Reacties voor: Sneller mobiel internet komt eraan: Europa investeert 18 miljoen euro in LTE

Europa gaat 18 miljoen investeren in LTE Advanced, de toekomstige opvolger van 3G. LTE is tot honderd maal sneller dan de huidige 3G-netwerken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Eindelijk zeg 😀

  2. LTE Advanced maakt het mobiele internet tot honderd maal sneller dan de huidige 3G-netwerken.
    Dat is snel…

  3. Ach, zolang ik T-mobile heb als provider maakt het niet uit hoe snel het netwerk is. Of ik nu geen bereik heb met 3G of LTA…. 🙁

  4. Hartstikke mooie ontwikkeling. Denk alleen dat er nog wel een aantal iPhones uitkomen voor deze techniek een beetje ingeburgerd is.

  5. Maar voordat het er is, zijn we al een tijdje verder denk ik 😉

  6. Is er al een planning wanneer zoiets werkend zou kunnen zijn? Is dit een kwestie van jaren of langer??? Het zou mooi zijn als dit op een redelijke termijn beschikbaar zou komen.

  7. Ik gok dat dat nog wel ff gaat duren… En ik denk ook niet dat de iPhone van volgend jaar dat gaat ondersteunen omdat het netwerk er dan nog niet is, en als het er al wel in Europa is maar niet in Amerika gaan ze het ook niet doen. Ik las een keer dat wimax gewoon wifi is maar dan met 20 kilometer bereik.. Daar zie ik dan eerlijk gezegt meer in, alleen dan zit je toch weer aan die 20 kilometer. Maargoed als ze nou is een keer een goed (en boven al overal bereikbaar) mobiel netwerk zien te bouwen dat 200mbit/s is hoor je mij niet klagen

  8. 18 miljoen is alleen wat research geld. Staat niet in verhouding tot het geld wat nodig is om een beetje dekking te krijgen. Dit gaat vast nog jaren duren, want ik heb zo het idee dat de providers minder makkelijk geld kunnen lenen in deze tijden.

  9. 3G werkt bij mij op mijn iPhone 3GS (Proximus) soms echt traag en dat stoort me mateloos!

  10. Hele goede ontwikkeling, alleen jammer dat ik met T-Mobile heel vaak nog geen eens 3G bereik heb:-(

  11. @Wouter:

    Apple is juist koploper met nieuwe techniek op veel vlakken…..(behalve de blueray dan die ik nog zo mis op me imac en macbook…)

  12. 18 miljoen dat is een grijpstuiver uit de miljardenruif van de licenties die de overheden incasseren. Sjappo, Vivianne.
    Wanneer krijg ik echt zakgeld?

  13. schiet allemaal niks op, het is leuk ff wat snel op te zoeken maar echt om te gebruiken zoals je op je laptop doet of pc zal nooit gaan gebeuren, scherm is veel te klein en daar word je niet vrolijk van.

    2e probleem is batterij.

    Vroeger had ik een mobieltje daar kon je enkel mee bellen deed met de batterij een paar dagen tot dieleeg was.

    Toen kwamen de smartphones met wat extra opties gevolg batterij leeg en elke dag opladen.

    Tegenwoordig zijn de telefoons zo geadvanceerd dat je ze minimaal 2x per dag op moet laden anders zijn ze leeg bij veelvuldig gebruik.

    Nu Lte, nog dan mag je wel een paar kilomter verlengsnoet gaan kopen als je het intesief wil gebruiken anders is je telefoon binnen 1-2 uur leeg

    schiet toch allemala niet op zolang er:

    1) geen betere batterijen op de markt komen
    2) er grotere schermen komen

    Ik hou het wel op me laptop thuis om te internetten en onderweg me iphone als ik even wat moet opzoeken maar voor de rest gebruik internet niet op de mobiel

    Maar goed dit is mijn mening 🙂

  14. Ja zeg.. heb ik net eergister mn iPhone 3gs binnen komen ze hiermee :p

  15. @gserban:

