Reacties voor: RAW-foto’s ook te bewerken in standaard iPad Foto-app

RAW-foto's kun je op de iPad ook in de standaard Foto-app bewerken. Je hebt de app Filterstorm Neue niet altijd nodig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. RAW bewerken kan volgens mij al heel lang, wij gebruiken een EOS 5D MKIII en fotograferen altijd in RAW. De foto’s worden ingelezen op een Ipad 2 of een Ipad 4, daarna worden ze bewerkt. Ik weet alleen niet of de IPad de RAW bestanden omzet in een kleiner formaat.
    Inlezen duurt inderdaad lang, en daarna werkt het prima.

  2. 200 RAW foto’s is ook al snel 200*30 megabyte bij een ietwat deftige instapper die RAW kan schieten, dus 6GB..

    Het is dus ook een beetje normaal dat het importeren wel even duurt 🙂 Heb je een fullframe DSLR (kaliber Nikon D800) dan kan een foto al snel 70MB groot zijn en spreken we van 14GB aan data..

  3. Katy Pary – Raw (Roar) 😉

  4. Volgens mij bewerkt de iPad de ingebouwde jpeg previews die standaard in de meeste raw formaten ingebakken zitten. Dat kan je makkelijk testen, want deze hebben gewoonlijk een lagere resolutie. Naar mijn weten bewerkt en toont de iPad absoluut niet de raw bestanden zelf. Ik zal het straks eens testen.

  5. Ik heb twee exact dezelfde raw bestanden, met ieder een andere jpeg preview ingebakken. Alleen precies nu laat mijn camera connection kit het afweten. Is er iemand in het bezit van een camera connection kit en bereid deze twee raw bestanden naar de iPad te importeren en het resultaat aan mij terug te sturen? Stuur dan een mail naar iPadRAW@kruiten.nl.

  6. Ooit van Pirawna gehoord. En Photoraw. Bestaan al een hele tijd. Ook tov van jullie item over filterstorm neue.

  7. @Froggy: Ja, het is ook niet zozeer dat het nieuws is, maar als tip voor mensen die dachten dat ze er een aparte app voor nodig zouden hebben. Scheelt weer een aankoop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.