als is dat licht) maar als daar een telefoon + opties aan gekoppeld worden, dan is dat onhoudbaar. REVOLUTIE !

  8. Liever een walkman die ook kan fietsen !

  9. Mooi dit, hopelijk wordt dit nog beter….

  10. Als Sony met 16:9 touchscreen komt, dan is dat al een sterk pluspunt. De ipad heeft 4:3 scherm (we leven in 2010!), wat niet echt handig is bij films. Op het gebied van gaming heeft sony toch meer knowhow dan apple op dit moment. Laat maar komen!

  11. Alsof we van de spellen van de Playstation veel moeten verwachten. Ik denk dat Apple van deze berichtgeving niet erg bang wordt. Eerder als Microsoft met een soort van Xbox/Zune/Phone geval aan komt, gezien het spelaanbod van MS een stuk groter is dan van Sony. Maar nee, MS komt met een Windows Phone met Zune schil zonder te kijken naar Xbox games die misschien geport kunnen worden naar de telefoon.

  12. Origineel geplaatst door Wheppoe
    Op het gebied van gaming heeft sony toch meer knowhow dan apple op dit moment. Laat maar komen!

    op het gebied van telefonie had apple ook 0 ervaring en ziewat er gaande is. Zelfs Sony word zenuwachtig en wil de aanval aan gaan tegen apple. op zowel telefonie als gaming. dat zegt al genoeg

  13. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Maar nee, MS komt met een Windows Phone met Zune schil zonder te kijken naar Xbox games die misschien geport kunnen worden naar de telefoon.

    lach niet te vroeg.
    Microsoft is goed in kopiëren.

    en ze zullen zeker met hun windows phone 7 series hardware partners proberen het de iphone moeilijk te maken.
    De gaming markt hebben ze zo goed als in hun eigen handen. Die hoeven ze alleen aan te passen voor gebruik op de handsets.

    Microsoft is van strategie veranderd. Ze dringen de hardware vendors nu aan bepaalde systeem sissen te voldoen. dat geeft meer controle voor zowel microsoft als game ontwikkelaars om er succes vol games voor neer te zetten.

    Dat si ook het succes achter de iphone.
    1 apparaat 1 platform 1 SDK geen gezeur met compatibiliteit tussen nieuwe en oudere versies. dat geeft zekerheid voor Apple de consument en de ontwikkelaar. dat model gaat microsoft nu ook hanteren met windows phone 7 series.

  14. Rare vergelijking, gaming op een psp en een iPhone. Ik heb beide maar speel toch veel liever games op mijn psp. Game op de iPhone, met gebruik van de accelerator gaan nog wel. Maar games waar je met je vingers op het scherm moet spelen vind ik het personelijk minder prettig. Geef mij dan maar liever de psp.

  15. hmm phone met cellprocessor hahaha 🙂

  16. MS heeft al een tegenhanger van de iPad: Courier. Nog in ontwikkeling maar is wel wel wat beter als die lomp grote iPod. En daar is niets van gekopieerd van Apple.

  17. Zozo, die jongens van Sony springen ook snel in op die behoefte joh!

  18. Ik vroeg me al af wanneer er een psp kwam waarmee er gebeld kan worden (zonder Skype). Ben benieuwd wat er uit komt 🙂

  19. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Alsof we van de spellen van de Playstation veel moeten verwachten. Ik denk dat Apple van deze berichtgeving niet erg bang wordt. Eerder als Microsoft met een soort van Xbox/Zune/Phone geval aan komt, gezien het spelaanbod van MS een stuk groter is dan van Sony. Maar nee, MS komt met een Windows Phone met Zune schil zonder te kijken naar Xbox games die misschien geport kunnen worden naar de telefoon.

    haha laat me niet lachen, spelaanbod van microsoft groter dan van sony?
    Noem maar eens wat leuke recente exclusives die op kunnen tegen GOW3, Uncharted 2 en Heavy rain.

    Ontopic: als dit wat word en hem ook nog samen met mn ps3 kan gebruiken zeg ik zwaaizwaai tegen de niet multitaskende iphone.

