Siri kan namen beter uitspreken in iOS 7

Je kunt Siri in iOS 7 leren om bepaalde namen beter uit te spreken. Dit is handig bij bijvoorbeeld Nederlandse namen, die Siri niet goed kent.

Siri iOS 7Omdat Siri nog steeds niet de Nederlandse taal ondersteunt, kan het lastig zijn voor de virtuele assistent om Nederlandse namen uit te spreken. In iOS 7 probeert Apple dit proces te versimpelen door je aan Siri te laten leren hoe een naam uitgesproken moet worden. Zodra Siri een naam niet goed verstaat zal ze vragen hoe het dan wel moet. Bij een verkeerd uitgesproken naam kun je ook antwoorden met “That’s not how you pronounce” gevolgd door de naam.

Zodra je het leerproces van een naam bent gestart, zal Siri je vragen om de naam zelf uit te spreken. Vervolgens krijg je opties met hoe je de naam volgens Siri moet uitspreken te zien. Door op de playknop bij iedere optie te tappen kun je horen hoe Siri de naam uitspreekt. Met de ‘Select’-knop selecteer je vervolgens de meest passende uitspraak.

Het nieuwe leersysteem voor namen is niet de enige toevoeging voor Siri in iOS 7. In het artikel ‘iOS 7 uitgelicht: nieuwe functies in Siri‘ hebben we eerder al uitgebreid gekeken naar andere Siri-functies. Zo is Apple van plan een meer natuurlijke stem te gebruiken en is het mogelijk om bijvoorbeeld de helderheid van je scherm met de virtuele assistent aan te passen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2013, 9:39
Categorie iOS
Onderwerpen ios 7, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.