Reacties voor: Samsung sleept Apple ook voor de rechter om patentbreuk

Samsung slaat Apple terug in de rechtszaak die Apple begon. Apple klaagde Samsung aan voor het stelen van het ontwerp, de filosofie en de verpakking van de iPad en iPhone - maar nu zegt Samsung dat Apple patentbreuk heeft gepleegd met draadloze technologieën.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. De patenttrollen oorlog gaat weer van start!

  2. Nou maar hopen dat ze nu niet stoppen met het leveren aan Apple…

  3. dit heet Marketing!!!

  4. Een beetje propaganda en van daken schreeuwen, doet me denken aan t.net.

    De context en strekking van het gelinkte artikel ligt anders. Samsung moet eerst nog even verzinnen waar ze dan mee “in de tegenaanval” gaan, “we think” en “vermoed” – iets met wifi, maar dat moeten hun legal mannetjes dan nog eerst even checken.

    Dus voorlopig gaat dit verhaal nergens over anders dan dat ze in de defensie-modus gaan, en dus niets anders dan iedereen zou doen, ze moeten wel anders worden de aandeelhouders niet erg blij, en dat zijn ze nu al niet, gezien het aandeel deze week 9% is gedaald.

  5. Tja de giganten vechten om een botje en de consument draait er uiteindelijk voor op. Jammer hoor

  6. Letssssss get ready to rumbleeeeeeeeeeee!!!! 😉

  7. @rens: Doen ze ook niet. Zoals gezegd: Apple levert voor 4% aan winst op voor Samsung en dat zijn behoorlijk veel $$$$.

  8. Als ik zo’n uiting maak in de klas zou mijn leraar zeggen dat ik het een dag later mag inleveren omdat ik het niet goed onderbouw.

  9. Ach, niets te zien hier, move along.

    Dit gaat gewoon weer met een sisser aflopen waarbij beide partijen iets winnen dat ze wilden hebben van de andere partij. Waarschijnlijk patenten, lagere prijzen, whatever.

  10. Alsof Samsung ooit wint

  11. Het gaat hier gewoon om wat spierballengerol waarbij de ene partij de ander voor de rechter sleept en omgekeerd.

    Meestal komt het gewoon tot een minnelijke schikking waarbij dan “een licentie” genomen wordt op de gepatenteerde technologie.

  12. Dit kon je verwachten. Overigens denk ik dat de aanklacht verder gaat dan alleen Samsung, Android zal namelijk ook een belangrijk punt vormen voor Apple (zie eerder gevalletje met htc). Het is alleen wel verassend dat Apple juist nu met een aanklacht en dat het alleen gaat over de Galaxy lijn akka Android producten en niet specifiek over Touchwiz 3.0. Touchwiz draait namelijk op bijna touchscreen telefoons van Samsung (oa bada).

  13. Maar laten we eerlijk zijn: het uiterlijk is wel gejat van de iphone. Maargoed Apple is dan vaak ook wel een z**kerd in patenten

  14. De Galaxy is het eerste echt goede Android toestel wat op de markt kwam. Waarom? Ze hebben de goede eigenschappen van de iPhone gekopiëerd. Dus is het logisch dat Apple een patentzaak start. Doet Apple dat niet, dan krijgen ze ruzie met de aandeelhouders.

    Samsung wordt aangevallen op een patentkwestie. Dus is het logisch dat ze in de tegenaanval gaan. Doen ze dat niet, dan worden de aandeelhouders boos.

    Uiteindelijk zal het gewoon tot een ruil komen van licenties op elkaars patenten (gesteld dat Samsung inderdaad iets kan vinden waartegen Apple gezondigd heeft, maar dat zal vast wel). Dat zie je eigenlijk altijd bij dit soort zaken tussen grote bedrijven.

    Overigens, als ik me goed herinner heeft Apple nog niet zo lang geleden een chipsfabriek gekocht. Mocht het echt oorlog worden tussen Apple en Samsung, dan zouden ze wel eens hun eigen chips kunnen gaan bakken.

  15. Maakt Samsung niet ook al die schermen ?
    Kan dan lastig worden.

  16. (Red.) Verwijderd: irrelevant.

  17. Samsung is het grootste bedrijf ter wereld. Apple staat pas op 11. Je moet je plaats kennen in deze wereld.

  18. Wat ik merk is dat veel mensen geinteresseerd zijn in android laatste tijd. Krijg het idee dat ios lichtelijk klanten verliest. Ik kan er ook naast zitten hoor. Maar het viel mij op.

  19. Bullshit, als Samsung de samenwerking beëindigd dan heeft Apple een groot probleem.

    Ben absoluut al 7 jaar een Apple fan en gebruik bijna alles wat Apple op de markt brengt. Maar dit gaat helemaal nergens over. Apple denkt dat ze alles kunnen domineren en sturen.

    Ik wou dat ze eens terug gingen naar de periode begin jaren 2000. En dat ze ook eens respect hebben voor de mensen die de producten maken voor hun. Ze zijn de afgelopen periode enorm gegroeid qua beurswaarde, maar hun ego is daarmee ook gegroeid. Wal jammer.

    En Apple fan, maar wel teleurgesteld door hun beleid en arrogantie.

    Zal allemaal wel weer spaak lopen, de soep wordt niet zo heet gegeten als dat het is op gediend!!! Misschien is het allemaal wel weer PR!!!

  20. Ach, het verdere verloop van deze zaak kunnen we nu dus wel weer voorspellen. Net als Sony versus LG.

    Druk opvoeren, dreigen met importverbod die in uitzonderlijk geval wordt toegekend om vervolgens de zaak te schikken door een vergoeding of het al dan niet uitwisselen van patenten.

  21. Toch blijft het raar, Apple is succesvol met producten van Samsung, dan klaagt Apple hun aan, een leverancier, en daarna klaagt Samsung een groot afnemer, klant dus, van hun aan..

    Het lijkt alsof die mobile afdeling van Samsung en de afdeling waar de componenten vandaan komen langs elkaar af leven.

  22. Las net een goed artikel hierover. Android fans zeggen dat Apple het design van de f700 van Samsung gejat heeft voor de iPhone. maar er zitten schijnbaar wat foutjes in dat verhaal.

  23. @@pple_nerd: Qua zeikerd: eens.
    Uiterlijk is op zichzelf niet octrooieerbaar.

    Voor het overige denk ik dat de meesten het hier wel begrepen hebben. Het is een geldspelletje en het zal uiteindelijk wel uitdraaien op een regeling met mogelijk een (retro)licentie over en weer. De machtigen verdelen en heersen nog steeds.

  24. @GHE: Eindelijk een Apple fan die niet schroomt om kritiek te hebben op het merk waar hij zo van houdt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.