BitTorrent Now op de Apple TV

BitTorrent Now is een nieuwe muziek- en videostreamingdienst voor iOS en Apple TV

BitTorrent Now gaat van start, een nieuwe streaming muziek- en filmdienst van BitTorrent die zich vooral richt op onbekendere artiesten en nieuw talent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

BitTorrent Now is een nieuwe dienst van de makers van BitTorrent. Je kunt er muziek, films en kunst mee streamen op je iPhone, iPad, Android-toestel en Apple TV.

BitTorrent Now op de Apple TV

BitTorrent Now

Dacht je voorheen bij BitTorrent nog alleen aan downloaden van het downloaden van muziek en films, dan ben je er sinds de BitTorrent Sync-app voor iOS wellicht al anders over gaan denken. Met deze app, die sinds 2013 verkrijgbaar is, kun je bestanden synchroniseren. Sinds kort zijn ze met BitTorrent Live actief om televisiekijken te veranderen en nu is er ook BitTorrent Now voor het streamen van muziek en films. Artiesten, muzikanten en filmmakers doen eraan mee.

De app is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Android en komt binnenkort ook op iOS en de Apple TV. De nadruk ligt op opkomende artiesten, zodat je vaker iets nieuws ontdekt. BitTorrent heeft een team dat aanbevelingen samenstelt, zodat je weet wat je moet luisteren. Er is ook een tabblad met trending muziek en films, om te achterhalen wat andere gebruikers zoal kijken.

Nadruk op onbekendere artiesten

Net als bij andere streaming muziekdiensten kun je je favoriete artiesten volgen, afspeellijsten maken en content synchroniseren tussen apparaten. Het werkt dus zoals andere streaming diensten, met als verschil dat je er ook content op kunt publiceren. Elke artiest kan zijn of haar werk op BitTorrent Now beschikbaar stellen. Vóór elke muziekvideo zijn reclames te zien, waar de artiesten aan meeverdienen (volgens de verhouding 70/30). Bij het verkopen van nummers verdienen ze 90/10.

BitTorrent Now op iOS

Voor BitTorrent is het een compleet nieuw terrein om op actief te worden. Met bestanden distribueren en synchroniseren hebben ze al ervaring opgedaan, maar de samenwerking met artiesten en reclamemakers is nieuw. BitTorrent gaat in zee met een aantal minder bekende namen, om ervaring op te doen: rapper Yung Jake, zanger Kerli, indie filmmaker Oscilloscope Labs en regisseur Adam Bhala Lough.

BitTorrent Bundles

BitTorrent Now is ontstaan uit activiteiten die BitTorrent eerder met artiesten als Lady Gaga, Madonna en Thom Yorke uitvoerde voor het distribueren van content. Meer dan 30.000 artiesten maakten gebruik van BitTorrent Bundles.

Zoals al aangegeven komt de iOS- en Apple TV-app op korte termijn beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2016, 14:06
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen bittorrent, films, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.