Met deze EK Voetbal 2016-apps scoor je altijd

Het Europees Kampioenschap voetbal 2016 staat voor de deur, dus hoog tijd om je voor te bereiden! Met deze apps beleef jij het EK het beste.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Het EK Voetbal trapt alweer bijna af. Met nog een week te gaan zijn de meeste voetbalfans al druk bezig met de voorbereiding voor het Europees Kampioenschap voetbal 2016. Op 10 juni is om 21:00 uur de eerste wedstrijd tussen Frankrijk en Roemenië. Wil je helemaal bijblijven over alle voetbalwedstrijden en het EK van dit jaar optimaal beleven? Met deze apps volg je alles rondom het EK voetbal op de voet.


EK 2016

EK 2016: met deze apps beleef jij het optimaal

Helaas doet Nederland dit jaar niet mee, maar dat neemt niet weg dat er nog genoeg te beleven valt met dit grootse voetbaltoernooi. België is er bijvoorbeeld wel bij en ook alle andere grote Europese landen doen dit jaar weer mee. Er staan dus genoeg mooie wedstrijden op de planning van allerlei grote landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje. Maar welke apps kan je daar het beste voor gebruiken?

EK 2016 ook op je Apple Watch!

Wil je de wedstrijden volgen en niet steeds op je iPhone kijken? Je kunt de scores ook volgen op je Apple Watch met de volgende apps:

UEFA EURO 2016 Official App

UEFA Euro 2016Een schot voor open doel is natuurlijk de officiële app van de UEFA. Wil je alles weten over het EK Voetbal? Van de eerste wedstrijd tot de laatste slotronde op de voet volgen? Dan is de EUFA EURO 2016 Official App iets voor jou. In deze gratis app lees je alles over de teams, spelers, wedstrijden, scores en meer. Ook kun je je favoriete team kiezen voor een gepersonaliseerde ervaring. Ook is er nieuws over het EK te lezen en zijn er video’s om te bekijken. Diverse ervaren journalisten zitten bijvoorbeeld bij ieder team om je op de hoogte te houden van het allerlaatste nieuws. De UEFA EURO 2016-app moet ook zorgen voor de ultieme second-screen ervaring tijdens de wedstrijden dankzij allerlei statistieken.

De UEFA EURO 2016-app is helaas alleen beschikbaar voor de iPhone. De UEFA heeft daardoor geen officiële app beschikbaar op de iPad.

UEFA EURO 2016 Predictor

UEFA EURO 2016 Predictor.Denk jij dat je een echte voetbalkenner bent? Dan kun je je kunst bewijzen met de officiële voorspellingsapp van UEFA met de naam UEFA EURO 2016 Predictor. In de app voorspel je het complete toernooi, van de groepsfase tot de grote finale. Voor elke groep voorspel je de ranglijst, waarna automatisch jouw voorspelling voor de volgende ronde aangemaakt wordt. Je hoeft in de app geen exacte einduitslagen voor de wedstrijden door te geven, want alleen een winnaar is voldoende. Je slaat je voorspelling vervolgens op en kunt deze doorsturen naar je vrienden. Hierdoor is UEFA EURO 2016 Predictor een vrij toegankelijke een eenvoudige voorspellingsapp voor het aanstaande voetbaltoernooi. En als je het een beetje goed doet, dan kun je er zelfs prijzen mee winnen.

Om de app te gebruiken, is het wel noodzakelijk dat je je in de app registreert. Het voordeel is dat de app beschikbaar is voor zowel de iPhone als de iPad.

EK-2016

In EK-2016 bekijk je het speelschema, krijg je live alle uitslagen, opstellingen, doelpunten en groepsstanden voor je te zien en lees je precies wie er gele en rode kaarten heeft gekregen. Ook kun je alles lezen over de stad en het stadion waar in gespeeld wordt en krijg je pushberichten van het laatste voetbalnieuws. Nadeel is dat er wel advertenties in zitten, die je alleen kunt verwijderen met een in-app aankoop van €1,99. Met deze upgrade kun je ook wedstrijden aan je agenda toevoegen.

EK 2016 app voor België EK 2016 - Rode Duivels

België: EK 2016 – De Rode Duivels

Van dezelfde maker is ook de app EK 2016 – De Rode Duivels. Deze focust zich op het Belgische voetbalelftal en heeft ook een uiterlijk met meer rood en geel die aan het Belgische team doet denken. Qua functies is de app verder gelijk met de meer neutrale versie, maar met deze Belgische editie laat je zien dat je de Rode Duivels maar al te graag wil steunen. Beide apps zijn beschikbaar voor de iPhone en iPad en hebben dezelfde in-app aankoop van €1,99 voor het verwijderen van advertenties en het toevoegen van wedstrijden aan je agenda.

