Reacties voor: Ruim kwart van Nederlandse iPhones zit op netwerk van KPN of Vodafone

Ruim 100.000 iPhones in Nederland werken via de netwerken van KPN en Vodafone. Dat concludeert Telecompaper op basis van een enquête onder gebruikers. De operators willen niets bevestigen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Ik maak hier ook gebruik van een Super SIMonly van Vodafone, ben er erg blij mee en het is een erg goedkoop abbo als je kijkt hoeveel minuten je krijgt.
    Ook is het internet lekker snel van vodafone! 🙂

  2. Op zich logisch. Als je ziet hoe slecht het bereik van T-Mobile kan zijn.
    Voor hetzelfde geld importeer je een iPhone uit België en neem je een speciale Vodafone Super Sim Only voor de iPhone. Heb je en beter bereik, en sneller internet, geen gezeur met extra abonnementen voor thetheren, en een simlockvrije toestel die je makkelijker kan verkopen of meenemen naar een andere provider.

    Dat er ondanks de deal met T-Mobile zoveel toestellen buiten T-Mobile om verkocht worden zegt toch wel wat. Als het voor een breder publiek een optie zou zijn zou T-Mobile dit soort prijzen niet kunnen hanteren.

  3. Ik verwacht dat bij de komende abo wisseling de cijfers meer zullen verschuiven richting KPN en Vodafone, alleen al vanwege klantenservice en 3G netwerk van t-mob.

  4. Volgens een schatting?
    Wat een non-informatie…

    Tegen de netwerk bashers hierboven, ik heb sinds gister een vodafone internet stick als try&buy, omdat mn internet pas op 12 feb wordt geleverd.
    Heb binnenhuis NUL 3G bereik, terwijl ik met mn tmobile perfect bereik heb..

  5. Klopt dit mijn iPhone komt uit Italie..
    ken veel mensen die hem uit Belgie halen!
    En dan allemaal KPN nemen vanwege de uitstekende bereik en 3G-dekking

  6. Ik heb nu ook sinds 3 dagen Super Sim Only van Vodafone. Wat een vooruitgang ten opzichte van T-mobile!
    Eindelijk de hele treinreis (Hoorn – Amsterdam) bereik met 3G!

  7. Origineel geplaatst door dries6951
    Ik verwacht dat bij de komende abo wisseling de cijfers meer zullen verschuiven richting KPN en Vodafone, alleen al vanwege klantenservice en 3G netwerk van t-mob.

    nou de klantenservice van kpn is niet echt veel beter hoor; daar krijg ik al jaren hartverzakkingen van 😉

  8. Klopt het dat je een iphone na 1 jaar gratis kan unlocken? Zoals bij andere telefoons/provider standaard het geval is.

  9. @mhoutman:
    Als ik het zo lees, is de klantenservice bij alle providers k*t.
    Aan de andere kant, hoevaak heb je de klantenservice nodig per jaar? Ik heb ze de afgelopen 5jr 1x moeten bellen, vanwege vermissing/diefstal van een telefoon. Alle andere issues kon ik sneller oplossen door op internet te kijken…

    OT, ik verwachtte deze cijfers wel.

  10. Origineel geplaatst door ScoeS
    Volgens een schatting?
    Wat een non-informatie…Tegen de netwerk bashers hierboven, ik heb sinds gister een vodafone internet stick als try&buy, omdat mn internet pas op 12 feb wordt geleverd.
    Heb binnenhuis NUL 3G bereik, terwijl ik met mn tmobile perfect bereik heb..

    Waarom binnenhuis niet op WiFi? Spaart batterij en goed snel internet, toch?

  11. Origineel geplaatst door Sander
    Ik heb nu ook sinds 3 dagen Super Sim Only van Vodafone. Wat een vooruitgang ten opzichte van T-mobile!
    Eindelijk de hele treinreis (Hoorn — Amsterdam) bereik met 3G!

    de treinreis hoorn-amsterdam ging bij mij eigenlijk altijd wel goed. zit niet steeds naar mn telefoon te staren of er elke keer 3G staat ofzo. maar over het algemeen heb ik met tmobile nergens last van.
    wat is er beter aan dat super sim gebeuren dan? ben wel benieuwd.

