iPhone 7 concept

‘Apple wil Samsung als leverancier voor OLED-schermen’

Apple zou toch nog met Samsung in gesprek zijn om OLED-schermen te leveren. Samsung zou naast LG OLED-schermen leveren voor kleine en mediumgrote toestellen.

Het lijkt erop dat Apple toch niet helemaal los komt van Samsung. Op iCulture spraken we al eerder over het feit dat Apple druk bezig is met OLED-schermen en Digitimes meldt nu dat ook Samsung weer een kandidaat is voor de productie van OLED-schermen voor Apple-apparaten.

iPhone 7 concept

Samsung leverancier naast LG

Behalve Samsung wordt ook LG waarschijnlijk producent van OLED-schermen. Het zou ook gaan om schermen voor kleine en mediumgrote apparaten. Welke toestellen hiermee exact bedoeld worden, is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er wel op dat de iPad hierbij uitgesloten kan worden. De Apple Watch heeft momenteel al een OLED-scherm en geruchten wijzen er al langer op dat Apple in 2018 voor de iPhone over wil stappen op deze schermtechniek.

Apple zou vooral bezorgd zijn over de prijzen van OLED-schermen. Door naast LG een tweede producent in te schakelen, kan er meer geconcurreerd worden op het gebied van prijzen. Samsung heeft volgens de bron al lagere prijzen en lijkt zijn voorraad voor 2016 flink te laten groeien door nieuwe investeringen.

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Apple zou werken aan een dunner en helderder scherm, ergens in een laboratorium in Taiwan. Apple zou werken aan eigen technologieën, zodat ze minder afhankelijk zijn van externe partijen. Het lijkt er nu dus op dat dit voor de langere termijn is, terwijl de gesprekken met Samsung en LG voor recentere ontwikkelingen bedoeld zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2015, 17:45
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.