Vernieuwde Skype-app nu te downloaden: speelser en socialer dan ooit

De vernieuwde Skype nieuwe stijl voor iOS is uit, met sterke nadruk op chatten, stickers, emoji en chatbots. Ook kun je met Highlights een dagelijks verslag maken, vergelijkbaar met Snapchat Verhalen.

De compleet vernieuwde Skype-app voor iOS is nu te downloaden. Microsoft kondigde een paar dagen geleden al aan dat ze allerlei sociale functies zouden toevoegen aan de app en daarbij is de invloed van Snapchat duidelijk te merken. Er is een nieuw onderdeel Highlights, dat lijkt op Snapchat Verhalen. Je kunt er foto’s en filmpjes mee delen, die na een dag weer verdwijnen. Vrienden kunnen met emoji reageren op de Highlights.


Skype Highlights

Vernieuwde Skype-app lijkt op Snapchat

Bij Skype denk je misschien aan serieuze, zakelijke gesprekken. Maar Microsoft heeft ook wel gezien dat er in concurrerende chatapps steeds meer sociale functies bij komen. Snapchat is daarbij vaak een lichtend voorbeeld. Facebook heeft bijna alle populaire Snapchat-functies al ingebouwd in WhatsApp, Messenger en Instagram. Nu gaat ook Microsoft op de Snapchat-toer door soortgelijke functies over te nemen.

Zo wordt het makkelijker om een foto te delen, dankzij de nieuwe Capture-functie. Na aanklikken opent meteen de camera zodat je foto’s of video’s kan maken. Om te filmen moet je je vinger op het scherm houden, net zoals je bij Snapchat al gewend was. Vervolgens kun je allerlei stickers, emoji en tekstjes toevoegen aan de afbeelding. Tijdens het videobellen kun je je gesprekspartner ook bestoken met stickers en emoji. Misschien niet zo gepast als je met een zakelijk contact aan het overleggen bent.

De Android-versie van ‘Skype nieuwe stijl’ kwam een paar dagen geleden al beschikbaar. Nu volgt ook de iOS-app, later dit jaar volgen nog updates voor Mac en Windows. Je gebruikte de app voorheen misschien alleen voor videobellen, maar deze functie is nu wat ondergeschikt geworden door de vele sociale functies. Het draait vanaf nu om chatten, 1-op-1 of met een hele groep. De app biedt meerdere thema’s om een ander kleurtje in te stellen.

Skype Chatbots

Uiteraard is Microsoft niet ontgaan dat chatbots en extensies de afgelopen tijd enorm populair zijn geworden. Ook in Skype zijn ze toegevoegd. Je kunt bijvoorbeeld vragen stellen aan Cortana, de virtuele assistent van Cortana. Misschien krijg je wel andere antwoorden dan van Apple’s Siri.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juni 2017 om 11:47
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat was ook de eerste app met de zogenaamde verdwijnende Verhalen, die later populair werden als Instagram Stories en andere social media-apps. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.