Sennheiser Memory Mic

Sennheiser Memory Mic verbetert het geluid van je iPhone-filmpjes

Draadloze microfoon

Sennheiser heeft tijdens IBC 2018 de draadloze Memory Mic laten zien. "Een absolute must-have voor mobiele journalisten", vindt het bedrijf. Maar in een filmpje is te zien dat je de wat groot uitgevallen microfoon ook prima kunt gebruiken om geluidjes van je kind op te nemen.

Sennheiser Memory Mic

Bijna ieders buurvrouw is tegenwoordig food- of healthblogger, dus voor Sennheiser moet er wel een gigantische markt zijn voor een kwalitatief goede microfoon. In een reclamefilmpje voor deze nieuwe microfoon zien we een herkenbaar tafereel: een foodvlogger is lekker in de keuken bezig en daar hoort natuurlijk goed geluid bij. Een ander filmpje toont de Sennheiser Memory Mic, vastgemaakt aan een fietsende peuter. Zo kun je die unieke momenten opnemen als je kind voor het eerst leert fietsen. Alleen is een microfoon van 200 euro dan misschien wat overkill.


Sennheiser Memory Mic met iPhone

Voor serieus zakelijk gebruik lijkt de Memory Mic echter prima te gebruiken, al is ‘ie wel wat groot. Je maakt de microfoon magnetisch aan je kleding vast en kunt vervolgens vier uur audio opnemen, op afstand van je telefoon. Dat heeft zin, want als je de iPhone op een paar meter afstand op een statief zet om te filmen, is de afstand te groot om goed geluid op te nemen. De Memory Mic zorgt voor de opname en stuurt het door naar de bijbehorende app via Bluetooth. Je kunt vervolgens ervoor kiezen om de audio van de microfoon te mixen met het omgevingsgeluid, dat door de iPhone is opgenomen.

Opladen doe je via een USB-C-kabel. In een uur tijd is de Memory Mic weer volledig opgeladen. Minpunt is dat de microfoon wel erg groot is. Terwijl een dasspeldmicrofoontje meestal onopvallend aan je kraag zit, moet je bij de Memory Mic wel rekening houden met een vrij groot gevaarte. Het gewicht van 30 gram is hopelijk licht genoeg om te voorkomen dat het aan je kleding gaat trekken.

Maar misschien heb je dat allemaal wel over voor een beter geluid. Niet alleen bij (iPhone-)journalisten, maar ook bij thuisvloggers wordt verwacht dat ze steeds professionelere filmpjes maken en het geluid moet dan gewoon goed zijn. Ook als je een iPhone als camera gebruikt. Hoewel het beeld daarvan vrij goed is, valt er aan het geluid nog wel wat te verbeteren.

Memory Mic van Sennheiser

Sennheiser denkt dat de Memory Mic ideaal is als je snel een verslag, commentaar of documentaire moet schieten, waarbij de audio van de microfoon meteen wordt gesynchroniseerd met de iPhone-app. Maar de enthousiaste kreetjes van je kind opnemen kan ook. Meer info vind je hier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2018, 21:09
Categorie Accessoires
Onderwerp sennheiser
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.