België: Sporza

Speciaal voor het EK Voetbal is de Sporza-voetbalapp in een Euro 2016-design gestoken. Met deze app ben je 24 uur per dag op de hoogte van alle gebeurtenissen. Je kunt alle wedstrijden live volgen, met tekstupdates en een livestream in hoge kwaliteit. Heb je een actie gemist? Dan kijk je die nog tijdens de wedstrijd terug. De app toont ook de opstellingen en statistieken per wedstrijd. En op het startscherm zie je in één oogopslag welke wedstrijdne er die dag spelen. Alles is gratis, er zijn geen in-app aankopen.

Onefootball met UEFA Euro

Onefootball op de Apple Watch.Wil je het EK vanaf je pols volgen, dan kan dat met de app Onefootball. Naast een uitgebreide verslaggeving op de iPhone, is er ook een Apple Watch-versie van deze app. Deze geeft allerlei informatie over de voetbalwedstrijden, zoals tussenstanden en het spelverloop. Met pushberichten krijg je vanzelf een melding zodra er gescoord wordt en er is zelfs een complicatie voor op je wijzerplaat met het laatste nieuws. Onefootball is niet alleen nuttig tijdens het EK, maar kan het hele jaar door gebruikt worden voor allerlei verschillende competities. Handig!

EK Pool 2016

Een EK Voetbal beleef je natuurlijk het leukst als je het in een poule opneemt tegen vrienden en bekenden. EK Pool 2016 is een app die dat voor je doet. Je bekijkt het complete speelschema, vult eenvoudig je voorspelling in en bekijkt de ranglijst met al je vrienden. Je moet je voor de dienst gratis aanmelden en na het aanmaken van een account kun je je poule ook bekijken via de website van EK Pool 2016. Hierdoor is het dus niet per se nodig om gebruik te maken van de app, al is dat wel het makkelijkst als je voor de buis zit.

Wil je deze app gebruiken, dan moet je wel eerst €0,99 neerleggen. De app is daardoor wel vrij van advertenties, maar is helaas niet geoptimaliseerd voor de iPad.

Scorito

In Scorito voor de iPhone maak je een eigen poule voor het EK.Eén van de grootste poule-apps op het gebied van sport is zonder twijfel Scorito. Ook voor het EK Voetbal heeft Scorito een uitgebreide poule beschikbaar die je zowel via de website als via de Scorito-app kunt invullen. De app heeft meer dan 300.000 gebruikers en kun je samen met je vrienden gebruiken. Je kunt een eigen poule aanmaken, maar ook deelnemen aan de poule die door Scorito zelf aangemaakt is. Je strijdt met de algemene Scorito-poule niet om de beste prijzen, maar puur voor de eeuwige roem. De app biedt ook de nodige achtergrondinformatie zodat je als beste speler uit de bus kunt komen. De nieuwste versie van Scorito laat je eenvoudig mensen uitnodigen via e-mail en WhatsApp, waardoor het opzetten van een poule zo gebeurd is.

Scorito werkt helaas alleen op de iPhone. Als je dus ook op je iPad gebruik wilt maken van de dienst, ben je aangewezen op de website van Scorito.

Forza Football

Forza Football is een complete voetbalapp, ook voor het EK 2016.Forza Football is een bekende en complete app om alles bij te houden over voetbal en dus ook het aanstaande EK. De app biedt een breed scala aan functies: ontvang pushberichten voor je favoriete teams, allerlei nuttige informatie voorafgaand de wedstrijd en laat je mening horen in de vele opiniepolls in Forza. De app heeft een vrij strak uiterlijk, waardoor je er ongetwijfeld snel je weg zult vinden. De app houdt je niet alleen tijdens het EK 2016 op de hoogte van alle ontwikkelingen, maar ook het hele jaar door van allerlei andere voetbalwedstrijden.

Met de Apple Watch-app van Forza heb je alle details nog dichter bij de hand. De app laat zien hoe ver een wedstrijd gevorderd is en wat de huidige stand is, zodat je niets hoeft te missen.

Overige voetbal- en EK-apps

  • LiveScore: Live Sports Scores (gratis, iPhone/iPad, iOS 11.0+) - Krijg de laatste statistieken over alle wedstrijden die gespeeld worden, wie wanneer speelt en alles over het klassement in één app.
  • Voetbal International (gratis, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Natuurlijk besteedt ook Voetbal International dit jaar aandacht aan het Europees Kampioenschap, ook al doet Nederland niet mee. In deze app lees je met name het laatste nieuws over de voetbalwedstrijden.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Ook de heren van Voetbal Inside hebben een eigen app, met uitbreiding voor de Apple Watch met het laatste nieuws over het EK.
  • BBC Sport (gratis, iPhone/iPad, iOS 12.0+) - BBC zendt alle wedstrijden live uit, ook via de app. Daarnaast zijn er tal van highlights vor als je het gemist hebt en toch op de hoogte wilt blijven.
  • NOS (gratis, iPhone/iPad/ Watch/ TV, iOS 14.0+) - Hoewel de app eigenlijk vrij weinig met het EK te maken heeft, kun je hier wel genieten van de live-uitzendingen van de wedstrijden.

