Embrace+: iPhone-armband verandert van kleur bij notificaties

De Embrace+ is een armband die van kleur verandert zodra je een pushnotificatie binnenkrijgt. De kleur van het bericht hangt af van de notificatie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Embrace+De Embrace+ is een iets minimalistischer alternatief op de smartwatch. Deze armband verbindt via Bluetooth met je iPhone en verandert van kleur bij binnenkomende notificaties, zodat je om je pols kunt zien of je ergens naar moet kijken. Zo kan de armband donkerblauw worden bij een Facebook-bericht, of lichtblauw bij een Twitter-mention. Welke kleuren je voor welke notificaties gebruikt kun je aangeven via een bijbehorende applicatie. De Embrace+ werkt met de iPhone, maar ook met Android-telefoons.

Update: Inmiddels heeft het team een kwart miljoen binnengehaald via Kickstarter, waardoor het project succesvol kon worden afgesloten. Er was maar 80.000 dollar nodig voor de eerste productieronde.

Volgens de makers kan de Embrace+ van kleur veranderen bij binnenkomende telefoontjes, sms-berichten, e-mail, Instagram, Twitter, Tumblr, Facebook, LinkedIn, Skype, agenda-items en ingestelde wekkers en timers. Ook kan de armband verkleuren als je batterij bijna leeg is of je iPhone buiten bereik ligt. Er wordt gekeken of andere diensten aan het aanbod worden toegevoegd.

De armband lijkt handig, maar heeft één bijkomend nadeel: omdat je alleen een verkleurde armband hebt om je te waarschuwen bij notificaties, moet je alsnog je iPhone uit je zak halen om te zien wat voor bericht je precies hebt ontvangen.

De makers van Embrace+ zamelen op het moment geld in via Kickstarter. Een donatie van 59 dollar of meer (inclusief verzendkosten) verzekert je van de slimme armband, mits de makers hun beoogde 220.000 dollar verzamelen. Het project loopt nog een maand en als alles volgens plan gaat worden de eerste armbanden in juni verstuurd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 14:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen armband, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.