Shazam haalt 300 miljoen downloads en kondigt verbeterde iPad-app aan

Shazam heeft een vernieuwde iPad-app aangekondigd, met nieuw homescreen en snellere herkenning. Ook maakte Shazam bekend dat er 300 miljoen apps zijn gedownload.

shazam ipadShazam meldt op de MWC-beurs dat 300 miljoen mensen de apps hebben gedownload. Bovendien laat het bedrijf weten dat er binnenkort een grote update voor de iPad-app aan komt. De nieuwe app zal de komende weken verschijnen en bevat onder andere een interactieve mappingfunctie. Je kunt daarbij inzoomen op een bepaalde stad om muziek te ontdekken die lokaal populair is. Je kunt de muziek ook meteen kopen of titels van muzieknummers delen met anderen. De app krijgt een nieuw uiterlijk, waarbij je op het homescreen meteen kunt zien wat andere mensen aan het taggen zijn. Shazam maakte de plannen bekend op het Mobile World Congress in Barcelona.

Shazam krijgt ook een vernieuwde Friends-functie, om te ontdekken waar je vrienden naar luisteren. Je krijgt snelle previews van de muziek waar ze naar luisteren en je kunt ook snel commentaar geven. Het taggen van muziek gaat veel sneller: Shazam belooft zelfs dat je binnen een seconde al kunt zien waar je naar luistert. Heb je een slechte netwerkverbinding, dan hoef je niet meer handmatig de opname opnieuw te starten. De app stuurt de info automatisch opnieuw. En het delen van informatie is verbeterd, waarbij je makkelijker aan je vrienden via Facebook, Twitter of Google+ kunt laten weten wat er speelt.

Downloaden: Shazam voor iPad (gratis, iPad, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 15:41
Categorie Apps
Onderwerp shazam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.