  20. Nu nog een Wii waarmee we kunnen bellen en de cirkel is weer rond!!

  21. Niet de concurent aanmoedigen

  22. Origineel geplaatst door Sjaak
    Sony gaat altijd 1 dag na verstrijken van de garantietermijn kaput.Next!

    100% eens. Ik heb na mijn my first Sony walkman begin 90tiger jaren geen product meer gehad wat goed genoeg was. Maar moet wel zeggen dat ding was wel echt goed kan me nog wel herinneren dat die van het balkkon op
    1 hoog viel op een stenen terras, en toen die viel dacht ik ok nu is die dood maar dat was niet zo. Paar krassen maar deed het nog. Paar
    maanden later kreeg ik mijn volgende uit elkaar draai moment en toen was die wel deaud 😉

  23. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Alsof we van de spellen van de Playstation veel moeten verwachten. Ik denk dat Apple van deze berichtgeving niet erg bang wordt. Eerder als Microsoft met een soort van Xbox/Zune/Phone geval aan komt, gezien het spelaanbod van MS een stuk groter is dan van Sony.

    Hmpf, als je de Xbox erbij haalt, moet je wel de vergelijking met de Playstation 2 maken, de meest succesvolle console allertijden. Het spelaanbod voor de PS2 is vele malen groter en een RPG fan’s natte droom. De Xbox heeft niks op de PS2. De PS heeft zelf ook een indrukwekkende lijst van klassiekers en eerlijk gezegd zou ik die liever dan de Xbox zien.

    Xenogears, Final Fantasy 7-9, Chrono Cross, Vagrant Story, Grandia, Valkyrie Profile, Lunar 1 + 2, Suikoden 1 + 2, Breath of Fire IV, Persona 2, Dragon Warrior 8, Parasite Eve, Star Ocean, vertel me niet dat de Xbox zo’n aanbod kan evenaren.

  24. zo dat is goed nieuws nu kunnen we eindelijk echte games op een mobiel spelen dus.

  25. Ik heb een PS3 voor mijn games en een iphone om te bellen, te mailen en te smsen.. die spelletjes van de iPhone zijn leuk voor in de trein, maar iets als uncharted 2 zie ik nog niet zo snel op de iPad dus Sony hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken…

  26. Sony used to lead in gaming products , even the psp slim was a good hand held , but the latest psp without the mini cd has been a flop , i cant see sony making an iphone killer , and see if they try apple at the courts over some patent they have , apple patents everything they can think off even the way fart apps work

  27. Ik denk dat ze de focus een beetje verkeerd leggen. Straks wordt dit de “game telefoon”. Iets wat de iPhone absoluut niet is. Zo wordt hij ook niet gepositioneerd. Ze openen hiermee dus ook niet de aanval op de iPhone. Ze boren gewoon een adere markt aan.

  28. Origineel geplaatst door Erwin
    Ik heb een PS3 voor mijn games en een iphone om te bellen, te mailen en te smsen.. die spelletjes van de iPhone zijn leuk voor in de trein, maar iets als uncharted 2 zie ik nog niet zo snel op de iPad dus Sony hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken…

    Totaal mee eens..gamen op de Iphone stelt niks voor..paar van die grappige spelletjes waarmee je de Ipohone moet kantelen ofzo gaat nog, maar voor de rest? crap.

    Origineel geplaatst door Bart Zuidberg
    Niet de concurent aanmoedigen

    Waarom niet? Als Sony met een veeeel betere phone komt ofzo stap ik zo over..ben geen fanboy die zich blind aan het staren is op Apple.

  29. Iphone heeft 1 groot voordeel dat ze spellen aanbieden voor een laag bedrag, of zelfs gratis.
    PSP spellen zijn duur! En dat is de bottle neck
    Tevens Is verkoop van psp vanuit de winkel en de winkeliers willen geen afstand doen van spel verkoop. PSP snijdt geen hout

  30. Ja janet zo als met de psp.
    Toen dachten ze bij Sony ook wel even daar mee de Gameboy advance weg te vagen.

    De Gameboy advance werd weg gevaagd, Marr wel door Nintendo zelf.
    De Psp is geen flop maar er werdt wel veel meer van verwacht.

