Patent: Slim sorteren in Herinneringen-app van iOS

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de Herinneringen-app op slimme wijze dingen automatisch kan sorteren.

HerinneringenIn iOS 5 introduceerde Apple de Herinneringen-applicatie, waarmee je takenlijsten kunt maken en bijhouden op je iPhone. Dit systeem kan slimmer in elkaar steken, aldus een patent dat Apple heeft aangevraagd voor de app. Door automatisch context te geven aan je taken, zou je minder snel vergeten waar iets over gaat. Zo zou een herinnering om iemand terug te bellen automatisch geassocieerd worden met een contactpersoon in je adresboek, door bijvoorbeeld te kijken of je gemiste gesprekken of voicemailberichten van iemand met dezelfde voornaam hebt.

Op basis van bepaalde informatie zou de Herinneringen-app ook bijvoorbeeld taken kunnen sorteren. Een herinnering voor het halen van een brood kan automatisch in een boodschappenlijstje worden gezet, omdat het woord ‘brood’ altijd met boodschappen wordt geassocieerd. Deze lijstjes kun je op basis van onderwerp, maar ook op basis van locatie sorteren, zodat je makkelijk ziet waar je iets moet doen. Op het moment kun je al een gps-locatie aan een taak koppelen, zodat je er aan wordt herinnerd dat je iets moet doen zodra je daar arriveert.

Het patent beschrijft verder hoe je dergelijke taken kunt invoeren door commando’s in te spreken. Iets dat de iPhone op het moment ook al doet met behulp van Siri. Of Apple de genoemde functies ook echt zal integreren in de Herinneringen-app is nog de vraag, maar het patent geeft wel een interessant kijkje in Apple’s mogelijke plannen. Het patent werd in september 2011 al door Apple aangevraagd, maar is vandaag pas openbaar gemaakt.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 22:35
Categorie iOS
Onderwerpen herinneringen, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.