Reacties voor: Snelheid T-Mobile i-abonnementen ’08 toch niet omhoog naar 15 Mbps (update)

T-Mobile gaat klanten met i-abonnementen uit 2008 toch sneller internet aanbieden. Via 4G krijgen ze een snelheid van 15 Mbps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 52 reacties

  1. Ik ben wel benieuwd hoe TMobile de klanten met een i-abbo ’08 nog weg krijgt of laat vernieuwen. De voorwaarden zijn gewoon ontzettend goed.

  2. Vorig jaar verdubbelde T-mobile de snelheid voor iedereen. Vodafone gebeld, Nee doen we niet!. Half jaar later, toch wel.
    Dit jaar geeft T-mobile iedereen 4G. Vodafone gebeld, Nee doen we niet, de Blox 4G is alleen voor RED en een bepaalde periode. Wordt daarna gespammed om mijn Fup-abonnement over te zetten naar 4G voor 10euro extra…. Ik krijg wel te horen nadat ik zeg dat T-mobile coulanter is naar de klanten dat Vodafone toch van plan is iedereen 4G te geven… Ik ben benieuwd. Helemaal na dit nieuws. Ik heb wel het idee dat hij mogelijk teveel info gaf. Het kan natuurlijk ook dat hij mij en beetje lekker zat te maken. Hij hoefde mij iig niet te paaien om te blijven.

  3. Geweldig! Morgen meteen even testen als ik weer in Rotterdam ben.

  4. Origineel geplaatst door Bitje
    Ik ben wel benieuwd hoe TMobile de klanten met een i-abbo ’08 nog weg krijgt of laat vernieuwen. De voorwaarden zijn gewoon ontzettend goed.

    Hoe ze die klanten kunnen wegkrijgen? Abonnementen zijn allemaal afgelopen dus wederzijds opzegbaar. T-Mobile kan ook het contract beëindigen. Zullen ze niet snel doen maar het kan wel

  5. @Bitje: zouden er nog veel klanten zijn met een dergelijk abbonement? Hebben dan idd onwijs goede voorwaarden, met oa onbeperkt internet op hun 4G. Spijt dat ik destijds het geduld niet had en ben overgestapt ;-p

  6. Origineel geplaatst door LlukeK
    Hoe ze die klanten kunnen wegkrijgen? Abonnementen zijn allemaal afgelopen dus wederzijds opzegbaar. T-Mobile kan ook het contract beëindigen. Zullen ze niet snel doen maar het kan wel

    Heb je daar achtergrond informatie over?
    Voor zover ik weet verloopt het abbo niet na 2 jaar. Die 2 jaar was door de provider als minimum looptijd gesteld. Volgens mij heb ik nog steeds een wederzijdse overeenkomt waarbij zij een dienst leveren en mij verplichten om dit maandelijks te betalen.

  7. Ach al is het 100 mbps bij tmobile merk je het verschil toch niet.

  8. Dit is zeer goed nieuws om te horen! Houd ik het zeker lekker bij m’n i-150 ’08. Onbeperkt internet en 4G met 15 Mbps, wat wil je nog meer! En wat betreft het opzeggen, zal T-Mobile dit alleen doen als je misbruik maakt van het onbeperkt internet

  9. @Zaandammer: Sinds vorige week heeft T-mobile 4G rond Utrecht CS. Daar had ik tot ervoor helemaal geen bereik. Ze zijn duz wel aan het verbeteren.

  10. ik gebruik nog steeds een i150 abbo uit 2011 en ik was nog niet van plan om iets anders te nemen!! Zeker nu (bijna)alle abbo’s met een datalimiet van 500/1000mb zijn en mijn i150 abbo een limiet heeft van 2………terabyte!!!!!!!
    Ze moeten wel met een hele goeie deal komen om mij van dit abbo af te willen halen!!!!

  11. Ik heb een i150 uit 2012 Volgensmij blijft die 14mbps beetje raar dat andere abonnementen dan naar 15 gaan

  12. Ben blij dat ik mijn i150 abbo heb gehouden. Terneuzen nog steeds prima bereik met TM.

  13. Met de huidige snelheid van Max. 14 Mbps gaat me ipad 4 al als een jecko op 4G. Contract vernieuwd dus binnenkort 50 Mbps. Vind de 4G snelheid op me iPhone niet zo belangrijk.

