iCulture iKids logo

iKids week 22: Dinotrux en Paw Patrol: Puppy’s de lucht in

In deze iKids gaan we de wereld van de Dinotrux herbouwen en kiezen we voor het luchtruim in Paw Patrol: Puppy's de lucht in.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Populaire tekenfilmseries zijn overduidelijk een dankbaar onderwerp voor applicaties: deze week bespreken we twee nieuwe apps die op animatieseries voor kinderen zijn gebaseerd. Nickelodeon komt met een nieuwe game over de hondenhelden van Paw Patrol (link) waarin kinderen de raketmotoren kunnen ombinden en met ze gaan vliegen. Dreamworks brengt op zijn beurt de dinosaurussen van Dinotrux (link) naar de iPad, waarmee kleintjes kunnen graven en bouwen. Daarnaast nog één tip: Sago Mini Road Trip (link) is Apple’s gratis app van de week. Daarmee kunnen peuters lekker rondtoeren in hun eigen auto.

Dinotrux: Gaan met die truck

Voor wie niet bekend is met Dinotrux: die animatieserie gaat over kleurrijke figuren die half dinosaurus, half bouwmachine zijn. In de bijbehorende app kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar samen met vijf oerbeesten hun gemeenschap weer opbouwen nadat deze door de grote slechterik is verwoest, een Tyrannosaurus/takelwagen met een sloopkogel aan zijn kraan. Zet een bouwwerk opnieuw neer met behulp van een Brachiosaurus hijskraan, een Triceratops bulldozer of een Stegosaurus vuilniswagen. Of wandel vrij rond, en verricht overal bouwhandelingen als slopen, tillen en graven. Daarbij zijn ook verschillende mini-games te ontdekken, waarin je samen met de Reptools – de kleine hulpjes van de Dinotrux – dingen mag repareren of zorgen dat zij te eten krijgen door insecten te vangen met hun lange tong (jammie). Het Nederlandstalige Dinotrux is vrij van advertenties en speelt wat ons betreft goed in op de interesses van stoere jongens en meisjes. Dino’s én bouwen, daar halen zij vast hun hart bij op.

Paw Patrol: Puppy’s de lucht in

Nickelodeon heeft inmiddels een aardige collectie van Paw Patrol-applicaties opgebouwd. De laatste aanwinst is ‘Puppy’s de lucht in’, waarin kinderen van 3 tot 7 jaar met de hondjes uit de gelijknamige serie gaan vliegen. In dertig levels in drie verschillende werelden moeten obstakels worden ontweken, kunnen er vliegtrucs worden uitgevoerd en zijn er snacks te verzamelen. Dat wordt allemaal uitgevoerd door zes verschillende honden met helmen op het hoofd en straalmotoren op de rug. Tijdens de levels zouden kinderen vormen moeten leren herkennen en optellen en aftrekken onder de knie krijgen, maar uiteindelijk is Paw Patrol gewoon een leuk vliegspel. Tussen de levels door kun je mini-spellen doen om nieuwe vaardigheden vrij te spelen en trucs te winnen. Zoals we van Nickelodeon gewend zijn zit dit spel weer goed in elkaar, maar is de prijs van de applicatie wel aan de pittige kant.

Paw Patrol

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:51
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.