Waze houdt je op de hoogte bij evenementen.

Navigatie-app Waze wil verkeersinformatie rondom evenementen bieden

Navigatie-app Waze wil haar gebruikers gaan begeleiden rondom grote evenementen. Organisatoren kunnen zelf geplande afsluitingen, parkeerplaatsen en andere verkeerswijzigingen doorgeven, zodat Waze-gebruikers op de hoogte gehouden worden van de situatie.

De navigatie-app Waze (link) wil haar gebruikers door het verkeer helpen rondom grote evenementen. Dit willen ze realiseren door middel van het Waze Global Event Partner Program. Wegafsluitingen, parkeerplaatsen en omleidingen tijdens evenementen worden dan duidelijk in de app aangegeven, waardoor bezoekers direct weten hoe ze moeten rijden.


Waze houdt je op de hoogte bij evenementen.

Waze met verkeersinformatie tijdens evenementen

Dankzij het Waze Global Event Partner Program kunnen organisatoren van grote evenementen zichzelf aanmelden. Zij kunnen vervolgens de Waze Closure-tool gebruiken om geplande wegafsluitingen bij Waze door te geven, zodat gebruikers weten wanneer ze een gewijzigde verkeerssituatie kunnen verwachten. Met een live kaart die op websites geplaatst kan worden, kunnen bezoekers ook zonder de Waze-app zien hoe de verkeerssituatie rondom een drukbezochte locatie is.

De functie is bijvoorbeeld handig bij marathons waarbij delen van de weg afgesloten moeten worden, maar ook bij andere sportevenementen of concerten waarbij mogelijk een verkeerschaos kan ontstaan, moet de Waze-functie voor een betere doorstroming van het verkeer zorgen. Doordat organisatoren zelf de informatie door kunnen geven, zou het altijd up to date moeten zijn. Ook het doorgeven van parkeerplaatsen voor een evenement moet tot de mogelijkheden behoren.

Twintig partners wereldwijd
Het nieuwe programma van Waze is gratis beschikbaar voor allerlei soorten organisatoren, waardoor iedereen zich kan aanmelden. Op dit moment wordt het programma gelanceerd met 20 partners wereldwijd en in enkele grote steden in de Verenigde Staten. Waze is een gratis navigatie-app waarbij gebruikers elkaar op de hoogte houden van verkeersinformatie, opstoppingen en andere verkeersongemakken. Eerder dit jaar werden maximum snelheden in Waze voor iedereen geactiveerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2016, 12:00
Categorie Apps
Onderwerp waze
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.