Sky: Children of the Light komt eraan: vanaf 18 juli voor iedereen speelbaar

Spectaculaire game liet lang op zich wachten
Na talloze vertragingen is de spectaculaire game Sky: Children of the Light bijna beschikbaar. De makers hebben laten weten dat je nu een pre-order kunt plaatsen. Op 18 juli gaat de game officieel in premiere. Het zal voorlopig exclusief op iOS te spelen zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 27 juni: De ontwikkelaars hebben laten weten dat Sky: Children of the Light een weekje uitgesteld is. In plaats van 11 juli verschijnt de game nu volgens de planning op 18 juli. Op Twitter leggen de ontwikkelaars uit dat deze beslissing genomen is om de wereldwijde marketingcampagne goed van start te laten gaan. Nog een extra weekje geduld dus.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Thatgamecompany bracht in 2012 voor het laatst een game uit, het succesvolle Journey. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar deze nieuwe titel, zeker omdat Sky echt iets bijzonders beloofde te worden. Sky: Children of the Light was al in september 2017 als demo te zien, tijdens de presentatie van de nieuwste iPhones. De game trok veel aandacht, maar liet vervolgens lang op zich wachten. De game werd de afgelopen maanden al in beta getest en tijdens de gamesbeurs E3 hebben de makers nu een nieuwe trailer én een releasedatum vrijgegeven. Vanaf 11 juli kan iedereen het zelf gaan spelen

Sky: Children of the Light

Sky speelt zich af in een betoverende wereld met animaties. Het idee is dat je samen met vrienden deze wereld gaat ontdekken. Als ‘kinderen van het licht’ moet je hoop verspreiden in dit verlaten koninkrijk en zorgen dat gevallen sterren terugkeren naar hun sterrenbeeld.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Er zijn zeven droomwerelden te ontdekken en daarbij kun je spelers van over de hele wereld ontmoeten. De karakters zijn naar eigen smaak aan te passen, zodat je helemaal los kan gaan. Bij de duisteren opdrachten kun je samenwerken met andere spelers, bijvoorbeeld om geesten te redden en eeuwenoude schatten te ontdekken. Om je waardering te uiten kun je licht cadeau doen door een kaarsje te geven. Dat alles gebeurt in een omgeving met passende muziek, zodat je helemaal zen wordt. Wat je in ieder geval ook kan verwachten zijn veel animaties met lichteffecten.

De makers beloven een wereld die zich steeds verder uitbreidt en waarbij steeds nieuwe dingen te ontdekken zijn. Ook zullen er afgestemd op de seizoenen steeds nieuwe evenementen plaatsvinden. Daarnaast werken de makers aan een Android- en een console-versie. Maar voorlopig zal het nog een tijdje exclusief voor iPhone en iPad zijn.

Je kunt de game nu alvast pre-orderen en krijgt dan op 11 juli geleverd. Je hebt minimaal een iPhone 5s nodig, dus het is voor een brede groep spelers binnen handbereik.

Tipgever: Rob, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 27 juni: Artikel bijgewerkt met nieuwe datum.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 juni 2019 om 12:01
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.