App Lijst: volg de Olympische Spelen van Londen 2012 op je iPhone en iPad

App overzicht Olympische Spelen London 2012 iPhone, iPad en iPod touch. Wedstrijdschema's, nieuws, video's, medailles en spelersinformatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Londen 2012 Apps voor de Olympische SpelenAls we de nu al verspeelde voorrondes van het mannen- en vrouwenvoetbal niet meetellen en keurig uitgaan van de openingsceremonie, kunnen we stellen dat de Olympische Spelen op het punt staan om te beginnen. Vanavond barst het zomerse sportspektakel in Londen los in bijna alle denkbare disciplines van sport. iPhoneclub.nl zet vijftien handige apps op een rij waardoor je niks meer mist van de zomerspelen. Nieuws, video’s, livestanden, wedstrijdschema’s, wegwijzers in de Britse hoofdstad en een officiële Olympische Spelen-game: het zit er allemaal in.

NIEUWS EN INFORMATIE

AD.nl Spelen 2012

Londen 2012 Apps AD.nl Spelen 2012Na een gratis EK-app en gratis Tour-app, vraagt Algemeen Dagblad nu geld voor haar Olympische Spelen-app. De opzet is hetzelfde: je leest het laatste nieuws, kan de Top 10 best gelezen artikelen naslaan, fotocollecties bekijken en hebt toegang tot de kalender van alle disciplines en de wedstrijdresultaten. Er is eveneens een medaillespiegel waarin je simpel kan bijhouden welk land de meeste prijzen in de wacht sleept. Vergeet ook niet de alerts voor standen en nieuws te activeren.
Downloaden: AD.nl Spelen 2012 (€0,79)

Go 2012

Londen 2012 Apps Go 2012Samen met Reuters (zie verder) de strakst vormgegeven app uit het overzicht. Go 2012 is een kalender waarmee je de door jouw aangegeven sporten in de gaten kan houden. Je ziet per dag je selectie aangegeven op de kalender, maar kan ook op sporten zoeken om daar alle data in één oogopslag bij te zien. Eveneens worden de gewonnen medailles bijgehouden en lees je – zeer op de Britse lees geschoeid – nieuws over de Olympische Spelen. Let op: het speelschema hanteert Engelse tijden!
Downloaden: Go 2012 (€0,79, ook voor iPad)

Helden in Londen

Londen 2012 Apps Helden in LondenEen speciale app om deelnemers aan de Olympische Spelen op de voet te volgen via Twitter, zonder dat je daar zelf een account voor nodig hebt. De app biedt standaard lijsten voor de 50 grootste kanshebbers, winnaars in Peking, de mooiste vrouwelijke atleten, de lokale favorieten van Team GB, interessante zwemmers volgens Ranomi Kromowidjojo, thuisblijvers en de Nederlandse pers. Nog niet goed genoeg? Dan kan je sporters toevoegen via de knoppen Alle atleten, Alle sporten en Alle landen. Een mooie app-opzet die we vermoedelijk wel vaker zullen zien terugkomen.
Downloaden: Helden in Londen (gratis)

London 2012 Results

Londen 2012 Apps London 2012 ResultsDe officiële wedstrijdschema-app van de Olympische Spelen maakt indruk met een overzicht van alle atleten uit alle landen van alle sporten. Lengte, gewonnen medailles, foto per atleet: alles zit erop en eraan. Ook de medaillespiegel kun je uitgebreid in totaal, maar ook per individu en per sport sorteren. Je kan bij aanvang van elke wedstrijd van je voorkeur een pushbericht instellen en in het hoofdtabblad zie je een schema van de wedstrijden van vandaag. Vreemd genoeg laat de app juist daar steekjes vallen, want je ziet niet in één keer de sporten en de tijdstippen, maar moet eerst doorklikken.
Downloaden: London 2012 Results (gratis, ook voor iPad)

London 2012.