  14. TMobile is toch de betere provider voor de klant. Vodafone is toch echt klantonvriendelijk.

  15. Dit is zeker goed nieuws voor t-mobile klanten! Echt super.

    Geheel off topic:
    Als KPN dit nou ook doet voor klanten met een FUP abbo uit 2009/2010 ben ik ook erg blij mee. Zeker richting personal sim abbo’s. Al ben ik bang dat KPN dit niet doet, helaas.
    -KPN gebruiker personal sim –

  16. weet iemand of ik daar in eindhoven iets aan heb op dit moment?

  17. Eerst nog maar eens even afwachten. T-Mobile had altijd al brak traag mobiel internet. Eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ze het echt fixen.

  18. Ben benieuwd, tot nu toe in Overijssel altijd prima 3G netwerk. Kijken wat het 4g netwerk gaat doen..

  19. Hier in Utrecht al een tijdje 4G in verschillende wijken. Maar waar ik makkelijk met 1500mb deed altijd, ben ik er nu al bijna doorheen. Nou heb ik thuis, op werk en bij vriendjes wifi, maar dat 4G is zo relaxt. Alleen maak je er sneller gebruik van en dat komt je bundel niet ten goede.

  20. Allemaal leuk en aardig, maar in het geval van een Sim Only betaal je wel veel voor een 4G-verbinding. Ik ben nu overgestapt naar Ziggo en krijg dan maximaal 14,4 Mbps (1GB, 300 minuten) voor 15 euro. Bij T-Mobile, toch wel de voordeligste met 4G, betaal je voor dezelfde bundel, met jaarcontract en hogere snelheid via 4G waar dat ligt al 23 euro. Kortom: heb je het nodig?

  21. Ooh ja. Dat is dus precies wat ze bereiken willen. Klanten aan dikke databundels.

  22. Never nooit meer TM voor mij. Nav dekkingsklachten met behulp van mijn rechtsbijstand verzekering het abonnement kunnen laten ontbinden. Sinds 2 jaar trouwe klant van Vodafone. De dekking en diensten zijn daar stukken beter. Ook in het buitenland.

  23. Origineel geplaatst door Davey Groothedde
    Ben benieuwd, tot nu toe in Overijssel altijd prima 3G netwerk. Kijken wat het 4g netwerk gaat doen..

    Dat gaat nog wel ff duren denk ik. Eind 2014 begin 2015 misschien???

  24. Origineel geplaatst door Bas
    Dit is zeker goed nieuws voor t-mobile klanten! Echt super.Geheel off topic:Als KPN dit nou ook doet voor klanten met een FUP abbo uit 2009/2010 ben ik ook erg blij mee. Zeker richting personal sim abbo’s. Al ben ik bang dat KPN dit niet doet, helaas.-KPN gebruiker personal sim –

    Dit is niet geheel off-topic.
    Net als ik aan probeerde te geven met mijn eerdere post.
    Dit stimuleert andere providers mogelijk hierin te volgen.
    Mogelijk dat Vodafone daarom mij de afgelopen weken 10-tallen keren probeerde te bereiken om mij over te halen naar een stuk duurder RED abonnement. Zelfs toen ik al afgewezen had.

    De belangrijkste vraag blijft natuurlijk wel of hogere snelheden nodig hebt als je alleen radio luistert en een beetje online aan het klooien bent zonder filmpjes te kijken. Voor mij is mijn werkelijke snelheid 7 Mbs prima. Ik snap dat de latency beter wordt, maar met een ping van 50 ben ik dik tevreden(als mijn informatie omtrent stabiliteit klopt)

  25. Ik woon in Nieuwegein daar is het 4g netwerk in gegaan op 15-11-13 om 16:00 gelijk zag ik het om springen dat de van3 g naar 4g ging jammer ik heb wel een 4s maar zat op dat moment op de iPad 4 die wel 4g onder stunt maar jammer ook nog heb woensdag nieuwe AB afgesloten om een nieuwe telefoon met 4g verbinding ach ja ik heb nu al bijan 5 jaar dit AB dus ook tijd voor een nieuwe wel is er een min punt bijn een nieuwe telefoon dan zeggen ze dat het drie dag over doen nou het is woensdag gedaan +3 dag nou dan kom ik op zaterdag maar nee is die er niet maandag hopen dat die er is dan vroeg er zijn

  26. Met vodafone heb ik 32mbs in amsterdam , dus 15mbs is erg langzaam

  27. Ben net in Amsterdam gearriveerd maar mijn t-mobile sprong meteen van 3G naar 4g.
    Merk meteen het verschil hij heeft mijn bericht al verzonden voor dat ik op zend gedrukt had haha!
    Dadelijk iPhone 5s voor mezelf kopen en mijn zoontje blij maken met iPad mini met retina!
    Wel trouwens bij de dixons ff 2 bonnen laten maken op iPad €20 korting en iPhone €30,

  28. Ik heb een simonly abonnement uit 2010, geld deze verhoging dus ook bij mij? Ik haal met mijn abonnement 2Mbps per sec, maar betaal ongeveer 20 euro voor een onbeperkt limiet.

