roqyGPS: oude GPS-ontvanger geschikt voor hergebruik

Met roqyGPS kun je de signalen van een externe GPS-ontvanger doorsturen naar een iPhone of iPod touch. Op die manier heb je een betere GPS-ontvangst dan alleen de GPS-chip in de iPhone zelf. Het werkt alleen nog niet helemaal perfect.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gps ontvangerJe oude Bluetooth GPS-ontvanger hoeft misschien nog niet in de prullenbak. Er is namelijk een applicatie met de naam roqyGPS in ontwikkeling, waarmee je een externe Bluetooth GPS-antenne kunt aansluiten op een iPod touch of iPhone. Volgens de maker werkt het echt, maar zitten er nog wel een paar haken en ogen aan: de beta kan op dit moment nog niet zorgen dat GPS-data in een applicatie op de iPhone ingelezen worden.

Wel worden in de grafische interface al gegevens zoals snelheid, richting en fix getoond. In een filmpje laat de maker zien dat het inderdaad lijkt te werken met een Holux GPS-ontvanger. Hij is nu eerst aan het sparen voor een eerste generatie iPhone om te kunnen debuggen.

Als het allemaal blijkt te werken kun je je GPS-ontvanger op het dashboard of de hoedenplank in de auto neerleggen terwijl je de iPhone tijdens het navigeren op een plek hangt waar je het scherm goed kunt aflezen.

Meer info: roqyGPS

Tipgever: René

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS, Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.