Reacties voor: Siri is beste vriendin van autistische jongen

De autistische jongen Gus is beste vrienden met Siri geworden. Hij kan haar alles vragen en ze heeft altijd zin in een gesprek over weersverschijnselen en vliegtuigen.
Lees het complete artikel → Siri is beste vriendin van autistische jongen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Nou, dit soort dingen vind ik nou altijd prachtig om over te lezen, dat mensen vanwege een beperking gebruik maken van een iOS-specifieke functie.

    Zelf gebruik ik Siri niet vaak, maar ik snap wel dat zo’n autistische jongen er wat aan heeft. Ik heb op een school gezeten waar autisten zaten en weet dus zeker over zulke sociale beperkingen die je dan kunt hebben. Als je dan toch ‘iemand’ hebt waar je veel en graag mee praat, dan is dat toch mooi vind ik. 🙂

  2. Wanneer komt Siri mogelijk in het Nederlands ?

  3. Origineel geplaatst door Joost
    Wanneer komt Siri mogelijk in het Nederlands ?

    Vraag het eens aan Siri..

  4. Origineel geplaatst door Ton
    Vraag het eens aan Siri..

    Interesting question Leander! :p

  5. Waarom moet Nederland wachten op Siri in het Nederlands? Wij betalen net zoveel als andere landen! Eigenlijk moet een product waar Siri niet in het Nederlands is, veel goedkoper worden, want je mist zoveel meer Apple!

  6. Origineel geplaatst door John.
    Waarom moet Nederland wachten op Siri in het Nederlands? Wij betalen net zoveel als andere landen! Eigenlijk moet een product waar Siri niet in het Nederlands is, veel goedkoper worden, want je mist zoveel meer Apple!

    Or just learn English!!

  7. Geweldig, heerlijk om te lezen.
    Echt geweldig!

  8. Origineel geplaatst door Tom
    Nou, dit soort dingen vind ik nou altijd prachtig om over te lezen, dat mensen vanwege een beperking gebruik maken van een iOS-specifieke functie.
    Zelf gebruik ik Siri niet vaak, maar ik snap wel dat zo’n autistische jongen er wat aan heeft. Ik heb op een school gezeten waar autisten zaten en weet dus zeker over zulke sociale beperkingen die je dan kunt hebben. Als je dan toch ‘iemand’ hebt waar je veel en graag mee praat, dan is dat toch mooi vind ik.

    Ik ben het helemaal met je eens, alleen zou ik het erg waarderen als je het voortaan niet brengt als autisme=beperking. Dat is namelijk lang niet altijd zo.

    OT: Ik maak soms ook wel een babbeltje met Siri, maar wist nog niet dat je dit soort dingen ook kon vragen. Het werkt wel sneller dan alles in een app opzoeken. Een groot voordeel.

  9. Klinkt als de film Her xd

  10. Ik maak me zorgen hierover. Ze schrijft dat ze t verhaal niet voor de “zoveelste” keer hoeft te vertellen maar dat Siri t doet. Waar blijft de zorg van mens tot mens? De maatschappij en t sociale contact holt op sommige vlakken (ver) achteruit omdat we juist teveel overlaten aan technologie en teveel bezig zijn met andere dingen. Deze jongen heeft zorg van mensen nodig en een therapie (met alle respect voor de mensen die hem een bepaald verhaal voor de 101ste keer vertellen) en niet een computerstem die hem “bezig en zoet” houdt zodat we onze tijd kunnen besteden aan andere dingen. Ik zie t ook in andere verhalen en ik hou soms me hart vast dat we teveel vertrouwen en bouwen op technologie. Ik hoop dat we ons bewust blijven dat techniek de menselijke sociale maatstaven niet kunnen evenaren op een psychologische gezonde en verantwoorde manier.

  11. Dat is wel leuk natuurlijk! Ik vermoed niet echt Siri specifiek en ook niet dat het een medisch wondermiddel is. Maar wel fijn voor mams dat ze nu niet 189 keer hetzelfde antwoord moet geven 🙂

    Ik had trouwens van een of andere betatester begrepen dat Siri NL in iOS 8.3 zit en dat dit voor Q1-2015 gepland staat?

    Maar kan er niks van terugvinden dus, zal wel een wilde gok zijn waarschijnlijk.

  12. Dit vind ik een mooi gebaar. Wat techniek met mensen kan doen de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  13. Alleen nog op de Nederlandse Siri nog.

