Apple verlaagt prijs van Mac Developer Program van 499 naar 99 dollar

Apple heeft de toegang tot het Mac Developer Program verlaagd: in plaats van 499 doller (en meer) betaalt iedereen nu 99 dollar. Er zijn wel wat privileges weggevallen.

mac developerDe Apple-developersite was gisteravond niet bereikbaar. Er volgde speculatie dat Apple het iPhone Developer Program zou openzetten voor iPad-applicaties, maar dat is niet gebeurd. Voor iPhone-ontwikkelaars is er eigenlijk niet zoveel veranderd: het enige wat ze moeten doen is een vragenlijst invullen, bedoeld om de profielinfo bij te werken. Voor Mac-ontwikkelaars veranderde er heel wat meer: de bestaande lidmaatschappen voor het Mac Developer Program (ADC Premier en Select) werden vervangen door één goedkoper prijsmodel. Net als bij de iPhone betalen ontwikkelaars voor het nieuwe Mac Developer Program nog maar 99 dollar. Voorheen moesten ontwikkelaars 499 dollar betalen voor de goedkoopste optie.

Het studentenprogramma is eveneens vervangen door het Mac Developer Program. Als je je voor dit nieuwe programma aanmeldt krijg je toegang tot vroege versies van Mac OS X, toegang tot ontwikkelaarsforums en -video’s en technische ondersteuning. Je mag tweemaal per jaar gebruik maken van deze technische ondersteuning. Extra mogelijkheden kun je bijkopen, net als bij het iPhone Developer Program.

De goedkopere prijs brengt niet alleen voordelen met zich mee. Korting op Mac-hardware en tickets voor WWDC zijn van het lijstje geschrapt. Ook kun je niet meer meedoen aan compatibility labs. Mocht je nog een bestaand lidmaatschap (Premier of Select) hebben, dan kun je die voorlopig uitdienen, inclusief de bijbehorende privileges. Wie nog korting wil zal dus snel wat hardware moeten kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2010, 10:05
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.