  12. Origineel geplaatst door j3roen
    Ik maak hier ook gebruik van een Super SIMonly van Vodafone, ben er erg blij mee en het is een erg goedkoop abbo als je kijkt hoeveel minuten je krijgt.
    Ook is het internet lekker snel van vodafone!

    Er zijn alleen maar redenen om je iPhone op het netwerk van Vodafone te laten. Het abonnement kost geen drol, het netwerk is gewoon goed (Afgezien van die lullige foutjes vorig jaar) en over de klantenservice valt ook niets te klagen. Hoewel, soms kun je ze amper verstaan, maar dan weet je wel gelijk dat je het callcenter in Meestrich te pakken hebt :p…

  13. Origineel geplaatst door shinakuma
    Klopt het dat je een iphone na 1 jaar gratis kan unlocken? Zoals bij andere telefoons/provider standaard het geval is.

    Dat klopt, kan bij T-mobile ook.
    Ligt er volgens mij echt aan waar je woont met welke provider je goed bereik hebt..velen hebben met T-mobile wel altijd goed bereik, zo ook met Vodafone en KPN.
    Velen hebben echter ook slecht bereik met T-mobile, maar ook met Vodafone en KPN.
    Tja, lastig te zeggen..verschilt per geval

  14. kan je met zo’n abbo dan wel van alle apps gebruik maken
    of gebruik je hem dan om alleen te beellen ?

  15. Me too – Vodafone Supersim. En als Apple niet met iets spectaculairs nieuw komt hoop ik echt dat ik bij Vodafone kan verlengen. Prima Prijs-Prestatie verhouding. Goed 3G bereik. En nee ik werk er niet, gewoon een erg tevreden klant. Ik bel niet veel en heb voor 13 euro (bij anderen alleen al 10 euro voor internet) doordat beltegoed 1 maand meegaat standaard elke maand 55 euro beltegoed, en mail en hyves etc.

  16. Origineel geplaatst door ScoeS
    Volgens een schatting?Wat een non-informatie…Tegen de netwerk bashers hierboven, ik heb sinds gister een vodafone internet stick als try&buy, omdat mn internet pas op 12 feb wordt geleverd.Heb binnenhuis NUL 3G bereik, terwijl ik met mn tmobile perfect bereik heb..

    Ik heb bij t-mob NUL bereik – binnen EN buiten mijn huis, ‘klantenservice’ van t-mob geeft pas echte non info . . .

  17. Het enige nadeel van Vodafone is dat je geen Visual Voicemail hebt en ohja, je doet er goed aan een cursus Limburgs te volgen 😉

  18. @dries6951:
    Heb hetzelfde met mijn vodafone sim-kaart: ruilen?

  19. Origineel geplaatst door Kruimeltje
    kan je met zo’n abbo dan wel van alle apps gebruik makenof gebruik je hem dan om alleen te beellen ?

    Je kunt gewoon gebruik maken van alle apps..staat los van je provider.

  20. Het zegt naatuurlijk niks als je thuis geen betreik heb met een provider … Maar over het algemeen genomen is het netwerk van T-Mobile minder goed gedekt als bijvoorbeeld KPN/vodafone … En dat is precies de reden dat ik bij Vodafone zit.. Bijna overal wel 3G en anders gewoon nog gsm om in iedergeval te kunnen bellen.. En hun internet is standaart sneller als een KPN surf&mail en een iPhone abbo van t-mobile …

  21. Origineel geplaatst door LBBS
    Origineel geplaatst door SanderIk heb nu ook sinds 3 dagen Super Sim Only van Vodafone. Wat een vooruitgang ten opzichte van T-mobile!Eindelijk de hele treinreis (Hoorn — Amsterdam) bereik met 3G!de treinreis hoorn-amsterdam ging bij mij eigenlijk altijd wel goed. zit niet steeds naar mn telefoon te staren of er elke keer 3G staat ofzo. maar over het algemeen heb ik met tmobile nergens last van.wat is er beter aan dat super sim gebeuren dan? ben wel benieuwd.

    Ooh oke, ik kreeg regelmatig tijdens de treinreis opeens SMS met een voicemail bericht? Terwijl mijn telefoon gewoon aan stond. Bij zaandam, eind purmerend en vlak voor Hoorn was er ongeveer 30 sec. geen service en zeer weinig 3G onderweg.

    Nu geen last meer van!

