Sony gaat met PlayStation-smartphone in de aanval op Apple

Sony gaat met nieuwe apparaten de strijd tegen Apple beginnen. Er komt een smartphone die PlayStation-games kan downloaden en spelen en een combinatie van netbook en e-reader die het tegen de iPad gaat opnemen.

ipad gamesAls het over consumentenelektronica en goed design gaat, zijn er twee bedrijven die vaak worden genoemd: Apple en Sony. Wat Apple de afgelopen tijd heeft gedaan weten we wel, maar rond Sony is het wat stil gebleven. Ze zagen de PSP bedreigd door steeds meer games voor de iPhone. The Wall Street Journal meldt dat Sony plannen heeft om een nieuwe productlijn van draagbare apparaten te lanceren, die gaan concurreren met de Apple iPhone, iPod touch en iPad. Sony heeft onder andere een smartphone gepland, waarmee je PlayStation-games kunt downloaden en spelen.

Ook heeft Sony een apparaat ontwikkeld waarbij de grenzen tussen netbook, e-reader en PlayStation Portable (PSP) vervagen. Dit apparaat zal het moeten opnemen tegen de iPad. Sony is van plan om de apparaten in 2010 op de markt te brengen. Specificaties en prijzen zijn niet bekend. Deze maand zal er al een multimedia-dienst worden gelanceerd, die als tegenhanger van Apple’s iTunes Store gaat fungeren. Misschien kan Sony dan ook weer wat ontwikkelaars terughalen, die nu voor het ontwikkelen van nieuwe games de voorkeur geven aan het iPhone-platform.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 23:22
Categorie iDevices
Onderwerpen concurrentie, ipad, psp, smartphone, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.