Simplenote voor iPhone, iPad en Mac

Gratis notitie-app Simplenote stelt broncode beschikbaar

De gratis notitie-app Simplenote gaat verder als open source. De broncode voor iPhone, iPad en Mac is nu voor iedereen beschikbaar. De apps blijven gewoon verkrijgbaar in de App Store.

De gratis notitie-app Simplenote (link) voor iPhone en iPad is voortaan open source. Dat heeft eigenaar Automattic bekendgemaakt. Naast de iOS-app zijn ook de broncode voor de macOS- en Android-app beschikbaar gesteld. De Windows-app maakte al eerder de overstap.

Simplenote open source

Automattic, dat ook eigenaar is van blogsoftware WordPress, kocht in 2013 het bedrijf Simperium achter de notitie-app en bijbehorende synchronisatiedienst. Hoewel er wel regelmatig updates van de apps verschenen, leek het lot van de apps altijd een beetje onzeker. Met het beschikbaar stellen van de broncode lijkt de toekomst van de apps in elk geval verzekerd. De synchronisatiedienst blijft vooralsnog wel gesloten.

simplenote-iphone-ipad-mac

Simplenote is, zoals de naam al doet vermoeden, een eenvoudige notitie-app. We noemden ‘m eerder al als alternatief voor Evernote. Simplenote is handig voor notities, maar ook voor bijvoorbeeld boodschappenlijstjes. Die kun je doorzoeken en voorzien van tags om je collectie geordend te houden. Je synchroniseert je notities eenvoudig tussen verschillende apparaten met Simplenote’s eigen synchronisatiedienst. Ook is het mogelijk om samen te werken aan notities en kun je notities via Simplenote.com met iedereen delen.

De apps voor alle platformen blijven gewoon beschikbaar. “We gebruiken Simplenote met veel plezier bij Automattic en we hopen dat we hiermee kunnen bouwen aan een grote community met bijdragers wereldwijd om de apps nog beter te maken”, schrijven de ontwikkelaars in de aankondiging op hun blog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2016, 13:50
Categorie Apps
Onderwerpen notities, open source
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.