Route.nl: ruim 40.000 wandel- en fietsroutes in Nederland

Route.nl heeft haar aanbod flink uitgebreid en haar app geüpdatet. Nu worden er ruim 40.000 wandel- en fietsroutes in Nederland, België en het grensgebied van Duitsland aangeboden.

Houd je van een lang eind wandelen of fietsen? Dan is Route.nl misschien een app voor jou. De app is al langer beschikbaar voor de iPhone, maar heeft een aantal interessante updates gehad waardoor het nu een nog mooiere app is voor wandel- en fietsliefhebbers.

Route.nl Route.nl gevonden routes

Route.nl: wandel- en fietsroutes voor ieder moment

In Route.nl zijn nu meer dan 40 duizend routes beschikbaar binnen Nederland, België en het grensgebied van Duitsland. Hierbij gaat het vooral om fietsroutes, maar als je meer een wandelliefhebber bent heb je de keuze uit ruim 2500 verschillende routes. Mooie update is dat je deze kaarten nu ook offline kunt downloaden. Ideaal als je ergens bent waar je slecht bereik hebt of in het buitenland bent en mobiele data wilt besparen.

Gebruik van Route.nl
In de app kun je zelf kiezen in welk land je wilt wandelen of fietsen, per provincie selecteren en bepalen welke afstand je wilt afleggen. Handig is dat je ook routes in de buurt kunt zien, voor als je dicht bij huis een paar uur naar buiten wilt. Hierbij zie je ook op welke afstand deze route zich van jou bevindt. De resultaten kun je vervolgens sorteren en filteren, zodat je een ideale route kunt vinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Genietmomenten’, thematische routes en bepaalde landschappen.

Route.nl routes in de buurt Route.nl extra opties

Zodra je een route hebt gekozen kun je een kaart en de routebeschrijving bekijken. Daarnaast vind je een omschrijving over de route en het gebied waar je heen gaat, praktische informatie als parkeerplaatsen en treinstations in de buurt, en kun je foto’s van de routes bekijken. Ook is het mogelijk om het dichtstbijzijnde instappunt te vinden en de route te delen met vrienden en familie. Prettig is dat je iedere route kunt opslaan in je favorieten, zodat je hem later terug kunt vinden.

Dankzij de updates aan Route.nl kun je tijdens het lopen gebruikmaken van het kompas in je iPhone om de kaart met je mee te laten draaien, zodat je zeker weet dat je de goede kant op gaat. Daarnaast kun je dankzij een knop op de dynamische kaart routepunten groot maken, voor extra zichtbaarheid tijdens het fietsen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2016, 19:30
Categorie Apps
Onderwerpen fietsen, wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.