Ruim twintigduizend Koreanen willen schadevergoeding van Apple

Ruim 20.000 Zuid-Koreanen willen schadevergoeding van Apple, omdat de iPhone en iPad ongewild hun locatie heeft vastgelegd. Ze spreken over emotionele schade.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

korea-iphoneDuizenden Zuid-Koreanen zien hun kans schoon om geld van Apple los te peuteren vanwege inbreuk op hun privacy. Nadat eerder een Zuid-Koreaan erin slaagde een schadevergoeding te ontvangen, zouden nu ruim 20.000 Zuid-Koreanen hetzelfde van plan zijn. Zij hebben een rechtszaak aangespannen tegen Apple, omdat ze vinden dat er inbreuk op hun privacy is gemaakt, bij het verzamelen van locatiegegevens. Bij de aanklachten zijn in totaal 26.691 mensen betrokken, die 1 miljoen won (ca. 650 euro) eisen.

Ze vinden dat er “emotionele schade” is toegebracht door het “illegaal verzamelen van locatiegegevens”. In juli kreeg een Zuid-Koreaan een schadevergoeding van ongeveer 675 euro omdat Apple zonder zijn medeweten de locatie van zijn telefoon had vastgelegd. Dat was al bekend, maar de gegevens bleken langer te worden opgeslagen, dan gebruikers wenselijk vonden.

Via: ANP

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 17:43
Categorie Apple
Onderwerpen apple, korea, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.