    4 versies veder en we kunnen constateren dat de Psp in slechte gezondhijd vekeert.
    En dat terwijl er tijdens de aankondeging v/d Psp Go werdt gezegd dat er betere tijden zouden komen.

    Ik heb hem gehad, Enne het beviel me niet die psp go.
    Ik heb hem samen met m,n ps3 verkocht.

    Ook daar hebikruim een jaar aan gesnuffeld.
    ik hou het lekker bij m,n DS en iphone en evt ipad.

  31. PSP speelt dan ook 100 keer lekkerder, maar Iphone is in eerste instantie ook een telefoon (zeggen ze).

  32. Of de psp lekkerde speelt dat maakt ieder voor zich zelf uit.
    Feit is dat sony wel vaker denkt even een sucsesvol product van tafel te vegen maar dat ze daar in niet slagen.
    De psp go wordt eerder door o.a de iphone/ipod(touch en Nintendo ds van tafel geveegd.

  33. Origineel geplaatst door Sjaak
    Sony gaat altijd 1 dag na verstrijken van de garantietermijn kaput.Next!

    Dat is een mythe.

  34. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Alsof we van de spellen van de Playstation veel moeten verwachten. Ik denk dat Apple van deze berichtgeving niet erg bang wordt. Eerder als Microsoft met een soort van Xbox/Zune/Phone geval aan komt, gezien het spelaanbod van MS een stuk groter is dan van Sony. Maar nee, MS komt met een Windows Phone met Zune schil zonder te kijken naar Xbox games die misschien geport kunnen worden naar de telefoon.

    Ik vraag mij af waar jij je stelling op baseert? Als jij niet verder kijkt dan wat Microsoft voor de Xbox aanbied heb jij toch een foute manier van interpreteren van wat je te zien krijgt. Sony heeft voor de PlayStation een gigantische hoeveelheid games ter beschikking staan en nu de PS3 uit zijn kinderschoentjes gegroeid is gaat die gewoon als een buldozer over de verouderde Xbox 360, wat dat is dat ding namelijk. Microsoft gaat op een moment veel ontwikkelaars kwijtspelen omdat de Xbox 360 GEEN BluRay speler heeft en dus beperkt zit bij zijn DVD’s. Een ontwikkelaar die een game wil uitbrengen, zoals Quantic Dream (bekend voor Heavy Rain) die een game uitbrengt die grafisch enorm hoogstaand is gaat niet de moeite doen om hun product te downgraden naar een verouderd platform, deze ontwikkelaar is als voorbeeld, maar het game dat ik erbij vernoem is een exclusieve titel voor de PS3 en dat vind ik best prima zo.
    Microsoft heeft met de eerste generatie Xbox veel terrein van Sony ingepikt en deed daar eens schepje bovenop met de Xbox 360, maar dan kwam Sony met de PS3 die superieur is op alle vlakken als het om gamingconsoles gaat.
    Het enige waar Microsoft wel voordeel uit haalt is dat game ontwikkelaars die Windows games maken, dat deze enorm gemakkelijk te porten zijn naar de Xbox omdat deze dezelfde architectuur deelt met een Windows based PC en dat is de PS3 dan weer niet.
    Dus als je nog eens een stelling wil hard maken, onderbouw deze dan ook door naar de feiten te kijken. De feiten liegen niet, Sony houd de PS2 nog bestaande naast de PS3 en met de PSP heeft deze de slim& lite en de Go ook lopen, dus in totaal 4 consoles die ook alle 4 hun eigen hoeveelheid games hebben en vaak ook exclusieve titels.

  35. Origineel geplaatst door Jeroen
    Origineel geplaatst door SjaakSony gaat altijd 1 dag na verstrijken van de garantietermijn kaput.Next!Dat is een mythe.

