Sneller mobiel internet komt eraan: Europa investeert 18 miljoen euro in LTE

Europa gaat 18 miljoen investeren in LTE Advanced, de toekomstige opvolger van 3G. LTE is tot honderd maal sneller dan de huidige 3G-netwerken.

LTE advancedMet 3G op de iPhone hebben we nog lang niet het maximum bereikt wat er met mobiel dataverkeer mogelijk is. Twee technologieën maken kans om de opvolger van 3G te worden: Long-Term Evolution (LTE) en Wimax. Telefoonfabrikanten scharen zich voornamelijk achter LTE, terwijl de computer- en chipmakers voorkeur voor Wimax hebben. De Europese Commissie heeft nu aangekondigd dat ze 18 miljoen euro gaan steken in LTE en daarmee is de kans groot dat Wimax op het tweede plan komt. Meerdere bedrijven en instellingen zullen de pot met 18 miljoen euro moeten delen. Ze gaan onderzoek doen naar LTE Advanced.

Tussen 2004 en 2007 was er al een consortium van 41 Europese bedrijven bezig met onderzoek naar LTE. Er werd doen al 25 miljoen euro gestoken in onderzoek naar optimalisatie en standaardisering. Eurocommissaris Viviane Reding, die onder andere verantwoordelijk is voor telecomzaken, verwacht veel van LTE. Het zal mobiele telefoons veranderen in krachtige computers. Dat biedt enorme groeiperspectieven voor de digitale economie. LTE Advanced maakt het mobiele internet tot honderd maal sneller dan de huidige 3G-netwerken. In het persbericht dat de EU heeft rondgestuurd herinneren ze eraan dat soortgelijke investeringen in de GSM-standaard ervoor hebben gezorgd dat GSM wereldwijd door 80% van de mobiele netwerken wordt gebruikt.

Via: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2009, 11:21
Categorie iDevices
Onderwerpen europa, mobiel internet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.