Teardown van Smart Keyboard

iFixit ontleedt het iPad Pro Smart Keyboard toets voor toets

iFixit heeft het Smart Keyboard van de iPad Pro stukje bij beetje uit elkaar gehaald. Wat zit er verstopt in het toetsenbord, en hoe (slecht) is hij te repareren?

Smart-Keyboard-Teardown02

Toen we de Apple Pencil teardown van iFixit zagen, wisten eigenlijk al dat het Smart Keyboard spoedig een soortgelijke behandeling zou krijgen. Vandaag is het toetsenbord van de iPad Pro aan de beurt, dus neem snel een kijkje als je wilt weten wat er onder het Smart Keyboard verstopt zit.


Als je de bovenste laag van het toetsenbord verwijdert, zie je dat het Smart Keyboard gebruik maakt van een toets-ontwerp dat veel weg heeft van de 12-inch MacBook. Hierdoor kunnen de toetsen extra plat worden gemaakt, wat voor een draagbaar keyboard natuurlijk erg belangrijk is.

Smart-keyboard-teardown

Smart Keyboard met luchtroostertjes

Ook is er een gewichtje in de spatiebalk aanwezig zodat je hem altijd volledig indrukt, en zijn er piepkleine roostertjes aangebracht zodat de lucht kan ontsnappen die ontstaat als je de toets indrukt.

Verschillende lagen van plastic en andere materialen zorgen ervoor dat het toetsenbord tegen water en andere gevaren van buitenaf kan. Zoals we inmiddels gewend zijn van Apple’s producten is ook het Smart Keyboard haast onmogelijk om zelfstandig te repareren. iFixit geeft het toetsenbord dan ook een repareerscore van 0 uit 10.

Het Smart Keyboard van de iPad Pro kost €179,- in de online Apple Store. Het toetsenbord is echter nog niet in Nederland verkrijgbaar, de website geeft nog steeds ‘binnenkort’ aan, terwijl het keyboard in andere landen al wel te koop is.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/smart-keyboard-ipad/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.