‘Verkoop nieuwe iPhone start op 7 oktober, voorverkoop eind september’

De verkoop van de nieuwe iPhone start op 7 oktober, de voorverkoop aan het einde van september. Dit stellen verschillende bronnen tegenover de website 9to5Mac.

iPhone 5 van MacRumors opstaandApple is van plan om op vrijdag 7 oktober met de verkoop van de nieuwe iPhone te starten. Dat zouden meerdere bronnen tegenover 9to5Mac hebben verklaard. Lange tijd was vrijwel iedereen het erover eens dat het nieuwe toestel al in september op de markt zou komen, maar inmiddels lijkt een release in oktober steeds waarschijnlijker.

Apple is tevens van plan om een voorverkoop voor de volgende iPhone te gaan houden en wel aan het eind van de maand september. De data die genoemd worden zijn donderdag 29 en vrijdag 30 september, waarbij laatstgenoemde op dit moment het meest waarschijnlijk zou zijn, aldus een van de bronnen. Dit laatste gegeven is ook in een ander opzicht interessant. Het zou namelijk betekenen dat Apple in september een evenement gaat houden om de nieuwe iPhone officieel te introduceren, zoals dat tot nu toe met alle iPhones is gebeurd.

Volgens een eerder gerucht zou Apple al op 7 september een evenement willen organiseren. Dit gerucht werd echter nog dezelfde dag ontkracht. Tot nu toe had Apple altijd in september een evenement om nieuwe iPods te introduceren, vanwege de aankomende feestdagenperiode (waar iPods traditioneel veelgegeven cadeaus zijn). Dit jaar is de verwachting dat het najaarsevenement in het teken zal staan van de nieuwe iPhone, iOS 5 en de gratis opslagdienst iCloud. Wanneer het traditionele najaarsevenement dan wel gaat plaatsvinden weet 9to5Mac niet.

De website laat ook in het midden om welke nieuwe iPhone het gaat. Volgens de geruchten zou Apple dit najaar niet één, maar twee nieuwe iPhones willen introduceren: een gewone update die waarschijnlijk de iPhone 5 gaat heten en een goedkoper model als vervanger van de iPhone 3GS.

Volgens de informatie waarover 9to5Mac beschikt zou de productie van het nieuwe toestel op dít moment goed verlopen. De website waarschuwt echter wel dat er nog niets voor de volle honderd procent vast staat, zeker niet bij Apple. Het is dus goed mogelijk en volgens 9to5Mac zelfs “waarschijnlijk” dat de genoemde data verschoven worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2011, 23:22
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen evenement, geruchten, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.