Analisten: verkoopcijfers van Apple iPad aanvankelijk bescheiden

De verkoopcijfers van de iPad zullen aanvankelijk bescheiden zijn, zo voorspellen analisten. En door de iPad zal Apple minder exemplaren van de iPod touch verkopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ipad driemaalDe iPad is niet het eerste tablet-apparaat. Jaren geleden voorspelde Bill Gates al dat de tablet de toekomst van de computer vormde. Het kwam er echter niet van. En ook bij de iPad zullen de verkoopcijfers aanvankelijk niet spectaculair zijn, denkt analist Charlie Wolf van Needham & Company. In een rapport geeft Wolf aan dat hij bescheiden verkoopcijfers van 2 miljoen stuks verwacht. Andere analisten zoals Richard Shin van IDC verwachten vergelijkbare cijfers.


De verkoop van de iPod en iPhone kwamen ook langzaam op gang, meent Wolf. De iPod sloeg pas aan toen de iTunes Store op gang kwam. En bij de iPhone kwam de populariteit pas echt toen de App Store werd geopend. De iPad heeft een soortgelijke katalysator nodig om ervoor te zorgen dat de verkoopcijfers in 2012 naar 8 miljoen stijgen. Wolf denkt ook dat de iPad zal kannibaliseren op de iPod touch-verkopen: gebruikers kunnen een apparaat met een veel groter scherm kopen voor een prijs die maar een beetje hoger ligt. Door de iPad gaat Apple dit jaar 2 miljoen minder exemplaren van de iPod touch verkopen.

Wolf ziet als belangrijkste markten onderwijs en gezondheidszorg. Toch weet nog niemand wat de werkelijke killer-app zal worden. Studieboeken? Films?

Via: Yahoo

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:35
Categorie
iDevices

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.