Apple verkocht al ruim 19 miljoen iPads

Apple heeft meer dan 19 miljoen iPads verkocht sinds het apparaat op de markt kwam. Dat blijkt uit documenten van de rechtszaak van Apple tegen Samsung. Ook blijkt dat er 108 miljoen iPhones en 60 miljoen iPod touches zijn verkocht.

ipad-2Apple heeft een rechtszaak aangespannen tegen Samsung. Het gaat daarbij om het feit dat de Samsung Galaxy S wel erg veel overeenkomsten vertoond met de iPhone. Maar in de documenten die Apple aanleverde voor de rechtszaak zijn ook interessante cijfers te vinden die Apple niet eerder publiceerde. Apple zegt namelijk dat er meer dan 60 miljoen iPod touches zijn verkocht sinds het apparaat in 2007 op de markt kwam. Nooit eerder maakte Apple deze cijfers bekend. Ook valt te lezen dat er in maart 2011 al 19 miljoen iPads waren verkocht. Hieruit is af te lezen, dat er in het tweede kwartaal tussen de 4 en 5 miljoen iPads zijn verkocht. Vorig kwartaal sprak Apple namelijk over 15 miljoen stuks.

Tevens schrijft Apple in de documenten dat in de periode tot maart 2011 in totaal 108 miljoen iPhones zijn verkocht. Hoeveel er in het tweede kwartaal over de toonbank zijn gegaan, zal morgen bekend worden, als Apple nieuwe kwartaalcijfers bekendmaakt. Analisten gaan er vanuit dat er bijna 20 miljoen iPhones zijn verkocht in het tweede kwartaal van 2011. Een positieve stimulans daarbij was het feit dat de iPhone van Verizon op de markt kwam. Ook interessant: Apple heeft meer dan 2 miljard uitgegeven aan reclame voor de iPad, iPhone en iPod touch in de fiscale jaren 2007 tot en met 2010.

Het volledige document is online te lezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 20:04
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.