Londen 2012 Apps London 2012Als nieuws, video’s en spelersgegevens allemaal opsmuk zijn voor je op de iPhone, is London 2012. (met puntje ja!) een lovenswaardige app. Als geen ander zet de applicatie alle aankomende sportwedstrijden van de komende drie dagen op een rij. In het Sports-tabblad kan je de data ook per sport bekijken, onderverdeeld in mannen en vrouwen, en je favoriete disciplines kan je opslaan bij favorieten om de volgende keer snel te bereiken. Alleen de reclame laat zich niet uit het veld slaan.
Downloaden: London 2012. (gratis)

NOCNSF London 2012

Londen 2012 Apps NOCNSF London 2012De officiële Nederlandse Olympische Spelen-app van het NOC*NSF bevat meer content dan je aankan. Radiofragmenten, video’s, nieuws afkomstig van drie verschillende bronnen waaronder de NOS, uitgebreide informatie over de Nederlandse spelers van alle sporten, het wedstrijdprogramma, de locaties, livestanden en resultaten, foto’s, een trucje om de sporters op je eigen foto te zetten en zelfs een gastenboek vol succeswensen.
Lees ook ons uitgebreide artikel over NOCNSF London 2012
Downloaden: NOCNSF London 2012 (gratis)

Olympische Spelen Londen 2012

Londen 2012 Apps Olympische Spelen Londen 2012Het is een slim en bekend trucje van JoulesMedia: een kalender-app uitbrengen rondom elk sportevenement van naam. Nu is het niet anders. Je kan de wedstrijden van je sporten van voorkeur of alles in de agenda van je iPhone zetten met deze app, en de wedstrijden worden automatisch bijgewerkt met startlijsten en achteraf ook de resultaten. Daarnaast kan je ervoor kiezen alle deelnemende Nederlandse atleten in je agenda te zetten, zodat je die lijst bij je hand hebt.
Downloaden: Olympische Spelen Londen 2012 (€0,79)

Reuters Olympics London 2012

Londen 2012 Apps Reuters Olympics London 2012Wat een prachtige app heeft Reuters voor de Olympische Spelen gemaakt! De nieuwste en mooiste foto’s omtrent het sporttoernooi stromen gecategoriseerd binnen in de app, waarin je linksboven ziet van wanneer de foto’s zijn als je door de lijst scrollt. Met het fotofilter selecteer je op sporten en bij elke foto lees je een onderschrift en kan je vegen naar de volgende. Je kan ze eveneens in fullscreen bekijken. Dat is niet alles: de app heeft ook nog een strak vormgegeven wedstrijdschema op sport of op datum, een medailletabel en bijzonder: een overzicht van de huidige Olympische records op alle sporten.
Downloaden: Reuters Olympics London 2012 (gratis, ook voor iPad)

Telesport Zomerspelen 2012 App

Londen 2012 Apps Telesport Zomerspelen 2012In tegenstelling tot AD, voorziet de Telegraaf nog steeds gratis in haar nieuwsvoorziening over de Olympische Spelen. In de wat ongebruikelijk vormgegeven app is ruim baan gemaakt voor de teller naar het sportevenement toe. Met een uitschuifbare balk onderin kom je bij een grote hoeveelheid nieuws, medailles per dag of totaal, het wedstrijdschema, video, meldingen en het klapstuk: een database van alle sporters van alle landen mét gewonnen medailles. Let op dat je onhandig de vlag rechtsboven in beeld moet resetten om de andere overzichten te behouden – dat is even wennen.
Downloaden: Telesport Zomerspelen 2012 App (gratis)

Zin in Goud

Londen 2012 Apps Zin In GoudDe Rabobank houdt een gedeelte van ‘onze’ mannen en vrouwen op de Olympische Spelen nauwlettend in de gaten met deze app, waarin je de laatste tweets van ze leest en hun laatste foto’s ziet. Zin In Goud bevat bovendien een wedstrijdschema per sport en je kan pushberichten instellen voor uitslagen die je wil meekrijgen, waarbij je zelf kan kiezen voor alle uitslagen of alleen medailles.
Lees ook ons uitgebreide artikel over Zin in Goud
Downloaden: Zin in Goud (gratis, ook voor iPad)


HANDIG VOOR IN LONDEN

Bing Get MeThere

Londen 2012 Apps Bing Get MeThereMicrosoft probeert Bing onder de aandacht te brengen door een speciale app voor de Olympische Spelen, waarmee je via de app naar allerlei bestemmingen in London kunt navigeren. De applicatie beschikt over de plekken waar wedstrijden plaatsvinden, routeomschrijvingen er naartoe en zelfs over de tram- en metrokaarten zodat je weet hoe je moet reizen. Bing Get MeThere laat die informatie offline zien, zodat je geen internetverbinding nodig hebt.
Downloaden: Bing Get MeThere (gratis)

