Reacties voor: Radius: zeer minimalistische iPhone-case

De Radius is een zeer minimalistische iPhone-case, die slechts de hoeken en een klein deel van de achterkant bedekt.
Lees het complete artikel → Radius: zeer minimalistische iPhone-case
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Ik vind dingen pas minimalistisch, als het ook voor het oog minimalistisch is. Een volledig witte bumper met 1 kleurtoon is dus minimalistischer dan dit. Vind het juist iets teveel brij.

    Wel uniek!

  2. Ik vind dit best wel vet !!!!

  3. Te laat, de hoeken zijn nu al ‘bij geschaafd’!

  4. Mooi ontwerp hoor!

  5. Origineel geplaatst door Yassin
    Ik vind dingen pas minimalistisch, als het ook voor het oog minimalistisch is. Een volledig witte bumper met 1 kleurtoon is dus minimalistischer dan dit. Vind het juist iets teveel brij.Wel uniek!

    Inderdaad. Dit is ook niet mijn definitie van minimalistisch design.

  6. @glitch: het gaat hier niet zo zeer om de hoeken van de Iphone,
    Neem de bumper van de Iphone 4/4s als voorbeeld.
    Lastig te zeggen maar die verhoogde de Iphone iets als je hem op tafel legde zodat het glas niet de tafel raakt. Dit principe is exact het zelfde maar verhoogd alleen de hoeken waardoor als je de Iphone normaal vastpakt nog steeds dun en elegant aanvoelt. Ook als je de telefoon laat vallen zal hij altijd eerst op het verhoogde deel valen.

    Super slim dit ik heb al gedoneerd !

  7. Ik heb voor deze gedoneerd op Kickstarter.
    Als het goed is krijg ik hem deze maand binnen.

  8. Het heeft wel wat, maar dan niet met zo’n rood kleurtje. Maar dan als nog is deze veel te duur!

  9. Origineel geplaatst door Nicky
    Ik heb voor deze gedoneerd op Kickstarter. Als het goed is krijg ik hem deze maand binnen.

    Die heb ik ook gebacked ja. Toch de mooiste iPhone 5 bumper die ik tegenkwam. Voorlopig gebruik ik een Spigen case, id ook mooi.

  10. Less = more is in dit opzicht less = much less voor mijn gevoel. Dit is afgezien in look ook erg minimalistisch in functionaliteit denk ik.. Leuk concept verder..

  11. @Yassin: Die bumper is juist helemaal niet minimalistisch. Het maakt de telefoon zichtbaar groter en veranderd het design. Je ziet de stalen zijkant namelijk niet meer. Dit laatste was de nummer 1 reden waarom velen die bumpers helemaal niet wilden.

    Wat Radius doet is juist minimalistisch omdat het alleen de hoekjes en een kruis op de achterzijde van de telefoon zichtbaar maakt. De rest van het design van de telefoon is onaangeroerd en duidelijk zichtbaar. Hierdoor is een ander nadeel ook opgelost: de bumper maakt de afmetingen van de iPhone groter waardoor het vaak als “bulky” wordt ervaren. Doordat de Radius dit alleen op bepaalde plekken doet is dit fors minder. Dat levert ook een betere grip op voor wie geen grote handen heeft. Waarschijnlijk past de iPhone met Radius ook veel beter in een tasje/jaszak dan de iPhone met bumper.

    Grote vraag in deze: beschermd de Radius de iPhone dan ook wel net zo goed als de bumper?

  12. @ppl: Ik ga er geen welles/nietes gesprek van maken, maar de bumper kan wel degelijk minimalistisch zijn. Iets wat groter is heeft niets te maken met het minimalisme. Een grote tafel kan ook minimalistisch zijn.
    En iets wat het design veranderd kan juist ook ten goede komen van het minimalistische. Als een iPhone wit is met een witte bumper, is het totaal wit en is het dus eenvoudiger / minimalistischer in kleuren.

    Ik snap de intentie van Radius, maar de eenvoud in design mist juist:
    Vier los van elkaar staande hoeken, waarvan er ook nog eens eentje anders is dan de rest (ruimte voor de cameralens), zichtbare schroeven die losstaan van deze vier hoeken. En in plaats van mee te gaan met de vorm van de iPhone (minimale wijziging aan het design) is er een gigantische kruis over de achterkant heen gelegd.

    Tot slot zijn de hoeken rood van kleur: De meest opvallende kleur op wit of zwart. De rest van de case is zilver.

    Meer bulky en groter van formaat is het met een bumper wel weer. Mee eens.

    Grote vraag in deze: Wat is minimalisme?

  13. @Yassin: Als je al over grootte begint heb je mijn verhaal dus niet begrepen. Ik heb het over wat het toevoegt/afneemt van het design van de iPhone. De bumper beïnvloed die dusdanig dat het een ander ding wordt. De Radius laat het met rust en voegt heel weinig toe waardoor het design van de iPhone niet anders wordt. Het is een toevoeging die je niet zult opmerken terwijl een bumper dat wel degelijk is. Het verschil is vrij simpel: bij een bumper zie je het direct, bij de Radius moet je 2x kijken. Dat is minimalisme. Er wordt minimaal iets toegevoegd maar wel met een maximaal effect, alleen de basics zijn er. De overall grootte is niets meer dan een bijkomend voordeel (of nadeel, hoe je het zien wilt).

    Het verhaal over de kleuren is totaal onterecht want dat wordt zeer expliciet in het filmpje genoemd. Ze geven aan dat ze aluminium gebruiken en dat kun je niet zomaar onbehandeld laten. De meest gekozen optie is anodiseren en dat kun je blanco doen maar je kunt ook een pigment toevoegen waardoor je het metaal een kleur kunt geven. Dat kan bijna iedere mogelijke kleur zijn. Apple gebruikt dit proces ook om hun iPods kleur te geven en ze zijn daarin niet de enige (Mag Lite zaklampen zijn al langer via deze weg van een kleur voorzien, hoofdzakelijk zwart). Op hun website en de kickstarter pagina (zie artikel voor een link) staat welke kleuren ze aanbieden (nu 4 stuks) inclusief een plaatje van de kleuren en een plaatje van een zwarte iPhone met Radius.

    In het voorbeeld gebruiken ze een kruis van aluminium dat geanodiseerd is zonder pigment waardoor het de standaard aluminium grijze kleur heeft. Dat past in dit geval beter bij de witte iPhone. De zwarte iPhone zou een antraciete of zwarte variant kunnen hebben. Dit is dus domweg een optie die men aan de klant aanbiedt. Wil je kleur dan kun je dat krijgen, wil je het niet dan neem je dat niet. Simpel. Verder zijn de hoeken en het kruis bedoelt om de iPhone van het oppervlak te krijgen. De bumper doet dat ook.

    Btw, ga niet al teveel af op de voorbeeld plaatjes die men geeft. Het is de bedoeling dat je duidelijk het product kunt zien. Het is zo moeilijk verkopen als je op een foto moet zoeken naar het product want dan krijgt men al gauw het idee van “de nieuwe kleren van de keizer” (aka een sprookje over oplichting).

  14. @Yassin: weetje yassin wat is minimalisme is de grote vraag.. Wat jij uitlegt over witte Iphone witte bumper is correct minimalistisch maar dan hebben we het over kleur hier gaat het vooral over het design en als je het filmpje bekijkt praat hij ook alleen maar over horse het design zo minimalistisch konden maken. Ook al had elke hoek een andere kleur geweest en het kruis wat overigens prachtig over nagedacht is pimpelpaars met een goud randje geweest was het design nog steeds minimalistisch. Aldus hier het antwoord op je grote vraag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.