Belgische basisscholen gebruiken iPod touch in de klas

In Belgische scholen wordt geëxperimenteerd met de iPod touch, om te zien of het apparaat nuttig kan zijn in de lessen en bij het maken van huiswerk. De proef duurt drie maanden.

opdrachtEen basisschool in Kalmthout heeft de iPod touch in de schoolklas ingevoerd. De leerlingen kunnen het apparaat gebruiken voor groepswerk, multimediatoepassingen en huiswerk. Ook twitteren met de juf of lessen volgen vanuit je ziekbed zou haalbaar moeten zijn. Leerlingen in het vijfde leerjaar van Basisschool Maatjes in Kalmthout doen mee aan het innovatieproject Edufiks van de Vlaamse Overheid. Samen met leerlingen van een school uit Waregem mogen ze drie maanden lang de iPod touch in de klas gebruiken.

Het gebruik van nieuwe media en technologie in het onderwijs zou ermee gestimuleerd kunnen worden. De leerlingen hebben wilde plannen met hun iPod touch: zo is er een leerling die tijdens de natuurkundeles hoopte de iPod touch te gebruiken voor het maken van onderwaterfoto’s. Helaas beschikt de iPod niet over een camera en onder water houdt de iPod het niet lang vol. Maar er zijn ook realistischer toepassingen die ook leerzaam zijn, zoals het opzoeken van het weerbericht in andere landen. De leraren zelf steken ook iets op van het project: “Ik moet toegeven dat wij als leraars al veel van hen hebben geleerd”, zegt ICT-docent Niels Joris in een interview. Helaas krijgen de leerlingen de iPods niet voor altijd cadeau: over drie maanden moeten ze weer ingeleverd worden, tenzij de school de apparaten voor de leerlingen aanschaft.

Via: Nieuwsblad.be
Tipgevers: Bart, Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 8:57
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.