‘Apple investeert 1 miljard dollar in nieuwe Sharp-schermfabriek’

Apple gaat mogelijk 1 miljard dollar investeren in een nieuwe Sharp-fabriek, die schermen maakt. De fabriek zal worden gebouwd in Japan.

sharp fabriekVolgens MF Global FXA Securities is Apple van plan om 1 miljard dollar te investeren in een fabriek van Sharp, die schermen voor de iPhone en iPad gaat produceren. De fabriek is gevestigd in Kameyama, vlakbij Osaka, en moet ervoor zorgen dat Apple een constante toevoer van schermen kan verwachten. Sinds kort produceert Samsung de schermen voor bijvoorbeeld de iPad 2, nadat LG niet aan de verplichtingen en de kwaliteitseisen kon voldoen. De 1 miljard dollar zal worden gestoken in een fabriek die nog moet worden gebouwd. Toevallig ging een paar dagen geleden nog het gerucht dat de iPad 3 moest worden uitgesteld, vanwege productieproblemen met het 9,7 inch Retina Display.

De fabrikanten hebben wel ervaring met de kleinere Retina Displays van de iPhone, maar het grotere formaat van de iPad stelt ze voor nieuwe uitdagingen. Er waren eerder al geruchten dat Apple een investering zou doen in de Sharp-fabriek; nieuwe geruchten zorgden ervoor dat de aandelenkoers van het bedrijf 2 procent steeg, aldus Reuters. De Japanse krant Nikkei beweerde afgelopen december dat Apple een grote investering zou doen en het grootste deel van de 100 miljard yen (1,3 miljard dollar) zou betalen van een nieuwe LCD-productiefaciliteit. Het merendeel van de schermen zal daar in de toekomst gemaakt worden, zo suggereerde de krant. Voor de huidige hoofdbrekens om een groot Retina Display te maken zal deze fabriek geen soelaas bieden, want hij zal pas in de tweede helft van 2012 productieklaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 10:00
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.