‘Siri-ondersteuning in auto’s kan jaren op zich laten wachten’

Siri-ondersteuning in auto's werd tijdens WWDC in 2010 door 9 autofabrikanten aangekondigd, maar het productieproces zorgt ervoor dat de functie jaren op zich kan laten wachten.

Siri Eyes FreeTijdens WWDC in 2012 maakte Apple bekend dat negen autofabrikanten van plan zijn om Siri Eyes Free-ondersteuning in auto’s te integreren, maar het merendeel van de genoemde partners heeft dit nog niet gedaan. Wired ontdekte waarom dit zo is: veel autofabrikanten ontwerpen nieuwe modellen en de daarvoor bedoelde entertainmentsystemen tot vijf jaar van tevoren, waardoor het ook meerdere jaren kan duren voordat Siri-integratie aan bod komt bij een nieuw model.

Autofabrikanten lopen bovendien tegen de nodige problemen aan bij het integreren van Siri in auto’s. Toen Dice, een divisie van autosysteemmaker Audiovox, in 2011 Siri-ondersteuning testte met hun stemherkenningsdienst, raakte de auto al snel in de war. Het was op een bepaald punt onduidelijk of Siri of de standaard spraakdienst gebruikt werd bij een stemcommando. Die laatste zouden autofabrikanten wellicht willen gebruiken, omdat hiermee specifiek voor de auto bedoelde functies bestuurd kunnen worden. Sommige bedrijven zijn daarom ook nog op zoek naar de beste manier om Siri in een auto te integreren.

Siri Eyes Free moet het mogelijk maken om Siri te gebruiken terwijl je in de auto zit. Met een knop op het toetsenbord activeer je de spraakassistent, waarna je met de handsfree-kit in de auto haar te woord kunt staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 12:15
Categorie iOS
Onderwerp Siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.