  29. En Flex-abonnementen uit 2009?

  30. Origineel geplaatst door Bitje
    @LlukeK: Heb je daar achtergrond informatie over? Voor zover ik weet verloopt het abbo niet na 2 jaar. Die 2 jaar was door de provider als minimum looptijd gesteld. Volgens mij heb ik nog steeds een wederzijdse overeenkomt waarbij zij een dienst leveren en mij verplichten om dit maandelijks te betalen.

    Nee hoor. T-Mobile kan op elk moment zo’n abonnement opzeggen. Een contract biedt jou niet meer rechten dan hen. Sterker nog, zij hebben meer clausules en voorwaarden erin staan die hen toestaan om (het had zomaar gekund) het contract op te zeggen als er een invasie door aliens plaatsvindt in Nederland. Niet zomaar hebben zij een groep gebruikers met een origineel Flex abonnement (die waarbij je tegoed nog in een onbeperkt houdbaar € bundel was vastgelegd in plaats van in units per maand) omgezet naar een nieuw abonnement, met de mogelijkheid voor die gebruikers om hierop hun abonnement op te zeggen.

    De oorspronkelijke looptijd verloopt = beide partijen kunnen opzeggen wanneer zij willen.

  31. Ik heb nog een Ben abbo van 13 euro met onbeperkt internet en 150 bel/SMS. Heb nog niet goedkoper gevonden. Snelheid is niet hoog, maar dat hoeft ook niet voor whatsapp, Twitter en mail

  32. Ik heb nog steeds een Flex ..ben er blij mee..

  33. @richardP: Had het verkeerd, ik heb mn 3gs met i150 in 2008 afgesloten en heb later een 4s met abbo genomen alleen t-mobile is het toen vergeten om te zetten,ik heb dus nog steeds mn oude bel/sms/internet tegoed!!! En als ze dr alsnog een keer achterkomen dan heb ik nog 3maanden gratis gebruik tegoed!!!!

  34. Ik zit nog steeds op de overgang van edge naar 3G te wachten.

  35. Wat voor VF-abo heb jij dan?

    Origineel geplaatst door Mitzeee
    Met vodafone heb ik 32mbs in amsterdam , dus 15mbs is erg langzaam

  36. Ook in het oosten van het land? Staat ALLE klanten 😉

  37. Woensdag 13 nov zag ik voor het eerst het 4G icoontje op mijn iPhone 5 met t-mobile abonnement: 16.07 Mbps downloadsnelheid via de speedtest.net app, in het centrum van Utrecht

  38. @Nick: Je moet wel in de gaten houden dat je bij ziggo je belminuten niet mee kan nemen.

  39. Als TMobile niet 4G met fatsoenlijke snelheid gaan bieden vandaag dan stap ik over op Ziggo.

  40. Ik ben T-Mobile klant uit Enschede en heb 4-G verbinding in Amsterdam, Utrecht en Den Haag gehad in de laatste 2 weken.

  41. In Amsterdam en Utrecht heb ik al weken volop 4G op 15mbit, heel stabiel, goed bereik en erg snel

  42. Origineel geplaatst door Caspar
    In Amsterdam en Utrecht heb ik al weken volop 4G op 15mbit, heel stabiel, goed bereik en erg snel

    Hmmm, typisch… exact 15 Mbps? En je hebt een i-abonnement uit 2008? T-Mobile biedt 15Mbps momenteel namelijk alleen bij de kleine databundels van 250 en 500MB aan. Bij de grotere databundels ligt de snelheid hoger.

  43. Heb zojuist mijn T-Mobile Flex-15 abonnement (2009-2011) opgezegd voor Ziggo Mobiel, €15 p/m, 1000 MB en 300 belminuten.

    Voor de helft van de prijs, sneller internet, betere dekking en veel meer belminuten.

  44. Heb hier in Amsterdam 4g netwerk met mijn tmobile i150 abo uit 2008 maar max. 2mbps op iPhone 5s. Ben overgestapt naar sim only van Vodafone die met 4g 30mbps beloven. Binnenkort kan ik testen wat dit in de praktijk betekent. Geef wel onbeperkt internet op maar was sowieso geen grootverbruiker dus geen probleem.

