Sleep Cycle snurkdetectie

Sleep Cycle meet je snurkgedrag

De slaap-app Sleep Cycle kan nu je snurkgedrag analyseren. Volgens de makers is dat vooral interessant voor mensen die alleen slapen en niet weten dat ze snurken.

Sleep Cycle is veruit de populairste app om je slaapgedrag te meten op je iPhone. De app schrijft je data ook weg in Apple’s Gezondheid-app, zodat je er meer mee kunt doen. Toch ontbrak er nog een functie die met slapen te make heeft, namelijk beter inzicht geven in je snurkgedrag. De app detecteert snurkgeluiden en maakt opnames als jij ‘s nachts een boom doorzaagt.

Sleep Cycle snurkdetectie

Sleep Cycle met snurkdetectie

De nieuwe functie is te vinden in versie 5.4 van de app. Volgens de makers heeft een derde van de volwassenen te maken met snurken, waardoor ze niet goed uitgerust raken. Met ‘gepatenteerde’ geluidstechnologie analyseert Sleep Cycle voortaan de kwaliteit van je slaap tijdens het snurken. De makers denken dat de functie vooral nuttig kan zijn voor mensen die alleen slapen en niet weten dat ze snurken. De app meet vervolgens welk effect het heeft op je slaapkwaliteit.

De app is gratis te downloaden maar bevat wel meerdere in-app aankopen voor extra functies. Gebruikers geven de slaap-app al langere tijd een 4,5 sterrenwaardering, ook al is er geen Apple Watch-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2017, 11:13
Categorie Apps
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.