Handige apps voor in Frankrijk

Het EK Voetbal vindt dit jaar plaats in veel verschillende steden in Frankrijk. Mocht je nu van plan zijn om naar Frankrijk af te reizen om jouw favoriete club te supporter, dan zijn er meerdere apps die dit bezoek een stuk eenvoudiger maken.

UEFA EURO 2016 FAN Guide

UEFA Euro 2016 Fan appHeb je een maand vrij kunnen krijgen of ga je naar een paar voetbalwedstrijden in Frankrijk? Dan wil je niet alleen informatie over de wedstrijden, maar ook over de stad waar er op dat moment gevoetbald wordt. UEFA heeft hier een speciale app voor gemaakt, de UEFA EURO 2016 FAN Guide. Deze gratis app helpt je bij het organiseren van je reis, geeft je diverse mogelijkheden om te reizen en vertelt je precies waar je kaartjes voor de wedstrijden kunt kopen. Daarnaast krijg je interessante informatie over de steden waar je heengaat, zodat je verblijf zo fijn mogelijk is. Met het accommodatie platform boek je zelfs een verblijf in Frankrijk, zodat jij je alleen nog maar hoeft te concentreren op het grote voetbaltoernooi zelf.

SAIP

SAIP-app geeft in Frankrijk aan wat je moet doen bij calamiteitenAls je in Frankrijk bent en bang bent voor ongelukken en andere calamiteiten, dan is het verstandig om de SAIP-app te downloaden. De app is uitgebracht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Frankrijk en houdt je op de hoogte in het geval van bijvoorbeeld aanslagen of een bommelding. Een evenement als het EK Voetbal is een potentieel doelwit en hoewel we natuurlijk altijd blijven hopen dat alles vlekkeloos verloopt, weet je het natuurlijk maar nooit. Met de app krijg je bovendien alleen een waarschuwing als er gevaar dreigt in het gebied waar jij je bevindt. De app werkt overigens ook in andere gebieden in Frankrijk, dus altijd handig om op zak te hebben als je naar Frankrijk op vakantie gaat. Nu maar hopen dat je hem eigenlijk nooit echt nodig hebt.

Overige apps voor een bezoek aan Frankrijk

  • Weerbericht voor Frankrijk (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Deze weerapp is speciaal gemaakt voor Frankrijk en geeft je weerberichten voor de ochtend, middag en avond. Zo weet je in ieder geval wat je aan moet naar de wedstrijden, naast je favoriete voetbalshirt natuurlijk.
  • Google Translate (gratis, iPhone/iPad, iOS 14.0+) - Niet iedereen spreekt vloeiend Frans en niet iedere Fransman spreekt Engels. Google Translate vertaalt tegenwoordig ook 52 talen zonder dat je internet nodig hebt, en dat is wel zo handig in Frankrijk.

Angry Birds Goal!

Angry Birds Goal!
Wil je alvast in de stemming komen voor een wedstrijd? Angry Birds Goal! is dan een leuk en nieuw spel die je in de EK-sferen brengt. In het gratis spel kun je dribbelen, schieten, de bal overspelen naar anderen en doelpunten scoren met niets meer dan je vinger. Daarnaast kun je diverse onderdelen van je techniek verbeteren door te trainen, maar het inhuren van een trainer kan ook helpen. Daarnaast geef je interviews en moet je beslissingen maken om iedereen blij te houden.

Angry Birds Goal! is gratis te downloaden voor de iPhone en iPad en is uit te breiden met diverse in-app aankopen.


EK 2016 kijken vanuit het buitenland

Vanwege de strenge uitzendrechten werken iPhone- en iPad-apps als NPO helaas niet vanuit het buitenland. Als je over een goede internetverbinding beschikt vanuit een ander land, kan je wel een VPN-app proberen. Die kan de bovengenoemde apps misleiden met de gedachte dat je toch vanuit Nederland of België kijkt. We schreven eerder al een uitgebreide test van VPN-apps op iPhone en iPad. Let er bij het kiezen van een app op dat ‘ie Nederlandse of Belgische servers ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2022
Onderwerpen
,
Categorie
Apps