Ruim kwart van Nederlandse iPhones zit op netwerk van KPN of Vodafone

Ruim 100.000 iPhones in Nederland werken via de netwerken van KPN en Vodafone. Dat concludeert Telecompaper op basis van een enquête onder gebruikers. De operators willen niets bevestigen.

vodafone t-mobile iphoneMeer dan 100.000 iPhones in Nederland zijn niet actief op het mobiele netwerk van T-Mobile, maar aangesloten op het netwerk van een andere provider. Dat is ruim een kwart van het totale aantal iPhones in Nederland, schat de website Telecompaper op basis van eigen onderzoek. De iPhone is daardoor niet louter een succesnummer voor T-Mobile, maar ook voor andere operators: op het netwerk van KPN zijn ongeveer 60.000 iPhones actief, bij Vodafone bijna 50.000 stuks. T-Mobile heeft bijna 300.000 iPhones die op het netwerk actief zijn. Het totale aantal iPhones in Nederland komt volgens de schatting van Telecompaper uit op 425.000 stuks.

Telecompaper heeft geen exacte metingen gedaan. Dat is niet mogelijk, omdat geen van de operators (en Apple evenmin) exacte cijfers kwijt wil. Als alternatief is daarom een enquête uitgevoerd onder een breed, representatief consumentenpanel. Slechts een klein deel van de iPhones is rechtstreeks verkocht door KPN aan gewaardeerde klanten: enkele honderden stuks. Een veel groter deel betreft geïmporteerde simlockvrije iPhones of toestellen die door de gebruiker simlockvrij zijn gemaakt. Telecompaper verwacht dat komende zomer het exclusieve contract van T-Mobile afloopt. Wellicht is dat ook de reden waarom T-Mobile de huidige bezitters van de iPhone 3G fanatiek benadert voor abonnementsverleninging.

KPN wil de cijfers niet bevestigen, maar een woordvoerder geeft aan er niet van op te kijken. Vodafone wil helemaal niet reageren en T-Mobile verwijst naar de presentatie van de jaarcijfers (eind februari).

Via: Webwereld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2010, 10:20
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.