  45. Origineel geplaatst door gonzo
    Heb hier in Amsterdam 4g netwerk met mijn tmobile i150 abo uit 2008 maar max. 2mbps op iPhone 5s. Ben overgestapt naar sim only van Vodafone die met 4g 30mbps beloven. Binnenkort kan ik testen wat dit in de praktijk betekent. Geef wel onbeperkt internet op maar was sowieso geen grootverbruiker dus geen probleem.

    Voor onbeperkt internet kun je altijd nog terug naar T-Mobile, dus voor mij was dat ook geen probleem.

  46. Nou heb vorige week al opgezegd. Van i300 uit 2008 naar Hi voor 20 euro p/w, 200 bel, onbeperkt sms, 1,5 Gb internet en 25Mbit. En snel dat het is vergeleken met tmobile i300. Ben blij dat deze stap gedaan heb. Had onbeperkt internet maar heb nu 1,5 Gb en daarnaast ziggo wifi in haaglanden. Dus ga ik makelijk redden. Minder betalen, sneller en betere dekking

  47. Was net nog in amsterdam. En had al vol 4g en snel joh

    Speedtest gedaan 13.56 mbps. Heb een screen gemaakt maar volgens mij kan ik die hier niet uploaden

  48. @Sezgin: De leugen “onbeperkt” bestaat eigenlijk uit een downloadstream van 64Kbps en in sommige gevallen upload van 32. Vodafone biedt ook 64Kbps. KPN/Hi biedt ook 64Kbps. Zie ook dit artikel.

    De databundels van T-Mobile zijn namelijk niet écht onbeperkt, omdat de snelheid van mobiel internet wordt verlaagd naar 64 kbps zodra de bundel is verbruikt.

  49. Sja wat zal ik er van zeggen? Als forse datagebruiker met een i-300 abonnement sinds de Iphone 3Gs wilde ik al die jaren mijn onbeperkte abonnement houden; zelfs al kreeg ik behoorlijk wat belminuten in rekening gebracht omdat 300 minuten vaak niet voldoende bleken. Ik was heel blij totdat ik 4 weken geleden ben overgestapt naar KPN 4G ……..

    Man man man wat was ik een sukkel …. Was ik gewend aan het wegvallen van mijn stream op diverse plekken heb ik nu in regio Amsterdam opeens serieus dekking. Kon ik voorheen amper inchecken in de Arena; kan ik nu gewoon live eredivisie kijken.

    Ja ik haal als ik pech heb 16mbit maar meestal het dubbele. En regelmatig boven de 40mbit. Gecombineerd met onbeperkt bellen en SMS en 5GB data snap ik niet waarom ik me jaren heb laten verblinden door dat onbeperkte datalimiet …….

  50. Origineel geplaatst door Bubbly
    Nee hoor. T-Mobile kan op elk moment zo’n abonnement opzeggen. Een contract biedt jou niet meer rechten dan hen. Sterker nog, zij hebben meer clausules en voorwaarden erin staan die hen toestaan om (het had zomaar gekund) het contract op te zeggen als er een invasie door aliens plaatsvindt in Nederland. Niet zomaar hebben zij een groep gebruikers met een origineel Flex abonnement (die waarbij je tegoed nog in een onbeperkt houdbaar € bundel was vastgelegd in plaats van in units per maand) omgezet naar een nieuw abonnement, met de mogelijkheid voor die gebruikers om hierop hun abonnement op te zeggen.De oorspronkelijke looptijd verloopt = beide partijen kunnen opzeggen wanneer zij willen.

    Dan weet jij niet dat de wet boven de algemene voorwaarden staat en je recht hebt op een schadevergoeding als de wijziging in jouw nadeel
    is.

    Ze kunnen het altijd proberen want er zijn altijd lieden die erin trappen of een nieuwe telefoon willen hebben met een beetje korting

    Je ziet nu duidelijk dat het verdienmodel is overgegaan naar data en als die onbeperkt is in je oude abonnement dan is dat heeeeeeeeeel wat waard gezien huidige prijzen. Die moet je never nooit meer opzeggen en laat de provider je niet voor de gek houden

  51. Tja, had ook een I-150 uit 2008 maar aan klanten die al 5 jaar abonnement betalen is natuurlijk niks te verdienen. Heb inmiddels een vodafone ABO…

  52. Ik werd zonet gebeld door T-Mobile-woordvoerder Michael Vos, die aangaf dat er een fout is gemaakt door de betrokken medewerker. De informatie dat de snelheid omhoog gaat naar 15 Mbps is onjuist verspreid door de T-Mobile-medewerker. We hebben het artikel daarom aangepast. T-Mobile biedt excuses aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.