Telemoji in Telegram

Reacties voor: Dit is waarom Apple de Telegram-update tegenhield

Telegram CEO Pavel Durov is boos: hij beweert dat Apple een update van de Telegram-app moedwillig tegenhoudt, terwijl het hier gaat om een "revolutionaire update" waarmee mensen zich op een heel nieuwe manier kunnen uiten. Inmiddels is de app toch goedgekeurd en weten we ook waarom: Telegram wilde geanimeerde emoji toevoegen, die sterk op Apple's iOS emoji lijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik ben blij dat er een goed review proces is. Als ik een app download wil ik dat deze voldoet aan de privacy eisen een andere eisen die gesteld worden. Dus Telegram: gewoon even geduld hebben. Overigens is het platform een broedplaats van ongure zaken. Daar zou Telegram eens stevig naar moeten kijken.

  2. Origineel geplaatst door Chris
    Ik ben blij dat er een goed review proces is. Als ik een app download wil ik dat deze voldoet aan de privacy eisen een andere eisen die gesteld worden. Dus Telegram: gewoon even geduld hebben. Overigens is het platform een broedplaats van ongure zaken. Daar zou Telegram eens stevig naar moeten kijken.

    Als elke kwaliteitsmedewerker 200 apps in de week moet beoordelen, dus 40 per dag, dan heb ik zo mijn twijfels bij een “goed review proces”

  3. Het internet heeft van ons allemaal verongelijkte kleuters gemaakt. Twee weken wachten op een goedkeuring en het is alweer raak.

  4. Origineel geplaatst door Chris
    Overigens is het platform een broedplaats van ongure zaken. Daar zou Telegram eens stevig naar moeten kijken.

    Telegram is ook een plaats waar een heleboel dingen aan het licht komen, die in de reguliere media dood worden gezwegen of volledig wordt gecensureerd.
    Dat kleine beetje vrijheid dat we (nu) nog hebben, moet dus intact blijven.

  5. Telegram is zo ongeveer het epicentrum van de complottheorieën.

  6. Dan maar heel het internet opdoeken?

  7. Origineel geplaatst door Chris
    Ik ben blij dat er een goed review proces is. Als ik een app download wil ik dat deze voldoet aan de privacy eisen een andere eisen die gesteld worden.

    Welke privacy eisen bedoel je dan precies?

  8. Telegram roept dat Apple ze “actief tegenhoudt”, dit is gewoonweg onjuist. Apple controleert duizenden apps per dag, en helemaal wanneer er een grote update is kijken ze kritischer. Dus ja, dan kan het wel eens een tijd duren. Twee weken lijkt wel een beetje lang, maar niet ondenkelijk.

  9. Dat ze niet meer in Rusland zitten maar geregistreerd zijn op de Britse Maagdeneilanden en in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten zegt wat mij betreft niet veel over hun integriteit, daar ook veel bedrijven die wat hebben te verbergen zich in dat soort oorden laten registreren.

  10. Het komt Telegram perfect uit om hier zo misbruik van te maken.

  11. Allemaal onzin en gewoon zoals iedereen wacht op je goedkeuring…. Geen geduld dan maar geen app in de store van Apple.

  12. Goed, de update is er dus. Wat is de revolutionaire update dan? Ik zie het niet.

  13. @Gabor:
    “… it lets users restrict voice messages and even gift someone with a Telegram Premium subscription. However, the most notable feature coming with this update is the new emoji panel, which also brings new animated emoji.”

  14. Uiteindelijk had Apple gegronde redenen om feedback te geven de app.

  15. @Eric: Eisen die Apple stelt aan de privacy die een app moet hebben.

  16. Origineel geplaatst door Chris
    @Eric: Eisen die Apple stelt aan de privacy die een app moet hebben.

    Ging dus om wat anders.

  17. Origineel geplaatst door Gabor
    Goed, de update is er dus. Wat is de revolutionaire update dan? Ik zie het niet.

    Een update voor de betalende gebruikers, natuurlijk! Waarom zouden ze anders pissig worden, het gaat hier om geld.

  18. Origineel geplaatst door Chris
    Ik ben blij dat er een goed review proces is. Als ik een app download wil ik dat deze voldoet aan de privacy eisen een andere eisen die gesteld worden. Dus Telegram: gewoon even geduld hebben. Overigens is het platform een broedplaats van ongure zaken. Daar zou Telegram eens stevig naar moeten kijken.

    Ongure zaken en ongure figuren vindt je helaas op elk chat 💬 platform.

  19. @Jan-jaap:

    Als elke kwaliteitsmedewerker 200 apps in de week moet beoordelen, dus 40 per dag, dan heb ik zo mijn twijfels bij een “goed review proces”

    Ongetwijfeld hebben ze een (groot) deel van de checks geautomatisserd, zodat de menselijke inbreng in eerste instantie niet verder zal gaan dan een snelle inschatting maken of de geautomatiseerde checks zaken aan het licht hebben gebracht die nader beoordeeld moeten worden door een (andere) menselijke reviewer. Dan is voor een beetje ervaren reviewer gemiddeld twaalf minuten per app helemaal niet zo extreem weinig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.