Sleep Cycle meet je snurkgedrag

De slaap-app Sleep Cycle kan nu je snurkgedrag analyseren. Volgens de makers is dat vooral interessant voor mensen die alleen slapen en niet weten dat ze snurken.

Sleep Cycle is veruit de populairste app om je slaapgedrag te meten op je iPhone. De app schrijft je data ook weg in Apple’s Gezondheid-app, zodat je er meer mee kunt doen. Toch ontbrak er nog een functie die met slapen te make heeft, namelijk beter inzicht geven in je snurkgedrag. De app detecteert snurkgeluiden en maakt opnames als jij ‘s nachts een boom doorzaagt.


Sleep Cycle snurkdetectie

Sleep Cycle met snurkdetectie

De nieuwe functie is te vinden in versie 5.4 van de app. Volgens de makers heeft een derde van de volwassenen te maken met snurken, waardoor ze niet goed uitgerust raken. Met ‘gepatenteerde’ geluidstechnologie analyseert Sleep Cycle voortaan de kwaliteit van je slaap tijdens het snurken. De makers denken dat de functie vooral nuttig kan zijn voor mensen die alleen slapen en niet weten dat ze snurken. De app meet vervolgens welk effect het heeft op je slaapkwaliteit.

Bekijk ook

De beste iPhone-apps voor slapen en slaap bijhouden

Met deze iPhone apps voor beter slapen kun je je slaapkwaliteit meten, val je sneller in slaap en voel je je gezonder. We bespreken allerlei apps die je helpen om beter te slapen.

De app is gratis te downloaden maar bevat wel meerdere in-app aankopen voor extra functies. Gebruikers geven de slaap-app al langere tijd een 4,5 sterrenwaardering, ook al is er geen Apple Watch-app.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 april 2017 om 11:13
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.