  22. Ik heb ook mijn iPhone (legaal) laten unlocken en gebruik nu al een paar maanden mijn KPN simkaartje. Ben een zeer tevreden mens.

  23. Ik zit goed!

    1. Vodafone prepaid kaart (gratis via vodafone.nl, binnen
    twee dagen in huis)
    2. Onbeperkt snel internet: 10,00
    3. Onbeperkt sms (tot 1000) 10.00
    4. Onbeperkt bellen met vrienden die ook vodafone hebben (7 vrienden) 10,00

    Ik ben dus 30 euro in de maand kwijt en kan vrijwel gratis bellen, smsen en internetten. Een keer geen geld? Geen probleem, dan verloopt je bundel en sluit je hem later aan.

    Een kennis heeft internet van T-Mobile maar mijn prepaid internet van Vodafone is sneller.

    Tweede hands iPhone 3G gekocht voor 250 euro (zgan).

    Ben vrij goedkoop uit vind ik zelf. Hoe doen jullie dit, en wat zijn jullie kwijt aan kosten?

  24. Wat ik me nu iedere keer afvraag bij discussies over providers (en dan vooral T-Mobile); wat is nou het nut van gratis laten unlocken na 1 jaar??
    Als je via T-Mobile een abbo hebt, zit je toch sowieso 2 jaar aan ze vast, toch? Dan kun je wel unlocken, maar moet je nog steeds 1 jaar dokken! 🙁

    Ook ik ben niet te spreken over de kwaliteit van hun netwerk, maar om nu een jaar lang 35 euri te lappen en vervolgens niet eens gebruik te maken van hun netwerk gaat me wel erg ver!

    Ik hoor/zie graag wat reacties hierop.

  25. Ik had 2 weken lang TOTAAL GEEN bereik IN HUIS en ook niet in een straal van 100 meter BUTENSHUIS

    Na 2 weken is de Iphone terug gegaan naar Tmobile en abbo stopgezet. Dat was het enige wat wel goed ging.

  26. Ik las een paar dagen geleden dat het contract van t-mobile en Apple deze maand verliep en dat KPN ook de iPhone verkoopt. Maar nu word er verwacht dat het pas van de zomer is?

  27. Als Tmobile de nieuwe iphone niet krijgt zullen er heel veel mensen weggaan bij tmobile

  28. for t-mobile is it simple to change this , IMPROVE YOUR NETWORK , now the orange freqiencies are gone is there no chance of improvement on thier network , it does seem stupid to give thoses back when coverage was better on some orange areas than t-mobile had , for me i will stick with vodafone , 3g is faster than t-mobile and on vodafone the iphone does what it should have done on t-mobile and that is it works , as for the rights being lost this year that is correct ( friend who works in t-mobile has seen the interal mail over the iphones rights ) , the 4g comes simlockfree finally to holland , finally we can choose a good network and not as now buy an iphone on t-mobile to give the simcard to your partner and jailbreak it for another network

  29. Origineel geplaatst door j3roen
    Ik maak hier ook gebruik van een Super SIMonly van Vodafone, ben er erg blij mee en het is een erg goedkoop abbo als je kijkt hoeveel minuten je krijgt.
    Ook is het internet lekker snel van vodafone!

    Ja, lekkere voorwaarden bij die lui ook. Je mag maar 1 IMEI nummer gebruiken bij een looptijd van 2 jaar. Dus als straks mijn T-mobile abo afloopt zou ik kunnen overstappen maar dan moet ik wel zeker weten dat m’n iPhone het in totaal 4 jaar (2 jaar TM + 2 jaar VF) uithoudt.
    Wat als ie stukgaat of gejat wordt oid? Mag ik dan de rest van de 24 maanden doorbetalen zonder dat ik de Sim in een andere iPhone kan gebruiken?

  30. kun je met een abbo van vodafone wel gebruik maken van alle apps op de 3gs, ook van de visual voicemail of werkt dat niet

  31. Ik beide;
    3 jaar geleden via GSM.nl de 1ste iPhone-model aangeschaft, deze is gestolen (app GSM-Tracker was nog niet uitgebracht!) met Vodafone abo, en nu bijna 2 jaar geleden een 3G met een T-Mobile contract.

  32. T-mobile heeft de snelste internet dat is wel zeker. Sommige plaatsen geen 3G dekking, maar ik heb er geen last van. Hopelijk blijft iPhone altijd bij T-Mobile.