    Origineel geplaatst door gserban
    schiet allemaal niks op, het is leuk ff wat snel op te zoeken maar echt om te gebruiken zoals je op je laptop doet of pc zal nooit gaan gebeuren, scherm is veel te klein en daar word je niet vrolijk van.2e probleem is batterij.Vroeger had ik een mobieltje daar kon je enkel mee bellen deed met de batterij een paar dagen tot dieleeg was.Toen kwamen de smartphones met wat extra opties gevolg batterij leeg en elke dag opladen.Tegenwoordig zijn de telefoons zo geadvanceerd dat je ze minimaal 2x per dag op moet laden anders zijn ze leeg bij veelvuldig gebruik.Nu Lte, nog dan mag je wel een paar kilomter verlengsnoet gaan kopen als je het intesief wil gebruiken anders is je telefoon binnen 1-2 uur leeg schiet toch allemala niet op zolang er:1) geen betere batterijen op de markt komen
    2) er grotere schermen komen Ik hou het wel op me laptop thuis om te internetten en onderweg me iphone als ik even wat moet opzoeken maar voor de rest gebruik internet niet op de mobielMaar goed dit is mijn mening

    Je laatste opsomming….
    Door grotere schermen heb je nog betere batterij nodig… Maar batterijen vind ik nu belangrijker dan sneller internet… steeds in de auto opladen op de zaak thuis.. niet meer netzoals vroeger 1 keer per week…:)

  16. Nou, reken je maar niet rijk hoor…we kunnen al retesnel, maar alles wordt behoorlijk afgeknepen. HSDPA op full speed is al ziekelijk, maar wie heeft dat nou?

    Voor de consument dus helemaal niet relevant.

  17. Origineel geplaatst door gserban
    schiet allemaal niks op, het is leuk ff wat snel op te zoeken maar echt om te gebruiken zoals je op je laptop doet of pc zal nooit gaan gebeuren, scherm is veel te klein en daar word je niet vrolijk van.2e probleem is batterij.Vroeger had ik een mobieltje daar kon je enkel mee bellen deed met de batterij een paar dagen tot dieleeg was.Toen kwamen de smartphones met wat extra opties gevolg batterij leeg en elke dag opladen.Tegenwoordig zijn de telefoons zo geadvanceerd dat je ze minimaal 2x per dag op moet laden anders zijn ze leeg bij veelvuldig gebruik.Nu Lte, nog dan mag je wel een paar kilomter verlengsnoet gaan kopen als je het intesief wil gebruiken anders is je telefoon binnen 1-2 uur leeg schiet toch allemala niet op zolang er:1) geen betere batterijen op de markt komen2) er grotere schermen komen Ik hou het wel op me laptop thuis om te internetten en onderweg me iphone als ik even wat moet opzoeken maar voor de rest gebruik internet niet op de mobielMaar goed dit is mijn mening

    Als je dit dus ook kunt gebruiken voor je gewone laptop heb je er toch wel wat aan?? Als het echt die snelheid heet kun je dus ook overal met je laptop werken.

  18. Ik neem aan dat ze 18 miljard bedoelen.

  19. Kabel internet kan ook sneller, xDSL kan ook sneller, 3G kan ook sneller.
    Uiteindelijk blijft het een kwestie van de providers die de snelheden afknijpen, zodat ze duurdere abonnementen kunnen aanbieden die wel de volledige bandbreedte gebruiken.
    Leuk dat er onderzoek gedaan wordt, maar tegen die tijd zal het wel niet snel genoeg zijn :p

  20. leuk maar ik heb er helaas niks aan als t-mobile zn 3G dekking niet verbeterd in de meeste delen van Nederland

  21. 18 miljoen is een schijntje van wat de research kosten daad werkelijk zijn. Een beetje bedrijf heeft soms wel een miljard aan research kosten, voordat een product op de markt verschijnt dus leuk zo`n potje van 18 miljoen. Maar is niet echt boeiend. is net zo beduidend als een druppel in de oceaan. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een stimulans voor kleinere bedrijven om zich te geen verdiepen in deze technologie.

  22. 18 Miljoen is vrij weinig..

  23. Ben benieuwd wat dit gaat worden!

    Valt mij wel op dat veel mensen klagen over hun
    3g bereik via t-mobile
    ik heb Vodafone en heb opzich weinig te klagen, zelfs hier in het hoge noorden 🙂

  24. Het bizarre is dat op een eiland als Curacao waar techniek nog best achter loopt je al wimax draaiend hebt. Nog niet super stabiel maar dat ligt meer aan het electriciteitsnet. (Snelheid is ook niet super, 2mbit geloof ik)

    Dit komt waarschijnlijk omdat de grond te hard is om er kabels door heen te trekken dus ze moeten wel.

