Reacties voor: Qik wil 5 dollar per maand rekenen voor videochat

Qik is van plan $4,99 per maand te vragen voor videobellen. Dat blijkt uit trainingsmateriaal van Sprint rondom de lancering van de HTC EVO 4G.

Reacties: 12 reacties

  1. Lekker addertje onder het gras

  2. Wat een onzin allemaal via dring nimbuz en Skype kan je gewoon gratis video chatten gebruik dat al jaren via mijn symbiam mobiel en straks ook met mijn nieuwe iPhone dus laat je niet gek maken door al die abbo’s

  3. Mmmm ik begrijp mogelijk iets niet. Ik dacht dat videobellen gewoon over het UMTS netwerk ging (gewoon een datastroom). Waarom zit er dan nog een partner tussen? De software zit toch al in de iPhone gebakken in de vorm van iChat (even ervan uitgaande dat het allemaal doorgaat). In het abonnement zit meestal al een (onbeperkte) databundel. Dus ik zie niet in waarom er extra voor betaald moet worden.

  4. Mijn bijna in het museum verdwijnende en dan door een iPhone vervangen Nokia N95 8Gb heeft al lang een camera aan de voorzijde voor een video gesprek. En de voorganger, ik geloof de 6680, had dat ook al. Ik begrijp echt niet wat er zo nieuw aan is en waarom het nu wel een succes zal gaan worden? Heb het in al die jaren nooit bebruikt.

  5. En anders zullen er vast wel alternatieve (jailbreak) apps komen die dit zelfde aanbieden. Ik maak me hier icm een onbeperkt dataplan geen zorgen over

  6. @WvB22:
    Qik kan natuurlijk geld vragen voor een extra dienst (toevoeging van 2-way video).
    Het staat concurrenten natuurlijk vrij om een ander business model te hanteren. Gelukkig heeft Apple nauwere banden met Skype en zit er voor ons dus nog de kans in dat we geen extra geld hoeven te betalen voor videochat.
    Dat betekend echter niet dat de provider geen kosten zou kunnen rekenen of een extra toeslag zou kunnen rekenen.

  7. Ik ‘snap hier helemaal niets van.
    Wat voor dienst (behalve net incasseren van die fee) levert Qik dan ? Is het een refiler die bandbreedte inkoopt van een bestaande operator ?
    En wat voor business model blijft er over als Skype e.d. het gratis via IP gaan doen ?

  8. …en die extra fee voor een 4G toestel lijkt me logisch (hele generatie nwe netwerkapparatuur voor nodig), maar dat heeft weer erg weinig met videobellen te maken (alleen een 2e camera nodig, kan ook op 3G).

  9. Dit gaat over de Amerikaanse situatie, en staat helemaal los van ons in NL….vergeten we dat niet?

  10. van mij mag T-Mobile best €5 extra hebben per maand voor video bellen – als het daar dan maar bij blijft, niet nog eens extra kosten per minuut boven op de €0,25 die ze vragen als je over je bundel heen gaat

    en alsjeblieft niet via Skype, maar gewoon via ‘video telefonie’

    en alsjeblieft nie ook nog eens een derde partij – dat is allemaal nergens voor nodig, het werkte goed met mijn 4 jaar oude Sony-Ericsson Z1010

    maar ja… met wie moet ik dan eigenlijk video bellen, dat was toen ook al een probleem

  11. @Marc: Het verschil is de mogelijkheid om te video(+voice)chatten(wat gratis is) ipv videobellen(wat geld kost).
    Ik denk dat de breekpunt met videobellen is de prijskaartje dat er aan hangt. Vandaar dat niemand het gebruikte.

    Het zelfde met MMS(kost geld en dus nooit populair geworden), maar met Whatsapp(wat gratis is) doe ik niks anders dan plaatjes/liedjes/linkjes te sturen naar kennisen.

  12. Waarom heeft iedereen het er nu over nu die 4g komt? Veel mobieltjes haddenhet toch al? Zoals mijn vorige Samsung jet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.