Rotterdam: parkeren met Pay010-app

Rotterdam laat bezoekers parkeren met Pay010-app

De gemeente Rotterdam heeft de Pay010 app uitgebracht, waarmee je kunt betalen voor parkeren op straat.

Pay010 voor parkeren in Rotterdam

Er zijn al meerdere parkeerapps waarmee je in Nederland makkelijk kunt afrekenen, waaronder Parkmobile en Yellowbrick. Maar mensen die niet gewend zijn aan betaald parkeren geven toch nog steeds de voorkeur aan de betaalautomaat. De oplossing is… een app, aldus de initiatiefnemers van de app Pay010. Je betaalt vooraf met iDeal of creditcard, zonder je te registreren. Ook kun je op afstand de parkeertijd verlengen of voor anderen de parkeerkosten betalen.

Als je vlak voor sluitingstijd nog even naar een winkel aan het Noordplein in Rotterdam wilt, moet je soms heel wat moeite doen om de verschuldigde 10 eurocent te betalen. Heb je geen muntje van 10 cent op zak en heb je ook geen parkeerapp geïnstalleerd, dan zit er niets anders op dan het bedrag te pinnen bij de automaat. Misschien gaat de ‘betaalautomaat in een app’ dat oplossen en neemt het de drempels weg voor bezoekers die betalen met een app nu nog eng vinden. De gemeente Rotterdam werkte hiervoor samen met Ease2pay, een dochterbedrijf van Docdata, Gijs van Lookeren Campagne en Jan Borghuis. Volgens de gemeente zijn ze de eerste grote stad in Nederland met een app die dezelfde functie biedt als de betaalautomaat op straat “maar dan zonder abonnement of transactiekosten”. Bij andere apps betaal je vaak tussen de €0,10 tot €0,25 per parkeeractie voor het gemak.

De app is ook geschikt voor toeristen, die vaak geen toegang hebben tot een bestaande betaalapp of iDeal. Vandaar dat je met de Pay010-app ook kunt afrekenen met creditcard.

Rotterdam: parkeren met Pay010-app

Geen registratie nodig
De makers van de app beloven dat je je ook niet hoeft te registreren. Maar als je wél een account aanmaakt kun je resterend tegoed meenemen naar de volgende parkeeractie. Dat kan handig zijn als je korter dan gepland hebt geparkeerd:

Om de app te gebruiken hoeft u zich niet te registreren, maar die mogelijkheid is er wel. Het grote voordeel daarvan is dat als u korter parkeert dan u vooraf dacht, de app de resterende tijd bewaart en bij de volgende parkeertransactie inzet. Omdat u het parkeren vooruit betaalt, net als bij een parkeerautomaat, kan deze regeling aantrekkelijk zijn.

Rotterdam: parkeren met Pay010-app

Geparkeerde auto terugvinden
De belofte dat je je bij deze app niet hoeft te registreren, klopt inderdaad. Ook hoef je de parkeerzone niet op te zoeken. Bij het opstarten van de app krijg je een kaart te zien van je huidige omgeving, je vult je kenteken in en kunt meteen afrekenen. Mocht je langer willen parkeren, dan kun je extra parkeertijd bijboeken. In de app kun je bovendien makkelijk je auto terugvinden.

De app zelf bestaat uit vier tabbladen: Start, Transacties, Auto’s en Lopend. Het laatstgenoemde tabblad laat zien welke parkeeracties er nog lopen en daarbij zagen we een foutje: de app toonde (in héél kleine letters) dat er twee parkeersessies actief waren, terwijl we nog niet met de app hadden geparkeerd. Op de twee middelste tabbladen kun je je eerdere transacties zien en de lijst met kentekens. Want behalve voor jezelf kun je ook voor anderen makkelijk de parkeerkosten betalen door een extra kenteken in te voeren.

Eigenlijk is er één ding jammer aan deze app en dat is dat het alleen in Rotterdam werkt. Een dergelijke app zou ook handig zijn in allerlei andere steden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2018, 11:43
Categorie Apps
Onderwerpen parkeren, rotterdam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.