Reacties voor: Apple’s A14-chip verslaat nieuwste Android Snapdragon 888 met gemak

Qualcomm heeft benchmark-resultaten bekendgemaakt voor de Snapdragon 888 processor, die volgend jaar in high-end Android-toestellen gebruikt zal worden. De cijfers liggen een stuk lager dan die van Apple's A14-chip.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Apple > Google

  2. Ik las het gisteren op Twitter al. De Snapdragon 888 komt in het topsegment van Android in 2021, en dan is de A13 chip al sneller en beter… dan moet je je als ontwikkelaar toch wel eens achter je oren krabben denk ik…

    En dan vandaag het bericht dat MS ook eigen chips gaat ontwikkelen…🙈🙈

  3. “Topsegment” Android is gelijk aan middenrange iPhones en je betaald wel de hoofdprijs dus iPhone is helemaal nog niet zo duur….

  4. Cijfers en getallen……. meetbaar maar amper merkbaar.
    In een ver verleden draaide we ook massaal benchmark programma’s voor de pc en video kaarten om maar te zien dat het weer sneller was.
    In programma’s en spelen zag je immers het verschil niet.

    Ok, Apple is sneller maar als ik een Android toestel uit hun top segment in mijn handen heb is alles ook bloedsnel.

  5. Spotgoedkope rommel weer van Kwalkwon

  6. En dan te bedenken dat dit bij lange na niet de prestaties zijn die Apple kán halen met de A14 chip. Die nieuwe iPad Pro krijgt ongetwijfeld een A14X chip die er nog een tandje bovenop kan gooien. En ik denk dat de M1 chip theoretisch ook nog in een iPhone kan draaien gelet op de MacBook Air die geen actieve koeling behoeft. Hoewel je sneller zal moeten terugklokken ivm batterij en warmteproductie. Maar niets zou het theoretisch tegen houden.

    Apple chips liggen plotseling mijlenver voor op de concurrentie. Ik denk echt dat de chipfabrikanten, Android fabrikanten, Microsoft en Google in shock zijn wat Apple momenteel laat zien. Apple is niet alleen meer een hele geduchte concurrent op gebied van smartphones en tablets, ze hebben nu ook de potentie om de pc markt te domineren en nog sterker te worden in de markten waar ze al dominant waren. Plus dat je ziet dat de grens tussen PC prestaties en mobiele apparaten pijlsnel aan het verdwijnen is.

    Jaren terug beginnen met investeren in eigen chips was de meest geniale zet van Apple in lange tijd en de vruchten daarvan misschien wel de belangrijkste aankondiging van dit jaar.

  7. En is het ook te merken in de praktijk?

  8. Origineel geplaatst door Cihan
    En is het ook te merken in de praktijk?

    Precies, helemaal niets. Ik heb een iPhone 11 Pro en (om de ontwikkelingen van Android te blijven volgen) een pixel 4 (met een Snapdragon 855….inmiddels een ouwetje dus). In het dagelijkse gebruik met bijv. Whatsapp, foto’s maken, surfen op het internet, muziek luisteren, pdf bestanden openen en lezen voelt de Pixel 4 zelfs een beetje sneller aan dan de iPhone. Bij games en zware grafische applicaties en/of AI zal het anders zijn.
    Ik denk dat het merendeel van de iPhone gebruikers (maar ook Android) spreekwoordelijk 80 blijft rijden in een auto die 250 (iPhone) of 200 (android) km per uur kan.

  9. @Carel: sneller is altijd beter dit heeft voordeel bij het bewerken van 4K video

  10. Het is te zeggen dat het niet goed meetbaar is, omdat android en ios op een verschillend platform draaien, geekbench is in het voordeel van ios, en antutu benchmark is in het voordeel van android, het is wel bekent dat antutu iets betrouwbaarder is dan geekbench. Maar ieder zijn eigen keuze, zelf geloof ik echt niet dat de 888 trager is dan de iphone 11, want mijn 865 is al sneller dan die bionic 13, maar benchmarks zijn gewoon niet zo betrouwbaar

  11. @Hans: de vraag is voor hoe lang. De iPhone X van 3 jaar oud was nog retesnel toen ik deze een maand geleden verkocht.

  12. @Justin: Wie gaat er nu 4K video bewerken op een klein schermpje ?

  13. Er zijn ook ‘real life’ benchmark tests waarbij apps geopend worden, een aantal taken uitgevoerd worden en dan dezelfde apps nog eens geopend worden. Daar wordt de concurrentie momenteel ook vermorzeld. Dus ja, het is wel degelijk merkbaar. Zeker met exporteren van een filmpje bijvoorbeeld voor whatsapp, het laden van spellen of wachttijd van openen apps.

  14. Origineel geplaatst door Reinout
    Het is te zeggen dat het niet goed meetbaar is, omdat android en ios op een verschillend platform draaien, geekbench is in het voordeel van ios, en antutu benchmark is in het voordeel van android, het is wel bekent dat antutu iets betrouwbaarder is dan geekbench. Maar ieder zijn eigen keuze, zelf geloof ik echt niet dat de 888 trager is dan de iphone 11, want mijn 865 is al sneller dan die bionic 13, maar benchmarks zijn gewoon niet zo betrouwbaar

    Begrijp ik het nou goed dat je alleen maar vertrouwen hebt in benchmarks als ze gericht zijn op het androidplatform?

    Ik zou zeggen doe de test met je 865 en een iPhone 11/12 eens waarbij je dezelfde apps achter elkaar opent, een aantal acties uitvoert, de apps allemaal sluit en ze daarna weer opent. Pas dan weet je echt welk toestel met welke chip er sneller werkt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.