Journey Pro – London UK by Navitime

Londen 2012 Apps Journey Pro plannerWaar moet je heen in Londen of erbuiten? Deze app van Navitime helpt je ermee op de iPhone en iPad, als je maar een internetverbinding hebt. De app kent allerlei kaarten van het Britse OV-netwerk en bevat onder andere een inzoombare metrokaart van de hoofdstad. Vervoersgegevens worden realtime geüpdatet en in een apart overzicht zie je welke stations er actief en inactief zijn. De Pro-versie bevat geen advertenties.
Downloaden: London UK by Navitime (gratis, ook voor iPad), London UK by Navitime Ad-Free (€0,79, ook voor iPad)

London 2012 Join In

Londen 2012 Apps London 2012 Join InJoin In had bij de vorige categorie apps kunnen staan, want het draait de hand niet om voor nieuws, video’s en een wedstrijdschema. Maar in de laatste categorie is Join In wel érg behulpzaam als je in de Britse hoofdstad bent. Behalve de sportwedstrijden zie je ook de evenementen en feesten er omheen en bij alles zie je een omschrijving en word je er naartoe gestuurd via Google Maps. Je kan bovendien sorteren op allerlei evenementen en sporten, en er is een kaart waarop je alle belangrijke plaatsen ziet. Onmisbaar als je naar Londen vertrekt (en internet op je telefoon aldaar geen probleem vindt).
Downloaden: London 2012 Join In (gratis, ook voor iPad)

Spelen 2012 CityZapper

Londen 2012 Apps Spelen 2012 CityZapperEen volledig offline te gebruiken mini-reisgids met eettentjes, nieuws over de Spelen 2012, musea, hotspots, gay-evenementen, plaatsen waar je kan shoppen, de geschiedenis van de stad kan lezen en dan is er nog iets over 24h Report, waarvan we geen idee hebben wat het is. Alle points of interest worden toegelicht met foto, omschrijving en plek op de (eveneens offline) kaart, maar de gratis Olympische Spelen-wedstrijden dan weer niet. Een raar, samengeraapt zootje, waar je door de eettentjes en sightseeing misschien toch wat aan hebt.
Downloaden: Spelen 2012 CityZapper (gratis)


VERMAAK

London 2012 Official Game

Londen 2012 Apps London 2012 Official Mobile GameHet officiële iPhone-spel omtrent de Olympische Spelen heeft verdacht veel weg van Wii Sports voor Nintendo’s huiskamer-spelcomputer, en dat is goed nieuws. Het betekent dat je er allerlei verschillende (Olympische) sporten mee kan beoefenen waarin je steeds beter kan worden. Je traint, werkt wedstrijden af en werkt je toe naar Olympisch goud. Desgewenst kan je jezelf aansterken met energiedrankjes en kledingstukken dankzij in-app aankopen, maar ook zonder die ongein is het spel leuk om even tussendoor te doen. In de betaalde versie word je alvast op weg geholpen met 3000 sterren en extra ervaring voor je sporter.
Downloaden: London 2012 Official Mobile Game (gratis, ook voor iPad), London 2012 Official Game Premium (€0,79, ook voor iPad)


ALLEEN VOOR DE IPAD

Sports Illustrated Live from London

Londen 2012 Apps Sports Illustrated iPadHet sportsmagazine Sports Illustrated brengt een speciaal iPad-magazine voor de Olympische Spelen uit, dat dagelijks verschijnt gedurende de periode van het sportevenement. Het wordt live bijgewerkt met de laatste standen en uitslagen, en bevat verder prachtige foto’s, slideshows, het laatste nieuws per sport via te drukken pictogrammen en uitgebreide achtergrondverhalen – overigens allemaal uitgevoerd in het Engels. Helaas wordt het Retina-scherm van de nieuwe iPad niet ondersteund.
Downloaden: Sports Illustrated Live from London (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juli 2012, 14:30
Categorie Sport
Onderwerpen applijst, londen, olympische spelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.