    Idd, ik heb alle PlayStation consoles in mijn bezet en van de eerste tot de laatste werken deze nog, ook heb ik een Diskman die ook al een stevige leeftijd begint te krijgen alsook heb ik van Aiwa (dochter van Sony) al 13 jaar een stereoinstallatie staan die niet kapot lijkt te willen gaan. Daarnaast zijn de goedkope koptelefoon oortjes van Sony stukken beter dan die bij de iPhone geleverd worden, dan spreken we van een koptelefoon die 1/3de kost van de goedkope van Apple

  36. Denk ook niet dat Apple hier wakker van ligt. De spellen op de iPhone zijn meer casual en de meer uitgebreide spellen zijn veel goedkoper als die van de psp. De volgende generatie kan zeker qua graphics volledig meekomen met de psp en gaat er waarschijnlijk voorbij.

    Probleem zal altijd de bediening blijven. Virtuele knoppen zullen nooit tippen aan de echte knoppen. Een groot probleem zal echter de verkoop van de spellen zijn. De retail zal echt niet blij zijn met een gaming device waar een AppStore aan gekopeld zal zijn. Dat gaat Sony echt zeer doen en ik weet niet hoe zij dat gaan goed praten. Als je de games in de winkel moet kopen werkt het ook niet. Het gemak van een AppStore is één van de succesfactoren van Apple. Het zal voor Sony moeilijker zijn om succesvol te zijn met een opvolger van de psp die lijkt op ipad of iPhone, juist omdat ze al in de gaming industrie zitten. Apple heeft geen banden met de traditionele verkoopkanalen en dat maakt ze volledig onafhankelijk hoe ze content aanbieden.

    De AppStore en iTunes zijn naar mijn mening de meest geniale zetten geweest van Apple.

  37. Wie spelen die psp spelletjes? Voornamelijk jongeren tot 16. Krijgen een psp met kerst en wat spelletjes. Laten nou net die jongeren geen geld hebben om een duur toestel te halen en spellen daarvoor te kopen.
    Tenzij de games retegoed zijn en makkelijk te kraken voorspel ik geen winnaar met een psp phone.

    Geen concurrentie dus!!

  38. Origineel geplaatst door Jamal
    Of de psp lekkerde speelt dat maakt ieder voor zich zelf uit.

    Zeg ik van niet dan? Mag ik even namens mezelf praten? Dank je wel.
    Ik vind schietspellen, voetbalspelletjes etc. nou niet echt werken met zo’n touchscreen..het speelt niet lekker en verder ben je op het al kleine schermpje een deel kwijt omdat je je vingers er steeds op hebt.
    Maar he..dat is mijn mening hoor!

  39. Ik speel zelf op de xbox 360 en op de pc 🙂 maar kleine spelletjes voor op de iphone is gewoon lekker als tussendoortje 😉 en handig al navigator (geen tt voor mij) Alles is beter dan een sonyshit product. sony weet hoe ze hun klanten naaien als ik op de ps3 al me oude ps games kon spelen zou zeggen ok maar dat kan weer niet dus zeg ik fuck sony en hun gehele handel. geef mij maar dan een stanalone bd speler wat tegenwoordig veel goedkoper is en beter beeld geeft samen met het geluid.

  40. SONY kan ik niet meer respecteren, de PSP GO! is hopeloos gefaald en ze doen concurrenten steeds meer en meer na dan vooraan te staan met innovatie zoals ze vroeger deden. Neemt niet weg dat ik de PS3 en de Bravia-TV-lijn erg goed vind.

  41. endelijk weer een geloofvaardige, betrouwbare en geduchte concurent voor apple. en dat kunnen we alleenmaar toejuigen

  42. @alpacatje:

    Mijn ps1 doet t ook nog steeds na bijna 10 jaar. Doe ik af en toe nog wel eens een rondje Tekken 3 op.

    Kan kwa leeftijd en hoeveelheid plezier die je eraan hebt niet tippen aan mijn SuperNintendo met Street Fighter 2 die er naast staat, maar dat producten van Sony snel kapot gaan is onzin.

