iPhone-7-concept

‘Apple werkt aan dunner en helderder scherm in geheim laboratorium’

Apple heeft zich gevestigd in een nieuw laboratorium in Taiwan voor de ontwikkeling van nieuwe schermtechnologieën. Dankzij deze nieuwe technologieën moeten schermen dunner en helderder worden.

Apple zou druk in de weer zijn met het ontwikkelen van een dunner en helderder scherm in een geheim laboratorium in Taiwan. Dit meldt Bloomberg. Een klein team van Apple zou hier werken aan nieuwe schermtechnologieën voor toekomstige iPhones en iPads.

iPhone-7-concept

Eigen schermtechnologie voor minder afhankelijkheid

Het team dat werkt aan nieuwe schermtechnologieën is gevestigd in een laboratorium in het noorden van Taiwan, om precies te zijn in Longtan. Er zouden op dit moment zo’n vijftig mensen werkzaam zijn, afkomstig van schermmakers AU Optronics Corp. en Qualcomm Inc.. Het laboratorium zou begin dit jaar in gebruik genomen zijn om dunnere, helderdere en energiezuinigere schermen te ontwikkelen. Deze nieuwe technologie moet ervoor zorgen dat er geen backlight meer vereist is, waardoor het scherm een stuk dunner kan worden.

Apple wil minder afhankelijk worden van externe partijen, zoals Samsung, LG en Sharp. Door eigen technologieën te ontwikkelen, creëren ze zelf het productieproces. Vervolgens kan de daadwerkelijke productie uitbesteed worden aan kleinere producenten zoals AU Optronics.

Apple-laboratorium in Taiwan voor ontwikkeling schermtechnologieën.

Bovendien heeft Apple een productieruimte in het noorden van San Jose gekocht. Deze voormalige chipfabriek is vooral geschikt voor het ontwikkelen van prototypes, pilots en productie in kleine hoeveelheden. Met deze aankoop, die $18,2 miljoen gekost heeft, zou Apple de product-ontwikkeling willen verhogen. Voor daadwerkelijke massaproductie is dit gebouw te klein.

Er gaan de laatste tijd wel meer geruchten over de gebruikte schermtechnologieën voor de volgende generatie iPhones. Apple zou in 2018 over willen stappen op OLED-schermen. Deze zorgen voor diepere zwarttinten en zijn een stuk energiezuiniger. Apple is volgens geruchten al in gesprek met producenten voor deze massaproductie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2015, 8:02
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen beeldscherm, ipad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.