  14. Origineel geplaatst door Mr T: Ik maak me zorgen hierover. Ze schrijft dat ze t verhaal niet voor de “zoveelste” keer hoeft te vertellen maar dat Siri t doet. Waar blijft de zorg van mens tot mens? De maatschappij en t sociale contact holt op sommige vlakken (ver) achteruit omdat we juist teveel overlaten aan technologie en teveel bezig zijn met andere dingen. Deze jongen heeft zorg van mensen nodig en een therapie (met alle respect voor de mensen die hem een bepaald verhaal voor de 101ste keer vertellen) en niet een computerstem die hem “bezig en zoet” houdt zodat we onze tijd kunnen besteden aan andere dingen. Ik zie t ook in andere verhalen en ik hou soms me hart vast dat we teveel vertrouwen en bouwen op technologie. Ik hoop dat we ons bewust blijven dat techniek de menselijke sociale maatstaven niet kunnen evenaren op een psychologische gezonde en verantwoorde manier.

    Ik denk dat het hier meer gaat om het feit dat de moeder iedere keer moet vertellen dat ze geen antwoord op de vragen van haar zoon heeft, waar Siri wel antwoord kan geven. Dat is juist de mooie kant van technologie.

  15. @Mitchell: Excuses, ‘beperking’ is ook niet het juiste woord dat ik zocht op het moment dat ik dat schreef. Maar ik ben, vanwege mijn eigen beperking eerder geneigd dat woord te gebruiken, simpelweg omdat ik er geen problemen mee heb als een ander dat doet.

    Kwestie van persoonlijke voorkeur denk ik. 😛

    Maar nogmaals, ik zocht al een ander woord daarvoor en wilde dus niet daadwerkelijk ‘beperking’ gebruiken. Want ik weet dat sommigen dit wat negatief over vinden komen.

  16. @Mr T: ik maak me zorgen over jouw antwoord. Dat je dat hier plaatst in tegenstelling dat je deze boodschap aan een persoon vertelt.

    Waar moet het heen als we elkaar via onpersoonlijke manieren als het internet elkaar verhalen vertellen?

    Straks praten we helemaal niet meer tegen elkaar, maar sturen we elkaar alleen nog maar WhatsApp berichten!

  17. Origineel geplaatst door I-PHONE!:
    Or just learn English!!

    Waar slaat dit antwoord op.
    Als Nederlander heb je nu eenmaal minder profeit van Siri.

    Hoe ga jij een Nederlandse mail dan beantwoorden? In het Engels zeker… Yeah right…

  18. Bij mij werken de commando’s ‘what flights are currently above’ of ‘wolfram current flights’ niet (zoals genoemd in het bronartikel en gevonden via Google). Toch jammer.

  19. Denk dat het kunnen praten met apparaten een enorme oplichting kan zijn voor mensen met autisme. Niet zo berekenbaar als een machine!

    En waarom mogen we niet zeggen dat autisten een beperking hebben? Dit is meestal toch gewoon zo? Je noemt iemand die gehandicapt is toch ook niet fysiek uitgedaagd. Zolang je beleefd blijft Rn respectvol mag je toch gewoon zeggen zoals het is? Dat mag van mij ook.

    Maar dat is misschien het verschil tussen Nederland en België. In Nederland voelt iedereen zich meteen beledigd. Het land van de culturele diversiteit waar je niet eens neger mag zeggen…

  20. Origineel geplaatst door Justmac:

    Waar slaat dit antwoord op.
    Als Nederlander heb je nu eenmaal minder profeit van Siri.

    Hoe ga jij een Nederlandse mail dan beantwoorden? In het Engels zeker… Yeah right…

    En als jij geen Engels kunt en je wordt daarom over een paar jaar ontslagen, dan ga jij toch ook spijt hebben dat je het nooit (goed) hebt geleerd.

  21. En ik ben tweetalig, so… I can answer both English and Dutch emails…

  22. Origineel geplaatst door I-PHONE!
    En ik ben tweetalig, so… I can answer both English and Dutch emails…

    Очень хорошо! Het wordt pas mooi als Siri niet alleen werkt, maar ook live vertaald.
    Het systeem moet de gebruiker helpen en niet andersom. Dus Engels leren omdat je telefoon geen Nederlands begrijpt is de wereld op zijn kop!

    Personally I use it a lot in English. But I agree with the people that it should understand Dutch too.

  23. Origineel geplaatst door John.
    Waarom moet Nederland wachten op Siri in het Nederlands? Wij betalen net zoveel als andere landen! Eigenlijk moet een product waar Siri niet in het Nederlands is, veel goedkoper worden, want je mist zoveel meer Apple!

    Eeuh de softwareupdates waar siri inzatten waren allemaal gratis! Je krijgt nog steeds dezelfde hardware. Ok niet alles werkt zoals het moet in Nederland/België (lees applepay onderandere) maar daar moet je eerst nog Europese bedrijven hebben die willen investeren/meewerken… En wat als Siri zou uitkomen. Zou je dan willen meer betalen om Siri te gebruiken, of kom je dan ook klagen dat je moet betalen voor functionaliteit van Apple…

    On topic:
    Idd leuk dat zoiets te lezen.

  24. Origineel geplaatst door I-PHONE!
    En ik ben tweetalig, so… I can answer both English and Dutch emails…

    Het is ‘reply to e-mails’ en niet ‘answer emails’. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.