SNS Bank met Touch ID.

Klanten van SNS, ASN en RegioBank kunnen nu al hun rekeningen toevoegen in één app

Heb je meerdere rekeningen bij SNS, ASN of de RegioBank, dan kun je deze nu onderbrengen in één app. Via de instellingen in één van de mobiel bankieren-apps van deze banken is nu een optie om rekeningen toe te voegen.

De banken SNS, ASN en RegioBank vallen alle drie onder de bankvergunning van de Volksbank. De mobiel bankieren-apps van deze banken lijken dan ook sterk op elkaar en hebben nagenoeg dezelfde functionaliteiten. Heb je meerdere rekeningen bij deze banken, dan hoef je vanaf nu niet meer met meerdere apps te werken. Je kan de rekeningen namelijk samenvoegen in één van de apps van deze drie banken. Het maakt daarbij niet uit welke app je kiest.

Rekeningen SNS, ASN en RegioBank samenvoegen

De nieuwe functie zit verwerkt in de nieuwste versies van de mobiel bankieren-apps van de desbetreffende banken. Eerst moet je in de ene app toestemming geven om je rekening te delen, waarna je in de andere app de rekening toevoegt. Je vindt de optie vervolgens in de instellingen van de app, waarna je nog wel enkele stappen moet doorlopen om een rekening toe te voegen. Dankzij deze functie kan een klant van de SNS bijvoorbeeld zijn extra rekeningen van de ASN en RegioBank toevoegen aan de SNS Mobiel Bankieren-app. Je ziet dan in één app het saldo en de af- en bijschrijvingen van al je rekeningen. Het is echter niet mogelijk om een betaling te versturen vanaf de toegevoegde rekeningen. Je moet als gebruiker dus wel nadrukkelijk toestemming geven om de rekeningen samen te voegen. Bovendien geldt de koppeling maar voor 90 dagen, waarna je de mogelijkheid krijgt om dit te verlengen.

SNS Bank met Touch ID.

De banken van de Volksbank lopen met deze nieuwe functie voor op de nieuwe Europese richtlijnen die later dit jaar van kracht zijn. Deze zogenaamde PSD2-betaalwet zorgt ervoor dat ook andere bedrijven toegang kunnen krijgen tot jouw betaalrekeningen. Je kan dan dus ook bij niet-financiële bedrijven betalingen regelen of je saldo opvragen, mits je daar als rekeninghouder nadrukkelijk toestemming voor geeft bij je bank. Deze nieuwe functie in de apps van de Volksbank wordt gebruikt als een soort test om dit op dezelfde manier te regelen voor derde partijen zodra de PSD2-wet van kracht is.

De afgelopen tijd experimenteren wel meer banken met het tonen van rekeningen van andere partijen. Bij de apps van de Rabobank en ING is het bijvoorbeeld mogelijk om je bunq-rekening toe te voegen, mits je bunq Premium hebt. Hierdoor is het mogelijk om je bunq-rekening te bekijken in de apps van de Rabobank en ING. Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de nieuwe Europese wetgeving in gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2018, 11:00
Bron Bron Volksbank
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, sns
Devices iPad, iPhone
Software iOS
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.