  33. Ik snap niet dat er zoveel problemen zijn met T-Mobile. Ik hoop dat de nieuwe iPhone ook weer via hun geleverd gaat worden. Ik woon in Maastricht en heb hier heel goed bereik ook van 3G toch een soort van uithoek dus als het bereik hier zo goed is kan ik me amper voorstellen dat er in de rest van NL zoveel mis is.
    Ik hekel KPN en Vodafone juist met hun arrogantie. Voor mij hopelijk nooit meer 1 van die 2 providers.

  34. Hier in Groningen heb ik ook steeds goed 3G bereik hoor..thuis, op het werk, in de stad.

  35. Heb ook Vodafone, maar dan prepaid.
    Altijd bereik! En ben er ook zeer tevreden over.
    iPhone 3G uit Amerika, voor 400 euro overgekocht..

  36. Als ze nog gewoon de iphone simlock vrij verkopen dan kan ieder zijn eigen vertrouwde netwerk kiezen.
    Niet iedereen houdt van boerenkool. Ja toch?

  37. Voor al mijn telefoons gebruik ik vodafone, dus ook voor mijn prepaid iphone. Nooit geen gezeik mee gehad, altijd bereik, in tegenstelling tot vrienden met TpauperMobile

  38. @D@@N

    Ben ik helemaal met je eens, maar zo doorzichtig is de gemiddelde gebruiker niet..
    Overgens zit ik momenteel tot 12 feb zonder vaste lijn, dus vandaar 🙂

    @Juppe
    Echt de meest achterlijke algemene voorwaarde die ik ooit heb gehoord… Alleen daarom zou ik al geen vf nemen..

    @Thumper_UK
    Total bullshit. Orange used the same freq as tmobile does, 1800 for gsm and 2100 for umts. Also tmobile is using all of the old orange sites for coverage. They have the most sites in Holland, more then kpn/vf.

    The 1800 freq is less intruding in concrete and steel structures then the 900 is, because of shorter wavelength. The reason tmobile doesnt use the 900 is because vf (former libertel) and kpn where here before tmobile was, and have the exclusive rights to the 900 band. Do the homework on wikipedia.nl if you like to.

  39. Heb een Telfort sim only 500 en een telefoon uit Belgie. Kost nog minder dan KPN maar heeft wel het netwerk van KPN. TMob heeft geen bereik in grote delen van Heerenveen.

    Helaas: klantenservice Telfort met afstand de slechtste van Nederland. Als je de telefoon kunt opnemen kun je blijkbaar ook bij Telfort werken. Kennis is absoluut niet noodzakelijk. Kan niet en mag niet zijn de standaard antwoorden. Dit overigens in tegenstelling tot de Telfort winkels, waar ze wel erg behulpzaam zijn, en waar hun systemen ook meer kunnen. Je moet blijkbaar wat overhebben voor deze prijs…

  40. Ook KPN hier.

    Ik had een abonnement met een N96 daar maar goed, de iPhone is toch nicer! Nu legaal op het KPN netwerk! werk super. Helaas heeft KPN echt beduidend minder snel mobiel internet dan T-Mobile (theoretisch he)

    ik heb moeten vechten om mijn 128 kbits/s up te graden naar de nieuwe snelheid (die nieuwe klanten kregen) van 364 kbits/sec. (service duurde dus heel lang, kreeg echter wel een fikse tegemoetkoming van ze omdat het zo lang had geduurd!)

    nu kan ik dus eindelijk via 3G fatsoenlijk youtupen.

  41. Origineel geplaatst door Kruimeltje
    kan je met zo’n abbo dan wel van alle apps gebruik maken
    of gebruik je hem dan om alleen te beellen ?

    “We” missen in principe alleen Visual Voicemail, maar ach… Dat wordt gecompenseerd door een netwerk waarmee je wel in de binnenstad kunt bellen, een goede prijs en zo veel meer 😉

  42. Heeft iemand enig idee wanneer Vodafone de iPhone met abonnement gaat leveren? Zit nu (zakelijk) bij Vodafone en kan niet switchen van provider of (zakelijk abonnement), SIM only abo voor mij dus geen optie. Kan een nieuwe telefoon uitzoeken en overweeg om te wachten op de iPhone, maar als dat nog tot eind van het jaar gaat duren, dan neem ik nu eerst HTC HD2.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.