iOS dankzij de iPad nog steeds het grootste mobiele platform

Volgens onderzoek van ComScore is iOS nog steeds het grootste mobiele platform. Uitgevers, adverteerders en andere bedrijven moeten daarom goed kijken naar iOS en niet alleen naar de groei van Android.

ipad 2 smart coverAndroid mag dan wel aan een onstuitbare opmars bezig zijn, maar als je naar het totaalplaatje kijkt is Apple nog steeds de koning van het mobiele wereld. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van ComScore, die vandaag zijn vrijgegeven. ComScore ondervroeg 30.000 mobiele gebruikers in de VS en ontdekte dat het iOS-platform 37,9 miljoen mensen bereikt, terwijl Android maar door 23,8 miljoen mensen wordt gebruikt op telefoons en tablets. “Deze uitkomst is opmerkelijk, omdat het laat zien dat Android als meest populaire smartphone niet het hele verhaal is”, aldus Mark Donovan, senior vice president of mobile bij ComScore. “Uitgevers, ontwikkelaars en adverteerders proberen te begrijpen hoe ze het publiek moeten bereiken, en uit het onderzoek blijkt dat gebruikers een reeks apparaten gebruiken”.

ComScore bekeek ook wie nu precies de iPad gebruiken. Daarbij bleek dat 56,1 procent man is, 49,4 procent verdient meer dan 100.000 dollar per jaar en 27 procent van de iPad-bezitters is tussen de 25 en 34 jaar. Ook bleek dat de iPad-bezitters toch wel een beetje Apple-fanboys zijn: ze hebben minder vaak een BlackBerry of Android-telefoon. Bij de iPad-bezitters heeft 27,3% een iPhone, 17,5% een BlackBerry en 14,2% een Android-telefoon. De rest is verdeeld over andere besturingssystemen en simpele telefoons. ComScore weet nog niet welke conclusies ze moeten trekken uit het feit dat BlackBerry- en Android-gebruikers niet zo geneigd zijn om een iPad te kopen. Wellicht wachten ze op andere tablets, of misschien zijn ze helemaal niet erin geïnteresseerd om een tablet te kopen. Over een paar maanden weet ComScore meer.

ipad stats

Via: Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2011, 18:13
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.