‘Apple betaalt schadevergoeding na vastleggen van locatie’

Apple heeft volgens Koreaanse bronnen voor het eerst schadevergoeding uitbetaald aan een gebruiker, die klaagde over het ongewenst vastleggen van locatiegegevens door iOS-apparaten.

korea iphoneApple heeft voor het eerst schadevergoeding betaald aan een gebruiker, die klaagde over het zonder toestemming opslaan van locatiegegevens. De vergoeding schijnt te zijn toegewezen aan een advocaat uit Korea, zo schrijft Reuters. De Koreaan had Apple aangeklaagd omdat ze zijn locatie hebben vastgelegd, zonder dat hij er vanaf wist. De schadevergoeding zou ongeveer 675 euro bedragen. In de VS lopen nog enkele soortgelijke rechtszaken tegen Apple.


Apple legt op de iPhone en iPad locatiegegevens vast van gebruikers, zo was al bekend. De gegevens bleken echter veel langer te worden opgeslagen dan gebruikers voor wenselijk hielden.

Apple verklaarde later dat er sprake was van een fout: het vastleggen van de locatie gebeurde wel bewust, maar dat er op de computers van gebruikers ook logbestanden werden bewaard die meer dan een jaar aan historie bevatten, was niet de bedoeling. Door een firmware-update wordt de locatie tegenwoordig minder lang opgeslagen en is het gemakkelijker gemaakt om de locatie te wissen.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.