Rode Videomic Me-L

De Røde VideoMic Me-L microfoon is speciaal gemaakt voor iPhones

Als je goed geluid wilt voor je iPhone-video's, dan is een extra microfoon geen overbodige luxe. De nieuwe Røde VideoMic Me-L past op je Lightning-poort en is dan ook speciaal gemaakt voor de iPhone.

Røde VideoMic Me-L

Microfoon-specialist Røde heeft een compacte richtmicrofoon voor de iPhone uitgebracht, die je rechtstreeks op de iPhone aansluit. Dit werkt dus iets anders dan de eerder deze week besproken Sennheiser Memory Mic, die op afstand via Bluetooth werkt en ook het omgevingsgeluid oppikt. De Røde VideoMic Me-L ligt half augustus in de winkel en zorgt ervoor dat de video’s die je met de iPhone maakt nog beter klinken. En dat is nodig, want je kunt met de iPhone best aardig videofilmer, maar het geluid laat nog wel eens te wensen over.

Gebruik je de Røde VideoMic Me-L buitenshuis, dan kun je met een koptelefoon terughoren of het geluid goed is. De microfoon heeft hiervoor aan de achterkant een 3,5mm koptelefoonaansluiting, waarmee je de kwaliteit van je opnames kunt controleren.

Het bijzondere van deze microfoon is dat hij vrij compact is en dat er een ingebouwde voorversterker in zit, een 24-bit DA-converter en uiteraard de Lightning-aansluiting. Dat laatste maakt de microfoon ideaal voor iPhones en iPads. Het ‘shotgun’-model is licht van gewicht en is te gebruiken voor de front- en de achtercamera. En omdat het een richtmicrofoon is heb je minder last van omgevingsgeluid. Voorversterking en de digitale converter (24 bit/48 kHz) doen de truc. Je krijgt er een windshield bij, zodat je ook bij hevige windvlagen nog verstaanbaar bent.

Rode Videomic Me-L

Hij kost rond de 80 euro bij diverse winkels zoals CameraNu, Coolblue en Baxshop. Let wel op dat je de L-versie met Lightning-connector te pakken hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2018, 10:51
Categorie Accessoires
Onderwerpen lightning, microfoon

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.