  25. To be able to get the next generation internet you will need an iphone that supports it , if there are more than one type of internet in europe then the chances are small that the iphone will support it and the biggest question will be if t-mobile adopt the faster internet , first they have to improve the network they have ( something they have not done as they sold the orange masts which in my case would have given me full 3g at home )

  26. Die 18 miljoen is inderdaad een schijntje maar bedenk wel even dat dat belastinggeld is. De grote multinationals die hier uiteindelijk geld mee willen verdienen (providers, hardware fabrikanten) zullen de echte investeringen moeten doen. Dit is alleen maar een potje om tot een goede standaard te komen. Het zal nog wel even duren voordat deze techniek echt beschikbaar is voor de consument. De enorme investeringen in het 3g netwerk zijn denk ik nog nouwelijks terug verdiend. De kosten zijn hoog geweest, begon al met de veel te dure veiling door de overheid en daarna de enorme investeringen om een dekkend netwerk uit te rollen. Maar wel interessante ontwikkelingen!

  27. De nieuwe draadloze techniek Long Term Evolution Advanced maakt mobiel internet mogelijk tot 1 gigabit per seconde.

    Dat is toch snel te noemen!

  28. Dat zal nog even duren voor dat het helemaal uitgerold is.

    Voorlopig maar het Vodafone netwerk gebruiken die is al veel sneller als T-Mobile en heeft vele malen beter bereik, echt top.

  29. Juist. Koploper? Weet je hoelang gelden nog maar de CD-writer/DVD-reader afgeschaft is? Bij Apple nog maar enkele maanden.

    Origineel geplaatst door dirk
    @Wouter: Apple is juist koploper met nieuwe techniek op veel vlakken…..(behalve de blueray dan die ik nog zo mis op me imac en macbook…)

  30. Hier idem, was benieuwd naar de overgang van orange naar t-mobile, bij orange had ik wél 3G thuis. Nu helaas niet meer.

    Origineel geplaatst door Thumper_uk
    To be able to get the next generation internet you will need an iphone that supports it , if there are more than one type of internet in europe then the chances are small that the iphone will support it and the biggest question will be if t-mobile adopt the faster internet , first they have to improve the network they have ( something they have not done as they sold the orange masts which in my case would have given me full 3g at home )

  31. 1 gigabit is wel een beetje teveel, ik bedoel als het internet snel genoeg is om een internetpagina binnen 1 sec te laden dan is het bij mij snel genoeg.

  32. @Stiem:
    Hier in het hoge Noorden heb ik met T-mobil ook constant 3G hoor..in huis, op het werk, in Groningen..everywhere.

  33. Origineel geplaatst door dirk
    @Wouter: Apple is juist koploper met nieuwe techniek op veel vlakken…..(behalve de blueray dan die ik nog zo mis op me imac en macbook…)

    daar bestaan genoeg externe drives voor die Apple met gemak ondersteund 😉

  34. oeioei, hoeveel iphones gaan dan heet lopen?

  35. Zou erg mooi zijn maar als we daar batterijduur voor moeten inleveren dan pas ik..

  36. Kunstig logo ook wel. De A van “Advanced” heeft ook wel wat weg van een 4. Ik neem aan dat dat opzettelijk is. 🙂

  37. Origineel geplaatst door Pinoy
    Origineel geplaatst door dirk@Wouter: Apple is juist koploper met nieuwe techniek op veel vlakken…..(behalve de blueray dan die ik nog zo mis op me imac en macbook…)daar bestaan genoeg externe drives voor die Apple met gemak ondersteund

    Klopt maar dit externe gezeur wil ik juist niet hebben:) vooral niet met macbook die je overal naartoeneemt

  38. Ik reis regelmatig van Amsterdam naar Hengelo met de trein. Als ik de helft van de tijd 3G ontvangst hebt (via T-mobile) dan is dat veel. Dus inderdaad, nieuwe techniek is prachtig maar laat T-mobile idd maar eerst regelen dat er 3G bereik is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.