  43. Ik heb eergisteren de dsi xl gehaald. Enne de luxe van een soort balpen als stylus e die fors grotere schermen wennen snel.

    En ondanks het gemopper verkoopt ie als een trein.
    Dat kunnen we v/d psp go niet zeggen.

    Maar ik denk dat de ipad ondanks alle krietieken het goed gaat doen. Zeker om dat ik ook uit eigen ervaring weet dat apple roducten goed et elkaar samen werken.

  44. effe heel wat anders.
    Toen ik laats de media tijdschrift zat door te lezen kwam ik bij computter suport de foto tegen an iemand die daar reclame voor maakt. Die leunt dan met z,n rechter arm op een computer en heeft een wit/beige bloes aan.
    Ik vraag me af wie deze jongen is. Je ziet hem ook in de folders.

  45. Misschien nog nooit gehoord van GTA ChinaTown Wars?
    of F.A.S.T. of GT Racing? etc… Dat vindt ik voor de iPhone goede games. Ik vind persoonlijk dat je de PSP niet echt moet gaan vergelijken met een iPhone, de PSP is puur voor games, de iPhone voor bellen en internetten. Als je een iPhone alleen wilt voor spelletjes, vindt ik dat je beter maar een iPod Touch moet nemen, alhoewel volgens mij is de PSP toch iets beter in prestaties dan een iTouch/iPhone.

  46. @Thomas11NL:
    vergeet Last Guardian niet hè : o)

  47. Nog al een inderdaad 😉

    @Sandro:
    dat is juist het mooie, dat de psp op gaminggebied al beter is, internet doet het ook prima op dat ding.
    Alleen een touchscreen en belfunctie en hij maakt de iphone af.
    En iphone is gewoon niet om te gamen, dat gaat niet met een touchscreen.

  48. Ik ben van Sony psp afgestapt vanaf dat ik zag dat een appel iPhone goede games had en gewoon alles had wat ik ongeveer verwacht.. Maar als Sony nu een zelfde type gaat uitbrengen ga ik versteld staan van de graphics die ze altijd al gehad hebben.. Dus hoop ik dat de NeXT iPhone betere game graphics gaat krijgen om daar aan te kunnen tippen!!

  49. Manman, vergelijk een psp niet met een iPhone, je kan zeggen wat je wilt maar dat zal de iPhone (op dit moment) echt niet winnen.

  50. hmmm een paar jaar geleden, ik denk ondertussen alweer n jaar of 5 had ik de nokia n-gage, en daarna de n-gage QD.
    het is egt jammer dat deze foons niet aangeslaan zijn.
    Op allebei kon je playstation spellen spelen,
    gewoon met 4punts toets aan de zijkant.
    bv. tonyhawk helemaal kapot gespeeld. ik denk dat sony n beetje de zelfde kant op wil gaan met dit ding,
    maar dan onder eigen naam

    ik lees ook net online dat nokia pas nu de stekker uit dat project gaan trekken omdat z nu de ovi store hebben.
    zou sony gewoon door gaan met het verder uitwerken van dit project

  51. Origineel geplaatst door JJ
    Hopen dat dit gaat aanslaan, concurentie is altijd beter voor de consument ( wij dus )

    Dit is zo’n lege uitspraak waarvan eigenlijk het tegendeel waar is.
    Als een fabrikant wordt “gedwongen” door concurrentie om een nieuw product uit te brengen dan krijg je een hoop rommel op je bord als resultaat.
    Allemaal halfbakken gadgets die als bananaware in het publiek worden gesmeten om daar dan te laten rijpen.
    met andere woorden,een hoop brol dat niets bijbrengt maar wel hopen geld opbrengt aan sukkels die zichzelf gewoon de vernieling in kopen om hip te zijn.
    Ik word ook betrekkelijk misselijk van al het gelul over de “nieuwe” iphone… hou toch eens op zeg! de 3GS is er net en men wil al een andere… lachwekkend maar ook zeer triest.
    het is duidelijk dat deze site uitpuilt van tieners die nog steeds onder ma en pa’s vleugels zitten en de waarde van geld nog moeten leren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.