Dropbox voor iOS nu beveiligd met Touch ID

Dropbox voor iOS is bijgewerkt voor de iPhone 6 en Touch ID. Hierdoor is het mogelijk om met je vingerafdruk je bestanden te beveiligen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Dropbox Touch ID iOSDropbox voor iPhone en iPad heeft na een update ook ondersteuning voor Touch ID. Hierdoor is het mogelijk om je bestanden te beveiligen met je vingerafdruk: bij het opstarten van de app wordt om je afdruk gevraagd, zodat niet iedereen zomaar bij je bestanden kan. De beveiligingsmethode bevindt zich bovenop het al bestaande codeslot in de app. Daarnaast ondersteunt de app nu de grotere schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.


iPhone-bezitters zaten al even te wachten op de schermupdate: tot nu toe werd de app ‘opgeblazen’ op de grotere iPhone-schermen getoond. Met de update is er meer ruimte voor informatie, waardoor je bijvoorbeeld meer bestanden tegelijkertijd op je scherm ziet.

Hoewel de Touch ID-scanner al sinds de iPhone 5s aanwezig is, mogen ontwikkelaars er pas sinds iOS 8 gebruik van maken om hun eigen apps te beveiligen. Steeds meer makers van privacygevoelige applicaties maken daarom gebruik van deze optie. Wachtwoordenapps zoals 1Password en Dashlane zijn al beveiligd.

De nieuwe Touch ID-optie vind je in de app onder Instellingen > Codeslot. Heb je hier nog geen codeslot geactiveerd, dan moet je hem eerst instellen voordat je Touch ID mag gebruiken. Als je vingerafdruk niet goed wordt herkend kun je altijd nog je viercijferige code gebruiken. Touch ID moet het ontgrendelen van je bestanden vooral een stuk sneller maken. Je kunt de vinger op de scanner leggen terwijl de app opstart, zodat je snel langs het codescherm wordt geleid.

Volgens Dropbox waren er ook problemen met het tonen van previews voor rtf-bestanden onder iOS 8. Dit is nu ook opgelost: tap je op een rtf-bestand in de app, dan krijg je de tekst van het bestand te zien.

Update: Dropbox Carousel is ook terug in de App Store. De app was korte tijd verdwenen omdat de camerarol in iOS 8 was verdwenen. Vanavond komt de camerarol weer terug met iOS 8.1.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 oktober 2014 om 9:31
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.