Locatie-tracking

Reacties voor: Snapchat en Facebook omzeilen Apple’s anti-tracking: zo doen ze dat

Apple's App Tracking Transparency zou moeten voorkomen dat apps je kunnen volgen. Snapchat, Facebook en andere bedrijven blijken het echter massaal te omzeilen. Hoe kan dat?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Typisch Facebook hè ! Had ook niet anders verwacht van dat bedrijf. En mensen blijven als makke schapen de app gebruiken dus indirect meewerken aan de praktijken van meneer Zuckerberg.

  2. Yep, hier minimaal Google, geen Facebook of Snap. Alleen Whatsapp kom ik niet vanaf.

  3. Mooi moment om ze uit de App Store te flikkeren.

  4. Die apps meteen verwijderen uit de app-store

  5. Tja, wat moet je hier nu op zeggen? Het is te verwachten dat er gepoogd wordt om data te verzamelen. Het levert inkomen op. Blijkbaar slagen ze erin met technische foefjes om hun verdienmodel in stand te houden. Waarschijnlijk worden ze ook steeds beter in het leggen van die verbanden. De kleinere bedrijven hebben hier niet genoeg kapitaal voor om dit omzeilsysteem te ontwikkelen. Dat Apple het oogluikend lijkt toe te staan geeft mij het idee dat het systeem wat zij opgetuigd hebben een wassen neus is.

  6. Ik vind dit nog erger dan het oude systeem. Toen wist je dat het gebeurde, maar nu doen ze alsof ze het niet doen.

  7. Geen gebruik maken van deze apps? Mja ben zelf geen fervent FB of SC fanaat, maar toch.. Apple heeft hiermee een flater begaan of gaat hier meer achter schuil zoals een geheime afspraak met diverse ontwikkelaars? Tegen het grote publiek zeggen we doen aan bescherming vd privacy en ondertussen de grote bedrijven die op hun platform opereren ook tevreden houden. Hoe gaat Apple dit aanpakken?

  8. Snapchat heeft de meest waardeloze reclame ooit, zonder grappen. Dat is Amerikaanse troep, echt geen woorden voor hoe slecht de app is. Alleen de onderlinge foto’s is leuk, maar alles eromheen BAH

  9. Origineel geplaatst door JK
    Yep, hier minimaal Google, geen Facebook of Snap. Alleen Whatsapp kom ik niet vanaf.

    Dat is heel makkelijk, gewoon de WhatsApp verwijderen en vermelden dat je telegram hebt of anders kunnen ze via iMessage/sms berichten.

  10. Het enige dat werkt is mensen zich hiervan bewust maken. Ik gebruik geen FB of Snapchat. Je leeft in een nepwereld, vol nepnieuws, advertenties en nutteloze content waar je betaalt met je data.

  11. Facebook ergens in April of Mei van mijn telefoon gewist samen met whatsapp. Hier best wel over getwijfeld omdat ik dacht dat ik dingen zou missen. Maar FB geen moment gemist en whatsapp eigenlijk ook niet. Kan het mensen alleen maar aanraden.

  12. Grote tech bedrijven komen overal mee weg. Het is tijd voor mensen om te realiseren dat de wereld een stuk minder onschuldig in elkaar zit dan je zou denken/willen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.